Partizan je baš ovo i želeo, crno-beli imaju istorijsku šansu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.04.2018.
13:27
Izvor: Sportske.net

Prve reakcije posle današnjeg žreba parova polufinala Kupa Srbije.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Podsetimo, voljom žreba u polufinalu će se sastati Čukarički i Partizan, odnosno Mačva i Mladost Lučani.

Ovoga puta igraće se po dve utakmice, pa je baš to i razlog što su u Humskoj i priželjkivali ''Brđane'' baš u ovoj fazi takmičenja.

''Priželjkivali smo, ako već mora da se igra sa Čukaričkim, da igramo u polufinalu, jer se igraju dve utakmice. Eliminacione utakmice su jako nezgodne.

Imamo istorijsku šansu da treći put uzastopno osvojimo kup što Partizan nije uradio od svog osnivanja i to je motiv više. Poštujem ekipu Čukaričkog, ali se nadam prolasku u finale'',
izjavio je član stručnog štaba Partizana Ljubiša Ranković.

Dodatni razlog za optimizam u Partizanu imaju i posle prvenstvenog trijumfa ovog proleća na Banovom brdu.
 
''Tako se namestilo, otvorili smo utakmicu dobro, ali Čukarički će imati motiv za izlazak u Evropu, a na nama je da pokažeo da smo pravi. Branimo trofej i nadam se prolasku. Imaćemo i podršku naših navijača i to će nam olakšati posao'',
dodao je Ranković.

Za razliku od crno-belih, u Čukaričkom nisu imali takvih razmišljanja uoči današnjeg žreba.

''Iskreno da vam kažem, nismo nikog priželjkivali, sve ekipe su kvalitetne u ovoj fazi. sve je otvoreno, ja i dalje verujem u moju ekipu da možemo da prođemo dalje.

Nama je čak i lakše da igramo na strani, nema tu prednosti. Ako gledate tabelu, Partizan je favorit, ali isto se pričalo i kad smo igrali u finalu pre par godina, a uspeli smo da ih pobedimo. Ne razmišljamo o tome ko je favorit
'', izjavio je Ivan Popović sekretar stručnog štaba Čukaričkog.

Novinari su ga podsetili i na pomenuti prvenstveni duel Čukaričkog i Partizana na Banovom brdu, kada je ekipa iz Humske bez većih problema slavila sa 2:0.

''Mi smo tada imali loš dan, ali takođe imali smo dosta utakmica s Partzanom gde smo bili i bolji, pobeđivali, ili gubili nesrećno. Naši igrači uvek imaju veliki motiv protiv Zvezde i Partizana'', istakao je Ivan Popović sekretar stručnog štaba Čukaričkog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 03.04.2018
13:35

Ako se gleda zbog trofeja u kupu konstatacija apsolutno stoji, ali ako se gleda i SL bolje bi bilo da smo isli na nekoga gde se sve moze resiti u prvom mecu pa da se na miru posvetimo prvenstvu.