Partizan iz ponora stigao do boda!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.11.2015.
18:59
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije ostao je neporažen u Jagodini uprkos tome što je sat vremena igrao sa igračem manje a pritom je imao i dva gola zaostatka pod Đurđevim Brdom.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana još jednom su razočarali u Superligi Srbije ali su i pored zaostatka od dva gola uspeli da remiziraju sa Jagodinom 2:2 (2:0) i da na kraju odnesu bod iz grada na Belici i to sa igračem manje!

Golove pogledajte OVDE!

Jagodina - Đ. Nikolić, Martinović, Savković, Gašić, Filipović, Miladinović, Marić, Knežević (od 48' Ožegović), Kjeremeh, Popović (od 73' Jerković), U. Nikolić (od 80' Deletić)

Partizan - Kljajić, Vulićević, Ćirković, Fabrisio, Bandalovski, Jevtović (od 79' Šaponjić), Babović, Lukić (od 46' Ilić), Grbić, Stevanović (od 67' Ninković), Božinov

Tekstualni prenos utakmice OVDE!

Poslednja utakmica 17. kola fudbalskog šampionata Srbije odigrana je na "Gradskom stadionu" pod Đurđevim Brdom, gde je domaća Jagodina ugostila aktuelnog šampiona Partizan.

Ekipa koja bi bila poslednjeplasirana na tabeli da Spartaku nisu oduzeti bodovi bila je na pragu pobede nad aktuelnim šampionom ali je kukavičkom igrom u drugom poluvremenu rizikovala osvajanje jednog boda.

Prvo poluvreme utakmice na "Gradskom stadionu" u Jagodini bilo je dokaz tvrdnje da Partizan u tekućoj sezoni nema igrače i ekipu za velika dela. Jagodina je zapretila gostima već u trećem minutu ali je udarac Dušana Martinovića golman crno-belih zaustavio na "jedvite jade" iako je lopta išla po sredini gola.

Na vođstvo Jagodine čekalo se do 11. minuta kada je Frensis Kjeremeh povukao loptu po desnoj strani terena nakon čega je uposlio Mladena Popovića. Napadač Jagodine nesebično je prosledio loptu ka Urošu Nikoliću koji je samo ubacio loptu u mrežu!

Nekoliko minuta nakon vodećeg gola Jagodinaca utakmica je prekinuta zbog toga što je pas ušao na teren a "potera" je trajala dobra dva, tri minuta.

Sredinom prvog dela Aleksandar Filipović snažno šutira tik preko prečke gola Partizana, da bi deset minuta pre kraja poluvremena Mile Savković propustio odličnu priliku da duplira prednost Jagodine premda se čini da je u toj situaciji postojala ofsajd pozicija fudbalera domaćeg tima.

Za sve to vreme izabranici Ljubinka Drulovića nisu uspeli da zaprete golmanu Jagodine o čemu svedoči i podatak da su dva traljava šuta u okvir gola bila jedino što su crno-beli uspeli da urade za 45 minuta igre.

Loša situacija u kojoj su se do tog momenta nalazili igrači gostujućeg tima postala je gora usled crvenog kartona koji je sudija Nenad Đokić opravdano pokazao Petru Grbiću u 40. minutu zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte.

Četiri minuta kasnije Jagodina uspeva da materijalizuje prednost igrača više pošto Mladen Popović glavom matira Filipa Kljajića udarcem iz peterca kroz koji je duvala promaja.

Takav rasplet situacije na terenu doveo je do nemira na južnoj tribini pa je kompletan tim Partizana morao na raport kod "Grobara" nakon što je označen kraj prvog dela igre.

Petar Grbic
Foto: partizan.rs

Nastavak utakmice doneo je totalni zaplet i pravu dramu u kojoj je domaćin uspeo da prokocka dva gola prednosti a potom i da promaši bezmalo pet stopostotnih prilika u završnici meča.

Partizan je od prvog minuta nastavka krenuo agresivnije, Saša Ilić je bio igrač koji je pokrenuo "Parni Valjak", a mnogo je pomogao i Nikola Ninković koji je na terenu proveo poslednjih 20 minuta.

Jagodinci su na startu drugog dela odlučili da zadržavaju vreme i da prečestim valjanjima po terenu pokušaju da zadrže dva gola prednosti iako su imali igrača više i bolju igru u prvom poluvremenu.

Takav pristup "mirisao" je na zaplet koji je usledio posle gola Valerija Božinova u 74. minutu. Odbrana Jagodine odreagovala je očajno pa je Bugarin glavom pogodio mrežu Đorđa Nikolića i smanjio na 2:1.

Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim. Valerij Božinov nastavio je da ulazi u prilike i da promašuje, Lazar Ćirković je pogodio prečku u 81. minutu, a izjednačujući pogodak za Partizan postigao je Stefan Babović "bombom" u 84. minutu.

Nakon toga videli smo pravu "divljačku" igru na obe strane pošto se odbrane nisu postojale na terenu. Pred golom Filipa Kljajića nizale su se stopostotne prilike koje domaći nisu uspevali da iskoriste, a ni Partizan nije bio bez šansi.

Utakmica je na kraju okončana remijem koji oba tima ostavlja u teškom položaju pošto Jagodina ostaje pretposlednja na superligaškoj tabeli, dok Partizan na odmor odlazi kao petoplasirana ekipa na tabeli sa 21 bodom manje od vodeće Crvene zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

38 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos90
Monday, 09.11.2015
01:58

Znam da se svi partizanovci vade na evropu, umor igraca itd, ali utakmice koje su nekada rutinski dobijali sad su utakmice za 1 bod. Nisam gledao tekmu ali u svakom slucaju je uspeh nadoknaditi 2 gola sa igracem manje. Nadam se da ce se izvuci iz krize, ipak srpski fudbal bez partizana i zvezde nije ono pravo

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Sunday, 08.11.2015
23:09

Bruka, zao mi je Drule... Ti nazovi fudbaleri ne zasluzuju da nose dres Partizana, SRAMOTA... Jedan Sasa Ilic sa svojih skoro 40 godina im drzi cas fudbala, eeee...

avatar
Fair Play
Monday, 09.11.2015
00:42

Dozvolis da ti klub napuste Lukac, B. Ilic, Drincic, Lazovic, Volkov, Skuletic itd a pojacas se banjalucaninom iz Bosne, Jevtovicem iz Pazara, bugarinom i brazilcem defanzivcem..makar kad i dovodis brazilca, nek igra napred :) zato druze a Sale je za njih bio i ostao tata po kvalitetu na terenu, ljudskim kvalitetima i borbenoscu za grb.

avatar
Ivana Nikola Velickovic
Sunday, 08.11.2015
23:00

Za klub se ne navija,klub se voli. Likovali smo nekoliko godina,sad je vreme da malo pognemo glave,proci ce i to. Nije zivot samo pesma.

avatar
MozdaRealan
Sunday, 08.11.2015
22:26

A bod im inace mnogo znaci...

avatar
Roči Salamanka
Sunday, 08.11.2015
21:06

Samo do pauze ostati medju top 8 za play off bice pun pogodak i na zimu dovesti PRAVA pojacanja.Ne krivim Drulovica,tek je dosao i treba mu vremena da sprovede sta vec namerava,kako pobedjivati kada nemas krstenog golmana,odbranu,vezu i napadaca....nOvaj bod je vrhunac i nadam se pobedi protiv N.Pazara posto i te kako nam fali.

avatar
Roči Salamanka
Sunday, 08.11.2015
21:01

Sve je prolazno kao i ova crna serija,Partizan malo da popravi formu i ide ka vrhu tabele dok je Zvezda u takvoj formi da u toku zimske pauze sve moze pasti u vodu i izgubiti titulu,ovako da igraju tokom cele sezone-tesko a tek kad dodje prelazni rok pa Terza rasproda pola tima....

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 08.11.2015
21:37

Izvini a kako oni to igraju?Jesi svestan da se njima sklanjaju i da imaju zatvorene sve utakmice sem derbija i možda Pazara?U derbi su ušli em psihički lakše jer imaju zalihu em fizički jer je sreda subota ostavilo traga zajedno sa povredama.Pogledaj izveštaje sa njihovih utakmica gde igrači sredine terena idu od 16 do 16 bez da ih iko napadne,golmani se bacaju tek da ispadne kao reakcija a čak i komentatori kažu da im je čudno da protivnički igrači nemaju nameru da ih napadnu ni na svojoj polovini.Sa druge strane ova uprava je osakatila ekipu,prodala ono što je vredelo dovela ...ne bih da vredjam ali uradili su sve kako im je naredjeno ne bi li ponizili Partizan.Svaka im čast.

avatar
MozdaRealan
Sunday, 08.11.2015
22:29

Ocigledno nisi gledao ni jednu utaknicu Zvezde, ali ni Partizana. Pa jesi li ti gledao kako vi igrate?

avatar
Meepo
Sunday, 08.11.2015
20:42

Pri va ti za ci ja.

