Partizan ima viziju tima za Evropu?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.05.2015.
11:03
Izvor: Sportske.net

Kombinacija povratnika i zadržavanja sadašnjeg igračkog kadra, uz kvalitetnog stranca bi mogla da bude dobitna kombinacija. Ovo su mete Zorana Milinkovića!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Priča je kao i svakog leta, nema vremena za uigravanje, niti za adaptaciju. Rani start kvalifikacija je olakšan činjenicom da će i liga početi ranije, a Partizanova želja je da već u julu ima formiran tim za napad na Evropu.

Naravno, lako je označiti Ligu šampiona kao cilj, međutim, čini se da je i evropska jesen u LE nešto što bi moglo da bude označeno kao veliki uspeh.

U ovom trenutku prioritet je sačuvati tim, neki igrači će poput Volkova napustiti Humsku, ali je recimo Nikoli Drinčiću poručeno da neće dobiti dozvolu za odlazak. To se odnosi na još nekolicinu iskusnijih igrača, a stranci Bandalovski, Ilić i Balažic bi trebalo da ostanu.

Najveći znak pitanje je iznad Andrije Živkovića, teško će ga zadržati u Humskoj, ali bi njegov transfer mogao da napuni kasu i narednu sezonu učini izvesnijom.

Ono što se očekuje je da će igrači koji treniraju sa Partizanom, povratnici Smiljanić  i Marko Jovanović potpisati ugovore. Lomić je zamena za Volkova, napred pomenuti povratnici će pojačati konkurenciju u odbrani i veznom redu, i pokušati da sa crno-belima repriziraju uspeh iz 2010.

Ostaje Krunić kao prvi pik Milinkovića, odlični vezista je jesen proveo u Čačku, i dalje ostaje pitanje ugovora sa Veronom i svega što mu se izdešavalo, ali nema sumnje da bi mogao da bude ozbiljno pojačanje.

Partizan želi i Jevtovića iz Pazara, pa bi vezni red mogao da dobije nove obrise.

U napadu bi mogli da vidimo poznato lice, Marka Šćepovića, sigurno da će biti prostora i za Šaponjića (ako i on ne bude prodat), ali bi na mestu napadača trebalo očekivati pojačanje, i to nekog iskusnijeg stranca.

Frajdej koji je najbolji strelac JSL je figurirao kao opcija, ali je preskup, Partizan je spreman da uloži u golgetera, ali nekoga ko će biti svojevrsna garancija u ofanzivi.

Neki od starijih igrača, tačnije oni sa dužim stažom poput recimo Kojića, Luke bi mogli da napuste Humsku, ali će ponovimo, Milinković insistirati na iskusnijim igračima spremnim da izdrže pritisak i uspešno prođu letnje kvalifikacije, odnosno dočekaju jesen u Evropi.

Liga šampiona je kako rekosmo san, ali bi Partizan bio zadovoljan i igranjem u LE.

Prioritet je svakako, te mečeve odluke, dočekati sa uigranim timom koji ima nekoliko utakmica u nogama.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

65 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ламине Дијара
Monday, 25.05.2015
14:47

Može mi ko objasniti šta valja kod Drinčića?Po meni ja bi postavio ovako:nŽivković-Vulićević,Novi štoper,Novi štoper,Lomić?-Novo krilo desno,Novi zadnji vezni,Novi vezni(Lukić,Ilić),Ninković,2 nova napadača kvalitetna.....

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 25.05.2015
18:34

Sa ovim komentarom se vec slazem, ali ipak bih ostavio Balazica i Brasanca jer tesko da mozemo da nadjemo boljeg stopera od GB, nesto ne verujem ni da cemo Branka Ilica prodati. Nadam se da ce prodati Drincica jer nije dominantan ni u defanzivi ni u ofanzivi, ali isto tako zelim da verujem da se ni Zivkovicu vise nece ponavljati onakvi kiksevi jer cemo u suprotnom morati da trazimo i golmana. Nama trebaju levi stoper, levi bek (nadam se da ce to biti Lomic), zadnji vezni, ofanzivni vezni (ovo zavisi i od formacije, ali de fakto nam treba takav igrac u slucaju da Ninkovic ne proradi ovog leta), levo krilo i dva napadaca, a to je isto gotovo nemoguca misija jer ovo prakticno znaci da nam treba sedam novih igraca za prvi tim. Inace, sad sam procitao da imamo novog sponzora, a to je Audi...

avatar
Ламине Дијара
Thursday, 28.05.2015
20:02

Mnogo je kvalitetnih igrača slobodno,a može ih Partizan dovesti.Balažic je isto tanak nije ni za šta više nego za super ligu.Ilić i Ninković mogu poziciju ofanzivnog veznog veoma dobro da iznesu.Brašanac mi isto nije igrač za velike stvari.Po meni 7 novih bi bilo super,šteta što im je Eze preskup(500 000€) dobro bi došao,a još bi bolje bilo da je tu Fofana ili Cleo

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 25.05.2015
18:38

P.S. Ako ode (i) Andrija Zivkovic, a najverovatnije ce otici, moracemo i tu da nadjemo nekog, najmanje 6-7 novih igraca nam ne gine, vidis da i ti i ja ovde pisemo o sedam-osam mesta u timu, a to je ogroman izazov za svaki klub...

avatar
Mario Götze - Return
Friday, 22.05.2015
22:46

Vracajte trajkovića.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
14:41

Problem koji se pojavljuje u 4-4-2 je sta raditi sa Brasancem jer smo mi u svakom slucaju u problemu sa defanzivom i ako predjemo na klasika 4-4-2 i dovedemo jednog isto tako klasicnog zadnjeg veznog a la Esjen, Makelele, Davids ili Vijera, a morali bismo da imamo i jednog kreatora, onda se postavlja pitanje gde je tu Darkovo mesto- inace, ovo je jedan i od osnovnih problema u savremenom fudbalu jer se upravo zbog toga treneri odlucuju na izvesne modifikacije formacijskih postavki time sto improvizuju sa igracima koji sa standardno ekstremno vaznom ulogom organizatora igre deluju polulevo (primer Zidan), a pritom se zadrzava i taj centralni vezni koji bi za neke trenere mozda bio i suvisan, ali i to vec zavisi od izbora igraca i od njihovog profila- primer Riberi i Kros tj. Svajnstajger u Bajernu s tim da su i oni vremenom presli na 4-2-3-1, a mozda najbolji primer za to je Juventus za vreme Nedveda i Juventus za vreme Zidana samo sto su oni u eri Pavela imali i dva zadnja vezna, a bogami i pored Zizua su bili Desam i Davids, a nijedan nije centralni.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
15:06

* Nijedan od njih (Davids, Desamp, Vijera, Emerson) nije BIO centralni vec defanzivni vezni, jedino je Blazi bio centralni u cuvenim sezonama

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
16:12

Nijedan od njih (Davids, Desamp, Vijera, Emerson) nije BIO centralni vec defanzivni vezni, jedino je Blazi bio centralni vezni u cuvenim sezonama to jest defanzivni sa primesama centralnog (nesto slicno nasem Drincicu) i obrnuto koliko god je to moguce:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
14:34

Z. Zivkovic- Vulicevic, Balazic, ???, ???- ???, Brasanac- A. Zivkovic ako ostane, Ninkovic, ???- ???. Cak 5-6 novih igraca: levi stoper, levi bek, zadnji vezni, ofanzivni vezni (samo da je bolja opcija od Ninkovica), levokrilni vezista (pandan Andriji na suprotnoj strani), kao i jedan izraziti spic (centarfor) pod uslovom da ostanemo pri trenutnoj 4-2-3-1 bilo da je to 4-1-2-2-1 (u tom slucaju najklasicniji zadnji vezni koji se moze pronaci na trzistu) ili 4-2-1-2-1 (zadnji vezni sa malim hajde da kazemo primesama centralnog, ali ne kao sto ih ima Drincic, to je vec previse), odnosno levi stoper, levi bek, zadnji vezni, centralni/ofanzivni vezni, levokrilni vezista i cak dva napadaca ako predjemo na 4-4-2 sto znaci da bi nam onda trebala cak 7-ica da bismo bili iole sigurni da cemo i u Evropi da licimo na nesto, a ako se desi da Andrija (ipak) ode, onda taj broj, odnosno ta cifra raste na 8 jer i za njega treba zamena.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 22.05.2015
15:34

Mislim da bi Marko Jovanović bio dovoljan što se tiče štopera (Branko Ilić koji se nadam da će dobiti srpsko državljanstvo, Balažic, Ćirković i Jovanović), treba nam neko ko će igrati umesto Grbića i Luke na krilu, možda se čak Marinković nametne sad kad obavi pripreme do kraja.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 22.05.2015
18:41

Nisam zadovoljan, ali može, zna i mora bolje, ja imam poverenja u njemu, ja bi isto Ćirkovića prodao posle u21 šampionata, pogotovo ako se dobro pokaže.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
17:06

Ne verujem da Marko moze nam da bude prvotimac, a bilo bi odlicno da ili Branko Ilic zaigra bolje nego u ovoj polusezoni (nemoj mi samo reci da si zadovoljan kako igra u poslednje vreme) ili da on i Stevanovic ili Jovanovic budu rezerve, a da Balazicu pridruzimo nekog ko bi igrao levog (iako to moze i ovaj) stopera. Cirkovica bih prodao ako dodje dobra ponuda, ovaj put sam ja za mnogo prodaja jer je u pitanju kraj sezone.

avatar
ujka Vanja
Friday, 22.05.2015
13:18

Kizo bre lud li si??Nemoj da ti padne na pamet da vracas te povratnike uglavnom istrosene i isluzene (kao Scepovic,Lola...).

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
14:07

Ponovi komentar...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
12:45

Najpre, Sasa Ilic treba da ode u penziju ili da pristane na maksimalno smanjenje prinadleznosti, hvala njemu na svemu, ali ne mozemo sebi da priustimo da ga i dalje TOLIKO placamo, ne ide vise tako. PARTIZAN trebaju (ili moraju) da napuste golman Lukac (sigurno mu opala cena), bekovi Bandalovski (ima jos godinu dana ugovora, a nije sigurno jeftin da bi bio na klupi i idealan je tajming za prodaju), Volkov i N. Petrovic (cena mu posle EP nece biti manja osim u jednom slucaju o kojem sad necu), stoperi Ostojic, Cirkovic (ista prica kao i za N.P.) i Branko Ilic koji ne zasluzuje da igra u prvom timu ako nastavi da pruza ovakve partije, a ako i ostane, morace da pristane na ideju da ce ga treneri rotirati jer je mnogo podbacio ovog proleca, a bio mi je jedan od najomiljenijih:-/ Od (zadnjih i centralnih) veznih, I. Petrovic (mozda moze da ostane, ali ne vidim poentu), Markovic i Drincic, Pantic ionako odavno nije nas, a Babovica bih ostavio samo pod uslovom da se brze oslobadja lopte ako i ukoliko je to uopste moguce, ali da, isto kao i Branko Ilic, shvati da ni on mozda nece vise biti standardan, naprotiv. Marinkovica i Grbica kao i Luku i Kojica ne moram preterano da komentarisem i analiziram, sad iz ove perspektive, mislim da ne bismo dobili vise od milion-milion i po za njih cetvoricu, ja znam da licno nikad ne bih dao tolike pare za njih.

avatar
Grobari Kanada
Friday, 22.05.2015
13:44

izvini ali mislim da gresis za B.Ilica.. on nam je najbolji u odbrani sto trenutno imamo

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
14:10

Sto se tice celokupne odbrane, sigurno je najbolji Miki Vulicevic. Od svih stopera koje imamo na raspolaganju, Balazic je najbolji pa onda Branko Ilic, a Cirkovic i Stevanovic posle njih. Cinjenica je da je Branko ovog proleca u nekoliko navrata pokazao veliku nesigurnost zbog cega je meni veoma zao jer sam ga prvi ovde mnogo hvalio, ali ako je vec toliko placen, mora bolje da igra, a da se razumemo, ni Balazic nije bio nista bolji u finalu Kupa!!!

avatar
Pera Zambula opet
Friday, 22.05.2015
14:07

Pises po sto komentara o timu Partizana, sta treba, ko treba d aostane, ko da dodje, kako ti ne dosadi, zar mislis da to neko uopste cita? :) I zapeo si za Sasom Ilicem kao da je ne znam on tolika smetnja....On je covek rekao da produzava na jos jednu godinu, igrace povremeno po 30 minuta zarar iskustva i kvaliteta koji ima i to je to....Uzaludno je pisati kako treba da ode u penziju kad covek igra sto posto i sledece sezone.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
12:31

P.S. Kljajic moze da ostane kao drugi ili treci golman, zaboravio sam ga...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 22.05.2015
15:36

Kao drugi! a kao trećeg uzeti nekog iz omladinskog pogona.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 22.05.2015
18:43

Zašto smo ga onda uzeli ako nam nije plan da jednog dana bude 1. golman, treba Lukača prodati pošto zašto, Živkoviću pružiti šansu u ovoj sezoni i priključiti nekog iz Teleoptika ili u19 Partizana.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
17:07

Mnogi se ne bi slozili da tako lako moze da bude drugi, ali dobro, mozda ce i biti:-D

avatar
Friday, 22.05.2015
12:30

Predsednik je obećao 2M € do kraja marta pa još 6M € do kraja godine, a sad ne mogu da dovedu napadača iz lučanske Mladosti jer im je preskup, ako je tako onda - UPRAVA NAPOLJE!

avatar
Friday, 22.05.2015
12:29

Najgore je što nijedan od pomenutih osim Lomića ne odgovara po profilu ono što treba Partizanu. Umesto Marka Jovanovića uz Balažica nam je potreban brži štoper. Umesto Smiljanića i Jevtovića uz naš spor vezni red sa igračima koji se slabo kreću nam je potreban zadni vezni koji je brži, agresivniji i sa većim radijusom kretanja. Umesto Šćepovića koji nije ni krilo, ni ofanzivni vezista ni klasičan napadač nam trebaju bar dva klasična napadača koji mogu sami da igraju u špicu poput Klea i Frajdeja.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
12:29

Juce sam napisao, ponovicu to- Z. Zivkovic, Vulicevic, Stevanovic, Balazic, Bogosavac, Brasanac, Lukic, A. Zivkovic, Ninkovic, Saponjic i Vlahovic, cak i jedanaestorka moze da se sklopi od njih s tim sto tu nedostaje jedan pravi zadnji vezni. Svi ostali mogu da idu, naravno da pola njih nece otici, nece ni trecina, ali oko ovih treba da se okupi tim! Gradite na ovim momcima, neka Bogosavac, Lukic, Saponjic i Vlahovic budu medju 25, a za ostalih 14 igraca MORATE malo da se potrudite!!! Eventualno bih zadrzao Branka Ilica, Ivana Petrovica i Stefana Babovica (budi na klupi, decko, ili lozi napolje) i to je to- svi ostali neka se sele:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
14:31

Z. Zivkovic- Vulicevic, Balazic, ???, ???- ???, Brasanac- A. Zivkovic ako ostane, Ninkovic, ???- ???. Cak 5-6 novih igraca: levi stoper, levi bek, zadnji vezni, ofanzivni vezni (samo da je bolja opcija od Ninkovica), levokrilni vezista (pandan Andriji na suprotnoj strani), kao i jedan izraziti spic (centarfor) pod uslovom da ostanemo pri trenutnoj 4-2-3-1 bilo da je to 4-1-2-2-1 (u tom slucaju najklasicniji zadnji vezni koji se moze pronaci na trzistu) ili 4-2-1-2-1 (zadnji vezni sa malim hajde da kazemo primesama centralnog, ali ne kao sto ih ima Drincic, to je vec previse), odnosno levi stoper, levi bek, zadnji vezni, centralni/ofanzivni vezni, levokrilni vezista i cak dva napadaca ako predjemo na 4-4-2 sto znaci da bi nam onda trebala cak 7-ica da bismo bili iole sigurno da cemo i u Evropi da licimo na nesto, a ako se desi da Andrija (ipak) ode, onda taj broj, odnosno ta cifra raste na 8 jer i za njega treba zamena.

avatar
edgardavids
Friday, 22.05.2015
12:22

Ponadao sam se da cu konacno nesto pametno da procitam kad su u ptanju transferi nasih klubova i onda sam stigao do ''U napadu bi mogli da vidimo poznato lice, Marka Šćepovića''.....i batalio sam da citam dalje......

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
12:15

Od svih navedenih, samo su mi Lomic i Frajdej prihvatljivi. Jovanovic, Jevtovic i Scepovic mogu samo da budu treca-cetvrta opcija (kako ko) na svojim pozicijama i nista drugo. Krunica cemo tesko dovesti, kada se pogleda da Crni Petko zateze, zasto bi ovaj bio dostupan, realno?! P.S. Lolu da ni da komentarisem, koja je svrha njegovog dovodjenja?!

avatar
Baxter Stockman
Friday, 22.05.2015
12:01

Sto ne dovedete Miljkovica, Lazevskog, Petrovica (golmana), Rnica uz Scepovica i Smiljanica to bi trebao da bude tim koji ce oterati i ono malo navijaca sto dolazi na JNA.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
12:24

I Ostojic da istisne Branka Ilica:-D Brate, svaka ti cast na ovom nadimku...

avatar
Baxter Stockman
Friday, 22.05.2015
13:38

Petrovic-Miljkon-Rnic-Ostojic-Lazevski- I.Petrovic-Smiljanic-Luka-Marinkovic-Babinjo-Scepakadabra. To je tim mojih kosmara :D

avatar
Friday, 22.05.2015
13:20

Sta ti imas protiv Lazevskog? Lazevski je za Miljkovica i Rnica izmislio fudbal, ne zezaj.

