Partizan i stranci - Savo već precrtao jednog?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.05.2019.
16:31
Izvor: Sportske.net

Jedan od bitnijih zadataka trenera Partizana biće da evaluira učinak stranih igrača i da tokom leta napravi rezove među igračima koji ne poseduju srpske pasoše.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Veliki broj stranaca koji ne prave razliku na terenu predstavljali su problem za Partizan u prethodnih godinu dana.

Zbog toga su Sejduba Suma, Juri Vakulko i Gabrijel Enake poslati na pozajmice, dok je Musa Ndžaj ostao na margini zbog problema sa povredom.

Savo Milošević će tokom pauze napraviti evaluaciju onoga što su preostali stranci uradili tokom sezone, nakon čega bi trebalo da bude odlučeno ko će od njih ostati u klubu.

"Telegraf" piše da se Španac Mark Valijente nalazi na tankom ledu i da postoji opcija da ga se Partizan oslobodi ovoga leta na zahtev trenera Miloševića.

Pitomac Barsine "La Masije" upisao je 31 nastup u dresu Partizana, ali je propustio šest od trinaest utakmica na kojima je Milošević vodio ekipu.

Problem sa Markom Valijenteom može da bude dužina ugovora, jer se Španac obavezao na vernost do leta 2020. godine. Ukoliko bude zainteresovanih klubova prodaja bi bila najbolja solucija, ali ne treba odbaciti mogućnost sporazumnog raskida saradnje.

Ostaje da se vidi kakva sudbina čeka ostale Partizanove igrače koji nemaju srpsko državljanstvo, a među njima su pored pobrojanih još Rikardo Gomeš i Goran Zakarić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 27.05.2019
19:52

* apsolutnu, napadaca

avatar
Peca Partizan
Sunday, 26.05.2019
18:38

savo bravo sto si vratio u zivot ostoju kod onog kvazi trenerra djukica a i kod bate nije bio ni na spisku forsirali su mladog svetu markovica zbog koga smo izgubili 7 8 bodova nis surdulica itd,,,,,,vitas pun pogodak a i vratiti iz cukarickog obavezno birmancevica a i drincica slobodan je igrac

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 26.05.2019
18:55

Drincica koji za malo vise od tri meseca puni 35 godina?

avatar
Душан Терић
Sunday, 26.05.2019
21:18

Vratio u zivot ostoju koji je mister kiks u evropskim takmicenjima I pokopao nas u utakmicama sa.olimpijakosom. hvala mu. Sa prvim slabim rezultatima sledece sezone teracete savu gore nego djuku. Pazi sta kazem.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 26.05.2019
18:31

Stojkovic (?, Popovic)- Miletic/Enake (?), Vitas (Balaz), Pavlovic (Ostojic), ?/Sehovic (-II)- Zdjelar (Scekic), ? (Nisic, ?)- Tosic/? (Zakaric), Jojic/Pantic (Pavlovic, ?), ?/Kokir (?)- ? (Saponjic, Novic). Ako povecaju broj stranaca, Enake nece biti prekobrojan i nece predstavljati bas TOLIKI problem, a onda bismo mozda mogli da igramo i (u) 3-4-1-2 sto bi bilo zanimljivo, jedino sto nesto mislim da Savo nikako nije pobornik takve formacije. Naravno, na svim ovim pozicijama koje su ostale upraznjene i gde sad stoji znak pitanja, najpre bih pokusao sa strancima, povratnici nekako pocinju da me smaraju.

avatar
magister
Sunday, 26.05.2019
20:06

3 4 1 2 je u stvari, i sam znaš 5 2 1 2. Znači - 3 centarhalfa, da se izrazim starovremenskim jezikom, pa dodaš 2 zadnja vezna i - sa bekovima je to 7 odbrambenih igača. Kad imaš igrače sa prosekom godina 30-tak, to možda i jeste opcija. Bunker, jedan kreator i dva brza za kontre, koja znaju da iskoriste makar 50% - napraviš 3, 4 šanse posle njihovih grešaka i - eto rezultata. E sad, bilo bi zanimljivo igrati to protiv timova koji protiv nas igraju bunker, pa bunker protiv bunkera. Ali, ako tad iz bunkera pređeš u neku ofanzivu, onda ti neminovno zadnji vezni, kao cele ove godine, kroje igru: najbližem na 3,4m ili nazad do stopera pa bunarenje. A kad se proba duža lopta - ona je uglavnom plen protivničke odbrane ili se muče, muče naša krila i napadači da je zadrže, pa i kad je zadrže, to se pretvara u spor i dosadan napad. Ne znam, sviđa mi se što je Savo rekao da su mu uzori Klop (4 1 1 1 3) i Pep (4 - 1 3 2) - Klop koji igra na kontre i polukontre, sa presingom negde od polovine, ali često i na 30m od njihovog gola, a Pep sa presingom koji ide i do njihovog golmana i ne da im da pređu pola. Za to su potrebni energični, ali u proseku ipak mlađi igrači, za to je potrebna uigranost i brzo i tehnički tačno odigravanje sredine terena (a to imaju dečaci iz naše škole), za to su potrebni i izuzetni igrači koji su superiorni u 1 : 1.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 27.05.2019
14:39

Klop potencira i koristi gegenpressing:-D Probao bih u ovoj formaciji jer se nismo bas najeli mladog paradajza i nismo se ovajdili od krila, a pritom bi i Enakeovo prisustvo dobilo smisla, nista drugo.

avatar
dejanera2
Sunday, 26.05.2019
22:28

Znaci 10-ak stranaca taman

avatar
Fikan
Sunday, 26.05.2019
16:38

Razumno rešenje. Žao mi je jer je Valiente jedan od boljih i inteligentnijih štopera koje smo imali u poslednje vreme.

avatar
Realan_PFC
Sunday, 26.05.2019
22:31

Slzem se, ja bi se pre resio svete markovica da nepoklanjamo bodove protivnicima ......... probati zadrzati bolje i valjentea i pavlovica, produziti ugovor ostojicu, neka bude u rotaciji kad nije povredjen, nece on uzeti veliku platu, nece otimati previse minutaze, a moze i vitasa dovesti ........ nista vise od toga, mozda nekog jos klinca iz omladinaca/teleoptika

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 26.05.2019
16:35

I Enake i Vakulko. Savo ne zeli da zadrzi ni Sumu.

avatar
Realan_PFC
Sunday, 26.05.2019
22:33

enake moze da ide, ako se scekic vodi kao stranac ja bi pre ostavio valkulka za razervu, scekica se resio, a naci nesto kvalitetno upariti sa zdjelarom

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 27.05.2019
17:31

Vodi se kao stranac? Zasto da ide Enake? Nemamo boljeg desnog beka od njega iako covek nije bas onaj klasican bek, ko garantuje da cemo naci boljeg?