"Partizan izgubio titulu" - Bivši treneri brane Batu i predlažu rešenje!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.12.2018.
11:51
Izvor: Sportske.net

Bivši treneri fudbalskog kluba Partizan saglasni oko dve stvari. Crno-beli nemaju tim da pariraju Crvenoj zvezdi u borbi za titulu, ali Zoran Mirković ne sme da bude žrtvovan.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Tri kola pre kraja prvog dela sezone Crvena zvezda je overila titulu jesenjeg prvaka i ponovo otišla na 13 bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala.

Partizan je posle remija Radničkog i Zvezde u Nišu smanjio minus, ali je kiks u Lučanima stvari vratio na poziciju pre 17. kola u kojoj crno-beli zauzimaju treće mesto i imaju 13 bodova manje u odnosu na Zvezdu i četiri u odnosu na Radnički iz Niša.

Zimska pauza koja predstoji prilika je da se u Humskoj regrupišu, ali bivši treneri poput Vladimira Vermezovića, Ljubinka Drulovića i Zorana Milinkovića sumnjaju da Partizan može da se vrati u borbu za titulu.

"Treba biti realan i reći da ove sezone, bez obzira na deobu bodova, nećemo moći da budemo ozbiljni takmaci za prvo mesto", kaže Vladimir Vermezović u izjavi za "Informer".

Sa njim je saglasan i Ljubinko Drulović koji je pre tri godine seo na užarenu klupu crno-belih u momentu kada je Partizan zaostajao za Zvezdom 14 bodova ali je gurao dobro u Ligi Evrope.

"Sezona je praktično izgubljena. Partizanove igre ove sezone ne pokazuju da može da bude konkurent za prvo mesto. Svima je valjda jasno da će Partizan teško ponoviti uspeh koji je napravio s Markom Nikolićem", rezonuje Drulović.

Zajedničko mišljenje trojice pomenutih stručnjaka jeste da Zoran Mirković mora da ostane na klupi i da već na zimu krene sa formiranjem tima za budući period.

"Mom prijatelju Bati želim da napravi uspeh. Treba napraviti korekcije u zimskom prelaznom roku i na proleće krenuti u seriju pobeda. Uprava mora da stane iza trenera i da mu pomogne", poručuje Zoran Milinković.

Vlada Vermezović je potpuno saglasan sa tom konstatacijom, smatra i da mladi igrači hitno moraju da počnu da dobijaju veću minutažu.

"Moramo već sad da počnemo da pravimo ekipu za sledeći period, za naredne tri, četiri sezone. Crno-belima treba ekipa koja će moći da parira Crvenoj zvezdi. Žao mi je što više mladih igrača ne dobija šansu. S obzirom na to da smo u debelom zaostatku, mislim da im treba dati šansu", Vermezovićev je zaključak.

Pozicija Zorana Mirkovića nije sporna, to govori i stav navijača koji glavne krivce za neuspeh vide u čelnicima Partizana, ali i u sportskom direktoru Ivici Ilievu.

Sa druge strane, iz Humske se brane time da se takmičenje ne odvija u regularnim uslovima i da Partizan ni sa boljom ekipom ne bi bio u stanju da parira Crvenoj zvezdi i Radničkom iz Niša za koje tvrde da su povlašćeni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Monday, 03.12.2018
15:30

Pa oni su slicni tipovi trenera, pa naravno da ce da ga.brane, ne kazem imamo dobar tim daleko od toga, ali Partizanu je potreban drugaciji tip trenera....

avatar
nemam pojma
Monday, 03.12.2018
14:09

Istina je više, ne samo jedna. Istina je forsiranje zvezde na svim nivoima i podmetanja klipova Partizanu. Ali istina je da UO Partizana ne radi svoj posao. Partizan nema kvalitetnih sponzora i to je ISKLJUČIVA NJIHOVA KRIVICA! Partizan uništava svoju omladinsku školu, iznajmljuje za sitan novac svoj trenažni centar strancima, TO JE GREŠKA UO! Partizan nema više dobre skaute za mlade igrače, iskusne trenere da rade sa decom, OTERAO IH JE UO! Zato što su na izborima bili za drugu stranu. O RADU ILIJEVA I VAZURE NE TREBA TROŠITI REČI!!! Napolje iz kluba!

avatar
Zoran Vukic
Monday, 03.12.2018
14:00

nemoj samo ilijev i vizura letos pravili evo desmo

avatar
Boris Nedeljkovic
Monday, 03.12.2018
13:38

ajde zvezda da bude povlascena ali radnicki iz nisa???!...pa onda lucani....spartak...cukaricki...uz par minimalnih pobeda...pa ispade da su nam svi povlasceni sem partizana :D :D :D....generalno ako nisi prvi moras biti drugi jer si partizan a nama i to visi ne zbog trenera ne zbog malodusnosti igraca vec sportskog sektora....menjati to....pametno kupovati a ne prosipati....nuditi bolje uslove mladjim i dokazanim da nam ne bi za serpu ribe isli napolje i bice sve ok....od onog ilijeva ja bi bolje organizovao prelazni rok...lik je prevara!

avatar
Volem Vosu
Monday, 03.12.2018
15:34

Kao ne znas kako se sudi Radnickom ove i prosle sezone?