Partizan ga je uzalud želeo, Zvezda ga ''skoro, pa kidnapovala'', Voždovac ga preporodio!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.04.2019.
15:28
Izvor: Sportske.net, fkvozdovac.rs

Zanimljiv intervju jednog od najiskusnijih fudbalera Voždovca.

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Nekadašnji bek Napretka, Crvene zvezde, turske Manise, Nikola Mikić, ove sezone brani boje Voždovca, a tokom praznika je dao opširan intervju za klupski sajt, gde se osvrnuo na kompletnu svoju fudbalsku karijeru.

Veliki korak za njega bio je prelazak iz Napretka u Crvenu zvezdu, u zimu 2010. godine, a sada je otkrio i ko je bio najzaslužniji zbog takvog raspleta, iako je i Partizan bio u to vreme zainteresovan za njegove usluge.

''Proveo sam sjajne dve i po godine u Napretku, i prvi trener mi je, kao što sam rekao, bio Jovica Škoro, a nakon njega je došao Nenad Sakić. On je čovek kojeg izuzetno cenim i poštujem i zaista sjajan trener koji je mnogo uradio za mene. On je jednim delom i zaslužan za to što sam ja otišao u Crvenu Zvezdu nakon toga.

Nakon sezone koju sam odigrao zaista sjajno, počelo je da se govori o interesovanju Crvene zvezde i Partizana. Međutim, pošto sam veliki Zvezdaš, za mene nije postojala opcija prelaska u crno-beli tabor.

Tokom pauze u prvenstvu mene je pozvao Dragiša Binić na hitan sastanak na stadionu Napretka, na kojem su bili on i 'Maza' Vasilijević. Tada me je Vasilijević samo 'spakovao' u kola i odvezao u Beograd, tako da možemo da kažemo da me je Zvezda skoro pa 'kidnapovala''', otkriva Mikić.

U Zvezdi je proveo tri i po godine, u vreme kada je Partizan dominirao, a sa crveno-belima se iz tog perioda može pohvaliti osvojenim Kupom.

''Robi je dosta vukao ekipu, podizao nas psihički i svojim autoritetom, harizmom i snagom karaktera ulivao nam samopouzdanje kada je bilo najteže i svi smo bili spremni da poginemo za njega. Jednostavno Partizan je tada bio mnogo jak i mi smo uspeli da osvojimo samo Kup sa Robijem'', ističe Mikić.

U leto 2013. godine otišao je u tursku Manisu, gde se odlično snašao i iz tog kluba nosi najlepše uspomene. Ali, posle definitivnog rastanka sa njima, već je počeo da razmišlja i o okončanju igračke karijere, s obzirom da ima već 33 godine.

Ali, prošlog leta je stigao poziv iz Voždovca, prihvatio je ponudu, a sada pred kraj sezone mu je potpuno jasno da je napravio pravi potez.

''Usledio je poziv vlasnika kluba, kao i direktora kluba, Gorana Grkinića i nakon sastanka i razgovora koji smo obavili uvideo sam da je Voždovac jedna prava, zdrava i pristojna sportska priča. I pre toga čuo sam da je Voždovac klub koji je sjajno organizovan i koji sjajno funkcioniše, ali dok ne vidite to svojim očima, vi u to ne verujete. Tako je bilo i sa mnom.

Iz jedne situacije u kojoj sam bio spreman da završim karijeru i da prestanem da se bavim fudbalom, došao sam u situaciju da više nego ikad uživam u fudbalu, i to u jednom klubu koji je zaista sjajan.

Kada sam video kako je klub uređen, kako su ljudi koji rade u klubu posvećeni poslu i da podređuju sve uspehu Voždovca, kako iskreno vole klub, to je atmosfera koja vam daje želju, volju i veliki motiv da date sve od sebe i da nastavite da se bavite fudbalom.

Mislim da je Voždovac jedan od najorganizovanijih klubova u zemlji, ima sjajnu atmosferu u svlačionici, svi saigrači se poštuju i pomažu jedni drugima, zaista veliko drugarstvo vlada među svima u klubu.

Mogu slobodno da kažem da sam u klubu stekao prijatelje za ceo život, počevši od starijih saigrača koji su moja generacija, Pavika, Miša, Matke, Mare Jovanović, Ćirko i ostalih momaka, jer svi zaista funkcionišemo kao jedna velika porodica'', zaključio je Mikić, kome ugovor sa ''Zmajevima'' ističe na kraju sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke