Partizan napravio skicu svog evropskog puta, tu su i projektovani ''šeširi''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.05.2020.
14:50
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Ima još dosta vremena, ali crno-beli već prave prve projekcije.

AP Photo/Darko Vojinovic
AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Situacija sa koronavirusom usporila je i zakomplikovala procene evropskog puta naših najboljih klubova u sezoni 2020/21, ali Partizan se na svom sajtu potrudio da svojim navijačima dočara moguću sliku na putu ka Ligu Evrope.

S obzirom da je Superliga skraćena, jasno je da će Partizan i sledeće sezone morati da se bori za mesto u Ligi Evrope, a ono što ćemo saznati do kraja sezone na domaćoj sceni je to da li će tim iz Humske startovati od prvog, ili od drugog kola kvalifikacija, kao pre godinu dana.

Ako Partizan osvoji Kup, onda će preskočiti prvo kolo kvalifikacija i imaće više vremena za letnje pripreme, kao i u slučaju da u tome ne uspe, a da Zvezda osvoji trofej i da istovremeno Partizan u Superligi završi na drugom mestu.

U slučaju da crno-beli ne osvoje ni drugo mesto, ili da Kup osvoji neko treći (Vojvodina, na primer), onda će Partizan morati da krene od prvog kola kvalifikacija.

Ono što je jasno, to je da će do plej-ofa crno-beli sigurno biti nosioci u žrebu, a prema najnovijim projekcijama koje su crno-beli objavili na svom sajtu, Partizan bi i u plej-ofu mogao da bude nosilac, ali tu bi stvari mogle da se promene, pošto su crno-beli na ''ivici'', što možete da vidite i u prilogu.
-
Baner ispravka

''Kada je u pitanju projektovani izgled grupne faze Lige Evrope 2020/21, vidite da je Partizan trenutno visoko pozicioniran u 3. šeširu i to je 'najgori' šešir u kojem će se Partizan naći ukoliko izbori grupnu fazu.

Štaviše, značajno je veća verovatnoća da bismo bili u 2. nego li u 3. šeširu – posebno ukoliko se zna da je žreb za grupnu fazu tek nakon završetka plej ofa, dakle profitirali bismo i od ispadanja ekipa sa jačim koeficijentom od našeg i u plej ofu, a ne samo u kvalifikacionim kolima pre toga.

Dođemo li do željenog scenarija, to bi bio prvi put otkad se igraju grupne faze Lige Evrope, ili ranije Lige / Kupa UEFA (a Partizan je u njima učestvovao čak devet puta – 2004, 2006, 2008, 2009, 2012, 2014, 2015, 2017. i 2019. godine) da se Partizan nađe u 2. šeširu!'', objašnjavaju iz Partizana.

zreb

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke