Partizan ima prvu "meč loptu", a Savo ima neobičnu situaciju pred sobom

Autor: Pavle Knežević
petak 10.05.2019.
16:07
Izvor: Sportske.net

Govorio je trener Partizana i o "funkciji menadžera" u narednom prelaznom roku i obavljanju dva posla...

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Partizan sutra ima prvu "meč loptu" kada je u pitanju rezultatski cilj za ovu sezonu, a to je plasman u Evropu. Ako crno-beli sutra pobede Vojvodinu, obezbediće minimum četvrto mesto pred poslednje kolo Super lige.

"Za nas prva meč lopta kada je u pitanju liga. Došli smo do te faze, još jedna u nizu teških utakmica koje nas očekuju, kao i ove prethodne. I sutra nas čeka izuzetno težak meč, sa protivnikom koji nas je jedini nadigrao u prethodnom periodu.

I poraženi smo i nadigrani, pa imamo dodatni motiv. Vraćamo se priči o terenu, kao dodatno otežavajućoj okolnosti. Potrebno je da neke stvari uradimo malo drugačije nego u prvom meču", rekao je trener Savo Milošević.

Po jednoj stvari se ova utakmica, međutim, razlikuje od prethodnih.

"Svi su spremni, nemamo povređenih igrača, a prvi put od kad sam ovde nemamo nikoga ni sa kartonima. To je pozitivno i to je to u najkraćem", rekao je Milošević.

Koliko vam činjenica da imate sve igrače na raspologanju možda i otežava sastavljanje tima, jer smo više puta pričali da u ovom timu ne postoji standardnih 11? Odnosno, da li ćete odmarati nekoga za sredu i revanš meč polufinala Kupa Srbije?

"Postoji mogućnost da nekoga odmorim, ali videćemo večeras posle treninga. Negde, 11 standardnih se nisu iskristalisali tokom sezone, što jeste jedan minus, ali sada je možda i plus. Većina njih su igrali zajedno u jednom momentu, praktično svako sa svakim.

Ti tandemi, mini-tandemi u linijama tima su isprobani svi. Oni nemaju problem da se adaptiraju. Mislim da je jako bitan voljni momenat i ta fizička priprema. Imali smo pet-šest dana odmora i očekujem da budemo svežiji
", rekao je Milošević.

Vojvodina vas je prošli put pobedila kada joj je "gorelo pod nogama", a sada vi imate imperativ pobede, koliko ta činjenica može da se odrazi na utakmicu?

"Može to da promeni utakmicu, ali ne očekujem da bude tako. Imali smo sličnu situaciju protiv Napretka, te ekipe koje nemaju rezultatski značaj su rasterećene i igraju bez pritiska. Vrlo slino može da bude sutra.

Mi ne smemo da se opuštamo, igrači moraju da shvate da možemo da završimo sutra neke stvari i da se fokusiramo na druge stvari, znate vrlo dobro na koje. U evropskom fudbalu se dešavalo mnogo toga čudnog kad se neko opusti
", rekao je Milošević.

Sledećih sedam dana može da reši sezonu, koliko vam to sve otežava pripremu?

"Otežava, sve utakmice su bitne i nema prostora za pripremu. Fizički zamor je ozbiljan problem bio i kad sam ja došao, ali tim je fenomenalno istrčao u poslednje dve utakmice. Sa druge strane, imali smo ogromnu potrošnju i energiju. Teško je oporavljati ekipu, rezervoari su prilično prazni.

Ponavljam, ne koristim to kao opravdanje, naprotiv. Dobra stvar je što mogu da računam na sve igrače i nadam se da ću moći da računam na sve igrače u te četiri utakmice i to je dobra stvar. A što se tiče teške situacije, to traje već šest meseci ovde i navikli smo se
", rekao je Milošević.

Pisalo se o tome da ćete preuzeti funkciju sportskog direktora, pominjao se engleski model "menadžera", ali vi se niste oglašavali do sad po tom pitanju...

"Ne znam u našim uslovima kako bi se zvala ta funkcija. U svakom slučaju biću zadužen za taj prelazni rok. Spreman sam na to, razgovarali smo o tome. Meni je bitno da imam kontrolu nad time, a kako će se to zvati - ne patim od toga, bitna je suština. Da li samo za ovaj prelazni rok ili i ubuduće - o tom potom. Mislim da kada je u pitanju funkcija sportskog direktora, to je pitanje za upravu kluba", kaže Savo.

A koliko će vam biti teško da obavljate dva posla? Da vodite računa o prvom timu i da se bavite svim transferima...

"U dobroj meri je prelazni rok već krenuo i grupa ljudi koja se bavi time je već zašla u te stvari, ali neko mora da postoji ko donosi poslednju odluku. A što se tiče prelaznog roka, znate i sami da on počinje par meseci pre kraja sezone.

Veliki broj igrača je u ponudi. Kako se bliži prelazni rok, Partizan dobija na desetine ponuda. Treba to sve procesuirati i suziti priču da bi se videlo ko odgovara za Partizan, a ko ne
", rekao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke