Partizan na ukrajinskom testu karaktera (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.12.2017.
10:49
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije već je ostvario ogroman uspeh plasmanom u eliminacionu fazu Lige Evrope ali će na večerašnjoj utakmici sa Dinamom na testu biti karakter ekipe koju predvodi Miroslav Đukić.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Znate one đake kojima je prelazna ocena uvek bila dovoljna i nikad nisu imali imperativ da ulože dodatni trud za nešto više?

Večerašnja utakmica šestog kola Lige Evrope između Dinama iz Kijeva i Partizana biće odlična prilika da vidimo da li su izabranici Miroslava Đukića "đaci" koji se zadovoljavaju plasmanom dalji tok takmičenja ili u sebi nose pobednički gen i želju da naprave nešto više.

Sa takmičarske strane utakmica u Kijevu predstavlja priliku da crno-beli upišu pobedu kojom bi osigurali prvo mesto u grupi i pokažu da 2:0 iz prvog poluvremena beogradskog okršaja dva tima nije bila slučajnost.

Samo osvajanje prvog mesta u grupi ne bi Partizanu garantovalo lakšeg rivala na žrebu za šesnaestinu finala, premda bi šampion Srbije bio povlašćen na žrebu i ukrštao bi sa nekom od nepovlašćenih ekipa.

Ovde se više radi o testu karaktera jer profesionalnom sportisti ne treba poseban motiv u situaciji kada gostuje slavnom evropskom klubu na stadionu koji će narednog proleća ugostiti finaliste Lige šampiona.

Pomenućemo i finanijski aspekt jer u Partizanovom slučaju pobeda, remi i poraz prave veliku razliku. U slučaju poraza crno-beli će morati da se zadovolje sa do sada zarađenim (€5.360.000), dok remi donosi dodatnih 120.000 evra.

Pobeda pravi veliku razliku jer se uz bonus od 360.000 evra dodaje 300.000 evra na istu cifru koju je Partizan zaradio osiguranim drugom mestom u grupi. To znači da bi se u kasu kluba iz Humske, u slučaju večerašnje pobede slilo dodatnih 660.000 evra što je nezanemarljiva suma.

Više o tome za koju formaciju i igrače će se odlučiti Miroslav Đukić mogli ste da čitate OVDE!

Utakmica počinje u 19 časova, "Sportske" su na licu mesta i očekujte ekskluzivu iz Kijeva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Thursday, 07.12.2017
12:27

Igracemo 3-5-2 i sve ono sto sam juce na temu sastava pisao pada u vodu, a ovoga puta slobodno mogu da kazem da je i bolje da igramo tako. djukiceva ad hoc formacija:-D