Partizan je sinoć dobio mnogo više od tri nebitna boda! Para na paru ide, a najbolji u 21. veku!

Autor: Ivan Cvetković
petak 13.12.2019.
09:56
Izvor: Sportske.net

I pored eliminacije u Evropi, u Humskoj imaju razloga za zadovoljstvo.

EPA-EFE/RONALD BONESTROO
EPA-EFE/RONALD BONESTROO

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sinoć nisu imali veliki takmičarski motiv protiv Astane pošto je stanje u grupi L Lige Evrope bilo jasno i pre meča u Humskoj.

Ipak, "crno-beli" su sjajnom igrom zasluženo savladali Kazahstance sa 4:1, a to povlači mnoge dobre stvari u bliskoj budućnosti "Parnog valjka".

Prvi aspekt je onaj finansijski, klub je pobedom zaradio minimum 570.000 evra, uz to dodajte i prihode od ulaznice koji su ovu cifru značajno podigli.

Samo od ovogodišnjeg učešća u Ligi Evrope, Partizan je zaradio 6.500.000 evra.

Drugi se tiče famoznog klupskog koeficijenta, trijumfom je Partizan stigao do koeficijanta 22.000 što će mu olaškati put do grupne faze evropskih takmičenja u narednoj sezoni.

To će skoro sigurno značiti da će "crno-beli" u narednoj sezoni biti nosilac u svim kvalifikacionim rundama ukoliko se budu takmičili u Ligi Evrope.

Partizan je tako postao 67. klub na UEFA rang listi što je najbolji plasman kluba iz Humske u 21. veku.

Nacionalni koeficijent ostaje nepromenjen, Srbija od sezone 2021/2022 neće imati predstavnika u Ligi Evrope, već jednog u Ligi šampiona i tri u novoformiranom takmičenju Konferencijskoj ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 13.12.2019
21:21

Partizan je od LE i transfera Markovića, Ožegovića i Rikarda gotovo zaradio svoj godišnji budžet, a zvezda zaradom od LŠ neće uspeti ni da pokrije troškove za transfere i plate samo za igrače prvog tima. Partizan ima višemilionske ponude za nekoliko igrača, ali i da ne proda nikog završiće godinu u plusu, a zvezda nema nijednu ponudu i godinu će završiti u minusu. Partizan je stigao do koeficijent 22.000, a nije do 24.000 samo zahvaljujući sudiji koji je sudio protiv Mančestera u Beogradu. Takođe je taj sudija izbio Partizanu iz kase 570k €, a to je plata jednog ozbiljnog pojačanja za Partizan kao što je na primer Natko. Ni to nije sve, taj sudija je bukvalno uskratio mogućnost Partizanu da u narednim kolima LE osvoji još novca, koeficijenta i bodova za ligu.

avatar
REVØLT
Friday, 13.12.2019
11:33

Partizan u LS, Vojvodina, Cukaricki i Vozdovac u KL.

avatar
Südkurve München
Friday, 13.12.2019
11:26

pa iskreno, vise nasi klubovi imaju sanse u LE2, nego u LE da prodju dalje. Mada steta bi bila da se Partizan ili Zvezda takmice u LE2, jer smo videli da ta dva kluba mogu proci grupnu fazu LE