Partizan ima novi recept za superligaške "bunkere"!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 21. jul 2018.

  • 19:21

  • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

  • facebook
  • twitter
  • email

Strateg Partizana Miroslav Đukić analizirao je urađeno na prve dve evropske utakmice i objasnio kako će se njegov tim nositi sa problemima koji ga čekaju u Super ligi.

Partizan ima novi recept za superligaške
Foto: Beta/Branislav Božić/Mo
Fudbaleri Partizana otvorili su novu sezonu dvema pobedama nad Rudarom od po 3:0 u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvi utisci su pozitivni, a trener Miroslav Đukić tvrdi da njegov tim spremno dočekuje ono što sledi.

"Mislim da je Partizan dokazao da spreman ulazi u sezonu i, što je najbitnije, da smo pokazali da smo takmičarska ekipa. Novajlije su se prikazale u dobrom svetlu, pojačale ekipu i mislim da su igrački koji su već bili tu 'nadošli'. Mislim da ćemo ove sezone gledati još bolji Partizan, ja sam optimista", rekao je Đukić za "Partizanov vesnik".

Pre nego što je analizirao učinak novajlija na prve dve utakmice Đukić se osvrnuo na pripremni period i objasnio da se na osnovu kontrolnih mečeva ne mogu izvlačiti zaključci o dometima ekipe.

"Mislim da pripreme u globalu fudbalski ne daju jasnu sliku. Pripreme služe da se akumulira ogroman rad, igrači su obično umorni u tim utakmicama, noge su teške, to nisu fraze već činjenice. Tu se akumulira veliki rad, da bi tokom sezone mogao da se trošiš", rekao je Đukić i dodao,

"Ja sam sa Deportivom tokom priprema pobedio 7:0 Bajern iz Minhena, a ta sezona je bila nikakva. Mislili smo da smo čudo a nismo napravili ništa tokom sezone. Pripreme nisu merilo i ne mogu se na osnovu njih donositi zaključci."

Zatim je na red došla analiza pojačanja.

"Takmičarske utakmice već daju određenu sliku kakva će ekipa biti. Počinje da se stiče utisak oko igre i mislim da smo već u drugoj utakmici sa Rudarom videli boljitak. Ekipa dominira, lakše igra sa loptom. Od Valijentea smo videli jednostavnu i inteligentnu igru iz zadnje linije, ubacivanje Enakea iz drugog plana... Zatim smo videli sjajnih pola sata kod Rikarda. Moć, prijem, šutevi, dobra igra na bočne lopte, on je igrač koji će nam doneti mnogo. Videli smo Šehovića na prvoj utakmici. Stamen pozadi, sa odličnom ofanzivnom projekcijom. Veliki doprinos je u prvoj utakmici dao i Nikolić. On se kretao između linija, dolazio iz drugog plana, iznudio penal... Mislim da su pojačanja adekvatna i da će nam doneti boljitak koji treba ekipi. Ovo ostalo je standardno dobro radilo", konstatovao je trener Partizana.

Već sutra Đukićevu ekipu čeka nova takmičarska utakmica, ovoga puta prva u Super ligi Srbije. Pred start novog prvenstva brige su stare, hoće li Partizan lakše rešavati "male" mečeve u svoju korist.

"Svaka ekipa ima pravo da igra kako hoće, bira svoj način igre. Mi smo svesni da ćemo u našoj ligi igrati protiv nameštene odbrane, zatvorene odbrane i da ćemo morati da nađemo rešenja protiv takvih ekipa. Moraćemo da imamo dobar prodor po bokovima, igrače koji su spremni da idu u prostor. Mislim da će nam Rikardo u tim segmentima igre biti značajan. Od njega očekujemo dosta da nam pomogne u probijanju tih zatvorenih odbrana. Prošle sezone smo se dosta mučili kod kuće protiv zatvorenih ekipa i to nas čeka i ove godine", rekao je Đukić.

Nezaobilazno pitanje pred početak prvenstva u Srbiji vezano je za kvalitet suđenja.

"Moramo da svedemo efekat sudije na minimum, da se borba rešava viteški, između dve ekipe, sa što manje sudijskih grešaka. Trebalo bi da pratimo svetske trendove, fudbal je ozbiljan posao i sport i dužnost nam je da svedemo na minimum greške kako bi fudbaleri bili glavni protagonisti", mišljenje je trenera vicešampiona Srbije.

Do kraja leta crno-beli se nadaju paklenom ritmu, jer očekuju da doguraju do plasmana u Ligu Evrope, a paralelno sa kvalifikacionim mečevima igraće se i Super liga.

"Ekipa je spremna za to. Treba ići polako, ne treba žuriti i misliti o trećem kolu. Ići ćemo korak po korak, da rešavamo prvo Surdulicu, pa ćemo razmišljati o Litvancima. Svi smo želeli Trakai zbog puta, jer bi put u Kazahstan trajao osam sati. Sada imamo druge, fudbalske probleme. Radi se o organizovanoj ekipi i biće to težak i interesantan dvomeč", objašnjava Đukić.

Za kraj, poruka navijačima.

"Oni su zajedno sa nama, oni su naša snaga. Mogu da im poručim da veruju u nas i da nam pomognu da ostvarimo naše ciljeve", rekao je trener Partizana.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari