Partizan - Na vidiku još dva pojačanja, ali i dva odlaska! Da li je to sve?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.07.2019.
10:23
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Crno-beli još uvek ne mogu da kažu da su kompletirali tim za sledeću sezonu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Ono što je, ipak, u ovom trenutku najvažnije za sve u Humskoj, jeste to što su se transferima Svetozara Markovića u Olimpijakos i Rikarda Gomeša u Al Šaržu, zakrpile određene ''rupe'' u finansijama. Sada se u Partizanu ''lakše diše'' i otvara se mogućnost za angažovanje još par kvalitetnih pojačanja.

Podsetimo, od dva pomenuta transfera, crno-beli su ukupno inkasirali 4.5 miliona evra, uz potencijalnu zaradu još 600.000 evra, ukoliko Al Šarža sa Rikardom naredne sezone osvoji neki trofej.

Mnogi sada sa nestrpljenjem čekaju novi potez uprave, a ono što je u poslednja dva dana isplivalo u javnost, to je da su crno-beli intenzivirali pregovore sa Arsenalom oko pozajmice japanskog oganzivnog veziste Takume Asana i sa kruševačkim Napretkom u vezi povratka desnog beka Nikole Aksentijevića u Humsku.

Generalni direktror Partizana Miloš Vazura je juče otkrio da je trener Savo Milošević uključen u pregovore sa ''Tobdžijama'' i da je tu praktično preuzeo glavnu ulogu, a iz Kruševca je otkriveno da su u toku pregovori oko Aksentijevićevog transfera.

''Predočili smo ljudima iz Partizana koliko košta Aksentijevićeva sloboda, pa ako su spremni da plate obeštećenje, njihov je'', izjavio je za ''Žurnal'' Bojan Miladinović, potpredsednik Napretka.

Ali, jasno je da će realizacija ovog transfera morati da sačeka eventualni odlazak Nemanje Miletića, za koga se posldnjih dana priča kako se ozbiljno zainteresovao i škotski Seltik, posle dolaska trenera Nila Lenona na utakmicu Konas Ki - Partizan.

Lenonova još jedna meta iz Partizana je 18-godišnji štoper Strahinja Pavlović, za koga bi, jasno, morali da izdvoje znatno više novca. Njih dvojica su posle meča u Velsu obavili prvi razgovor i sada se čekaju novi, konkretniji potezi kluba iz Glazgova, potezi ''na papiru''.

Problem je u celoj priči što je sezona već počela, a Partizan nije potpuno spremio Pavlovićevu zamenu u slučaju eventualnog odlaska. Dominik Dinga je bio jedno od prvih pojačanja, ali se do sada nije naigrao, ni na pripremama, ni u uvodnom delu sezone. Isto važi i za iskusnijeg Igora Vujačića.

Zato bi Pavlovićev odlazak najverovatnije primorao upravu na još jedno pojačanje u defanzivi, a ako napadači i dalje budu neefikasni, kao protiv Inđije i Konas Kija, možda i tu bude neophodan još jedan novi igrač.

Sve u svemu, i dalje je mnogo neizvesnosti oko sastava ekipe Partizana koja će ove sezone pokušati da Zvezdu svrgne sa trona u LSL-u i izbori evropsku jesen, koja se već ozbiljno približava.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Sunday, 28.07.2019
20:59

Dva najveća pojačanja bi bila da ova dvojica sa slike zauvek odu iz Partizana i zaborave na njega,pardon i da oproste dugove.

avatar
Osijek 51
Sunday, 28.07.2019
19:38

Cim vidim fotku sa ona dva lika, ne nadam se nicem dobrom . Nakon sto su na zgodan nacin otjerali Marka, izdesavalo se toliko gluposti, neznanja i neodgovornosti da je to nemoguce pripisati slucajnosti...ODLAZITE...

avatar
svojnasvome
Sunday, 28.07.2019
15:24

Xaxax pogani I ljudske rdje, bez sportkog direktora, dalje Jos vise rade na unistavanju Partizana......ovim potezima I dalje ubijaju nas klub, dovode smesnog aksentijiveca a hoce prodati Nemu pa Pavlovica, a ovamo pored ovog cabra Iz krusevca hoce opet pozajmice....sve nam pozajmice I sada nemamo sta prodati a tek sa pozajmicama ce biti cabar. Ugasice nas djubre vucelic

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 28.07.2019
14:50

Nas problem je sto se u ofanzivnoj liniji dovode pojacanja koja ce ti vise znaciti u Evorpi, a mnogo manje u domacem prvenstvu.
Sadik, kao ni ovaj Japanac nisu igraci koji znaju da razbiju bunker. Nama obavezno treba neki igrac koji ce da se nosi sa protivnickom odbranom i da stvara ofanzivnoj trojci iza njega (Suma, Tosic, Ivanovic, Stevanovic, Lutovac,...) prostora da igraju fudbal.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 28.07.2019
14:24

Nema prodaje - UPRAVA NAPOLJE!

avatar
REVØLT
Sunday, 28.07.2019
11:50

Pet miliona i sto hiljada evra, sto mi je to poznato. Tih 600 hiiljada evra 100% necemo dobiti, pisi propalo. Enake obavezno da se vrati (''Mogli'', naravno, nije u kombinaciji, i on je ispusten, otisao je u Veneciju), Vitas (Rajkovic je ipak preskup), stranci centralni vezni, levo krilo i centarfor! Asanov dolazak bi imao smisla samo ako bismo igrali 4-1-3-2, ali, onda Suma postaje suvisan i onda i dalje nemamo reseno levo krilo, opet bi nas to mucilo! Drugo, veliko je pitanje i da li bi Zdjelar mogao dobro da se snadje i da sam drzi tu poziciju. Mozda sam naivan sto sam uopste i pomislio da ce biti drugacije narocito jer je rec o nekom ko nema svoje ja, ali, malo je reci da me je Savo razocarao jer ponovo! pristaje na sve i ne buni se, a kad bude shvatio da je djavo odneo salu, bice prekasno...