Partizan - Kako rešiti najnoviji problem, kako će izgledati odbrana u derbiju?

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.02.2019.
11:29
Izvor: Sportske.net

Nova enigma je pred stručnim štabom Partizana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Preneli smo jutros, Partizan će, po svoj prilici, na duži period ostati bez usluga mladog štopera Svetozara Markovića koji ima problema sa kolenom i prema prvim procenama, najverovatnije će morati na operaciju.

U toku dana će situacija biti potpuno razjašnjena, ali bez obzira da li će Marković morati na operaciju ili ne, već sada deluje izvesno da trener Zoran Mirković u predstojećem derbiju neće moći da računa na jednog od svojih najstandardnijih igrača.

S tim u vezi, postavlja se pitanje kakve će to promene u defanzivnoj liniji tima izazvati odsustvo Svetozara Markovića.

Dve su opcije.

Prva je da se desni bek Nemanja R Miletić sa te pozicije preseli na mesto štopera i zaigra u tandemu sa Markom Valijenteom umesto Markovića, a da neko drugi zauzme mesto desnog beka - da li veteran Vulićević koji nije igrao u prvenstvenim mečevima još od septembra i utakmice sa Radom u Humskoj, ili Rumun Enake koji je do sada pokazao da se bolje snalazi u ofanzivi.

A sve se događa tek što je Miletić sa bekovske pozicije počeo odlično da ''hrani'' loptama Rikarda Gomeša, protiv Bačke je upisao lepu asistenciju...

--
Druga opcija je da Miletić ostane uz desnu aut-liniju, a da Markovićevo mesto na štoperu zauzme neko drugi.

Postavlja se pitanje - ko? Mnogi možda priželjkuju da to bude još jedan Partizanov biser, Strahinja Pavlović koji je na sebe skrenuo pažnju tokom pripema u Turskoj, ali on je bolja opcija za levog štopera, poput Valijentea, pa je veliko pitanje da li će baš njih dvojicu Mirković upariti.

Tu je i iskusni Bojan Ostojić, ali i on, poput Vulićevića, dugo nije igrao prvenstvene utakmice i u drugom planu je kod Mirkovića, mada smo ga gledali tokom priprema u pojedinim utakmicama.

Prva sledeća utakmica je protiv Proletera narednog vikenda u Humskoj, kada ćemo videti kom rešenju ''naginje'' stručni štab Partizana u novonastaloj situaciji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Wednesday, 20.02.2019
18:15

evo ja sam spreman da igram

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 20.02.2019
14:15

Pavlovic sigurno nece igrati jer je levak, to ste dobro uocili. Jedino da igramo sa tri stopera, a sve mi se vise cini da to i ne bi bila toliko losa ideja! 3-4-2-1: Stojkovic- Miletic, Valiente, Pavlovic- Enake, Zdjelar, DP, Sehovic- Tosic, Zakaric- Gomes.

avatar
Grb partizana 1997?
Wednesday, 20.02.2019
15:47

Obavezno tako, i taj istureni napadac da bude "laznjak"!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 21.02.2019
09:03

Kao vas klub u kosarci? I hajde da je samo u kosarci...

avatar
bagra
Wednesday, 20.02.2019
13:38

Uuuu, nemoj Ostojica nikako, bolje bez odbrane