Partizan na 360.000 evra od evro-licence!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.01.2017.
09:35
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Manje od mesec dana ostalo je do novog "filtera" pred komisijom UEFA koja odlučuje o dodeli licenci za takmičenje u evropskim kupovima, a crno-beli još uvek rade na prikupljanju neophodnih sredstava.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan doživeo je fijasko u Evropi na startu tekuće sezone što će značajno uticati na finansijsku situaciju u Humskoj imajući u vidu da je UEFA godinama bila "glavni sponzor" crno-belih.

Vicešampion Srbije prošao je prethodni "filter" za dobijanje evro-licence u "pet do dvanaest" i to reprogramom duga za porez, a nove obaveze stižu na naplatu do kraja meseca.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura govorio je za "Sportski žurnal" o aktuelnom finansijskom momentu i otkrio kakva je situacija sa tekućim obavezama.

"Imamo obavezu da izmirimo još neke finansijske obaveze do 31. januara. Suma je manja od 400 hiljada evra, 360... Sve če da bude u redu" umiruje Vazura navijače Partizana.

Partizan je ostao bez generalnog sponzora, "Telekoma", a samo u toku jednog meseca za plate zaposlenih neophodno je 500.000 evra.

"U pregovorima smo za novi ugovor" poručuje Vazura i dodaje,

"Da bismo zatvorili finansijsku konstrukciju moramo nekog i da prodamo. Trenutno ima interesovanja za deset igrača, ali hoćemo da sačuvamo kostur tima. Želimo da zaradimo između 4.5 i 5 miliona evra" kaže Vazura.

Budžet za 2017. godinu još uvek nije napravljen, ali će biti sličan kao prošlogodišnji. Za utehu je, ako je verovati rečima Miloša Vazure, to što crno-beli trenutno ne duguju više od 13 miliona evra, a tačna cifra biće poznata za mesec dana.

"Grobari", dakle, ne moraju da se brinu kada je evro-licenca u pitanju, a kako će se aktuelno rukovodstvo izboriti sa svim finansijskim problemima verovatno je već moguće naslutiti. Prodaja igrača je neminovnost.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja #48
Thursday, 05.01.2017
19:56

Nemojte da brukate više klub prethodnim generalnim sponzorom i zbog renomea ljudi koji vode tu firmu i zbog visine ugovora koja je ponižavajuća za Partizan. Ukoliko drugo ništa ne znate osim da se zahvaljujete odlazite iz kluba.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 05.01.2017
11:06

Nije to samo vazura rekao, i u APR-u stoji da smo u 2016. usli sa dugom od 12 i po miliona evra (sa pravim sponzorom i imenom na nivou naseg renomea, taj minus bi mogao da se istopi vec kroz tricave 2-3 godine uz samo nekoliko najnuznijih prodaja koje, nazalost, ionako ne mozemo da eskiviramo), do te cifre se doslo na osnovu finansijskog izvestaja za 2015.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Thursday, 05.01.2017
11:03

A zasto se Partizanu uvek odobri reprogram duga za porez (isto i u kosarci),a zvezdi preko joci dug za porez padne za 20 puta?!nUkucajte:zvezdi preko noci dug za porez pao dvadeset puta.nNe znam zasto nece link da mi objave?!

avatar
Poznavalac
Thursday, 05.01.2017
10:48

Katastrofa,pucanje po savovima..dobro ide vazuri,vucelicu,vuleticu u unistavanju kluba!sramota na sta smo spali!