avatar
Friday, 22.05.2015
11:47

Pa koji je to stranac kojeg ce partizan dovesti, ako im je jedan frajdej preskup??? Nasi klubovi ocekuju da sa nikakvim skautingom dovedu igraca za 250.000 evra (ako im i to nije preskupo) i da on bude na vrhunskom nivou. Moze, ali jednom u 5 godina.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
12:18

Sta mi mozemo da uradimo sa pola miliona koliki je najavljeni budzet za pojacanja u letnjem prelaznom roku?! Neka upetostruce tu cifru pa mozda nesto i bude od naseg ulaska u grupe LE, ali i to je presmesno!

avatar
Friday, 22.05.2015
12:58

Mogu da prestanu da lazu navijace da imaju tim za ligu sampiona i da pocnu da rade odgovorno. Nemoj da potrose ni dinar ove sezone, neka stede, ali onda kada skupe dovoljno para neka se isprse za 2-3 dobra igraca i neka napadnu evropska takmicenja. Makar se na to cekalo 2-3 godine. Po meni je bolje da dovedu boljeg igraca za milion evra (mada je pitanje koliko ovi nasi umeju da procene kvalitet igraca, mada ni to ne mora da bude garancija) i kasnije ga prodaju za 2 miliona, nego da dovode igrace po 200.000 i onda mole boga da im sto pre istekne ugovor ili da ovi pristanu na sporazumni raskid.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 22.05.2015
12:35

koliko sam ja skontao, skup im je jer ne zele da plate 250.000 € za Igrača koji nije garancija da će uspeti da se nametne i da redovno daje golove. Ne žele da se zalete k'o CZ sa Onjilom, kontam vijaju igrača kao što je Kleo, možda i njega samog, ne znam, videćemo

avatar
baldekeita
Friday, 22.05.2015
11:42

Ako bi tim stvarno izgledao ovako kako je ovde navedeno mi ni LE ne bi videli.Kakav Krunic,kakav Scepovic...?Bolje gurati decu nego dovoditi takva pojacanja.Uprava ako planira da napravi iskorak(to bi u ovom slucaju bio plasman u plej-of LS) nama treba 5/6 pojacanja koja ce biti starteri!Mi prakticno imamo samo golmana,desnog beka i jednog stopera sve ostalo je tanko(racunam da Andrija odlazi).Naravno nije realno da dovedemo 8 igraca koji ce praviti razliku,ali ovi koji se pominju-place mi se!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
12:17

Dobro, nije Krunic toliko los, ali verovatno ne bi pravio razliku u Evropi, cak je pitanje da li bi i kod nas. Pored te trojice imamo i Brasanca, a za sve ostalo moramo dobrano da odresimo kesu ili da dovedemo pravog slobodnog igraca. I Balazic me je razocarao preksinoc, sta je ono bilo?!

avatar
Baxter Stockman
Friday, 22.05.2015
14:30

Zivkovic-Vulicevic-Balazic-stoper-Lomic-B.Ilic-Drincic-Zivkovic-Brasanac-S.Ilic-napadac. Tako treba da izgleda tim u kvalifikacijama.

avatar
baldekeita
Friday, 22.05.2015
13:06

Kao da su bili mamurni,totalno indisponirani(jedino je Zivko bio na nivou i Darko sto se tice zalaganja)!Nije Krunic los,ali nema potrebe da trosimo novac u ovakvoj situaciji na igraca koji nije toliko mlad i velika perspektiva niti bi odmah pravio razliku.Na tom mestu ako uzimamo nekoga onda on mora odmah biti bolji od Babovica,a Krunic to nije.Ne isplati se ulaziti u pricu sa igracem koji ima ugovor takav kakav ima,a da ne pricam o plati jer ja mu ne bi dao vise od pola onog sto je navodno trazio.Jeste zaboravio sam Brasanca prebacio sam u glavi sastav na 4-4-2 i automatski su mi Babovic i Drincic bili ofanzivni i zadnji vezni.Drincica hoce da zadrze,vracaju Lolu,ostavljaju Markovica,hoce Jevtovica...jel ima neko od njih oci!?Za pare koje Drina dobija moze se naci mnogo zahvalniji zadnji vezni,a i Branko Ilic je jos jednom pokazao da ne zasluzuje 160k godisnje.Umesto da se resavamo poluproizvoda mi cemo izgleda jos jednu turu da angazujemo!

avatar
D.Green4 Black&White
Friday, 22.05.2015
11:14

Samo polako sinovi da se dovedu par igraca i zapocnu pripreme sto pre... Dace BOG da cujemo 05 muziku Lige Sampiona u Humskoj ,,,