avatar
Dropkick Murphys
Sunday, 08.11.2015
21:24

Tesko ce to bogami,kad se ne zna sta je cije,ko je vlasnik cega,Grad,Drzava.......Niko nije lud da ulaze u nesto sto pripada ko zna kome,i ko zna po kojem osnovu......A da se ne lazemo,ovakvo stanje u nasim Vecitima,najvise odgovara lovcima u mutnim,mesetarima,raznim biznismenima i ljudima koji vole da odlucuju,kradu,otimaju,a da nikom ne odgovaraju...Bas zato je privatizacija nesto sto se nece lako dozvoliti,jer taj koji da pare,on ce i da odlucuje,na zalost svih ovih likova koje pomenuh.........

avatar
Sunday, 08.11.2015
20:42

Frensisev start nad Bandalovskim je za direktan crveni i to još na početku utakmice, a Đokić mu nije pokazao ni žuti. Popović je dobio žuti zbog simuliranja ali nije drugi žuti zbog udaranja flaše sa vodom (protest). Samo 5' nadoknade iako su prekidi zbog povreda bili oko 4'+izložba pasa+izmene, mogao je 8-10' da produži. Uz to i neznanje koje vlada u klubu dovoljni su samo za bod u Jagodini - UPRAVA NAPOLJE!

avatar
Dropkick Murphys
Sunday, 08.11.2015
21:26

Cvrsto verujem i da je bio bar neki nepravilno izveden aut..........

avatar
degrobarizator
Sunday, 08.11.2015
21:35

Tacno sam znao da ste osteceni :). Razumem druze, posao je posao samo ti analiziraj.

avatar
Србија Звезду воли
Sunday, 08.11.2015
20:42

Do boda kao kuca.

avatar
treci klub kroacije
Sunday, 08.11.2015
20:27

svaka cast ipak je jagodina u dobroj formi ziveo vucelic

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Sunday, 08.11.2015
20:22

Koga partizan moze pobediti jos.

avatar
Dropkick Murphys
Sunday, 08.11.2015
21:26

Sindjelica.........

avatar
caperg
Sunday, 08.11.2015
20:18

Umesto -22, sada je samo -21.. :/

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 08.11.2015
20:16

Da su veceras igrali crveni blizanac i crni bilo bi 10:0, da su igrali Cuka i crni bilo bi 8:1, Radnicki i crni 4:0, Vojvodina i crni 6:4, Borac i crni 5:2...

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 08.11.2015
20:14

za ovu nedcplinu Grbic ostraniti i novcano kazniti Drlovic se izgubijo odavno nedicplina haos jos vazura odradojo los prelazni rok i mesa se u sastav tima

avatar
сочинитељ
Sunday, 08.11.2015
20:08

оно куче што је прекинуло утакмицу претрчало више за пар минута него сви партизанови играчи...морам признати да је после дебакла у шпанији ово злата вредан бод који екипу оставља у борби за опстанак

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Sunday, 08.11.2015
23:13

Brate bolje debakl od ekipe koja deklasira Barsu nego od famoznog Kairata...Toliko sto se evrope tice... Sto se tice ovog meca nismo ni bod zasluzili...

avatar
degrobarizator
Monday, 09.11.2015
00:55

Kad su Jagodina i Metalac deklasirali Barsu?????

avatar
Don Silvio
Sunday, 08.11.2015
20:08
avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Sunday, 08.11.2015
20:05

Gde vam je izvestaj o drugom poluvremenu? :-) Psi su tri puta uleteli na teren danas, divno, a mislim da je bio ofsajd kod naseg 2-og gola. Lopta nikoga nije dirala posle izvedenog slobodnog udarca, ali nesto mi deluje da je Bozinov vec prilikom samog izvodjenja bio u ofsajdu.

avatar
bojanbokaradivojac
Sunday, 08.11.2015
20:49

A i njihov drugi gol je sumnjiv.Cini mi se.

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Sunday, 08.11.2015
22:12

P.S. Pogresio sam samo za redosled, ofsajd je bio kod prvog...

avatar
Dropkick Murphys
Sunday, 08.11.2015
21:28

I za te pse je verovatno kriv Premijer.......Ili Vazura,ili Vucelic,ili ko vec,malo sam zaboravio na koga sve kukate......

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Sunday, 08.11.2015
21:19

I to sam napisao, ali ipak nije bio ofsajd, pogledao sam posle:-D

avatar
Dropkick Murphys
Sunday, 08.11.2015
20:02

Veliki bod koji ce Patizanu znaciti u grcevitoj borbi da se dokopa plej ofa.....

avatar
delije sever NS
Sunday, 08.11.2015
20:00

Nezasluzen bod u derbiju zacelja,zadnjih 5 minuta produzetka bili su im dugi kao godina :) Bravo komsije,popravljate se,cestitke i samo tako nastavite

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 08.11.2015
20:00