Partizan formira granitnu odbranu!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 06. jun 2015.

 • 18:50

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Šampion Srbije počeo je da sklapa mozaik za novu sezonu u kojoj će pokušati da napadne grupnu fazu LŠ ili LE, a u tu svrhu crno-beli bi mogli da formiraju defanzivnu liniju koja bi u saradnji sa zadnjim veznim igračima mogla da bude garant uspeha.

Partizan formira granitnu odbranu!
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Tačno dve nedelje prošlo je od trenutka kada su fudbaleri Partizana odigrali poslednju takmičarsku utakmicu u sezoni 2014/2015 što znači da se vreme odmora lagano bliži kraju.

Period "tihovanja" između kraja prethodne sezone i početka priprema za novu sportski sektor kluba iz Humske iskoristio je da poradi na planovima koji se tiču prelaznog roka pa su tako tokom nedelje na izmaku stigla i prva pojačanja.

Marko Jevtović i Nikola Trujić zvanično su postali novi igrači šampiona Srbije ali daleko od toga da će prelazni rok biti završen tim transferima. Već je potvrđeno da Nikola Drinčić odlazi u Makabi Haifu, a na izalznim vratima nalazi se i nekoliko drugih fudbalera.

Zoran Milinković dobro zna koji su prioriteti a ukoliko uspe u svojim zamislima Partizan bi tokom leta mogao da formira tim koji će karakterisati izuzetno kvalitetna zadnja linija tima kojoj će podršku pružati defanzivni vezni fudbaleri.

Na golmanskim pozicijama crno-beli nemaju problema. Živko Živković je zahvaljujući dobrim igrama u prolećnom delu prethodne sezone zaradio novi ugovor i poziv u nacionalni tim, dok će Milan Lukač, u slučaju da ostane u Humskoj biti velika konkurencija svom kolegi.

Slična je situacija na poziciji desnog beka. Oporavljeni Miroslav Vulićević tek treba da se vrati u prepoznatljivu formu a njegov "gonič" će biti Ivan Bandalovski koji je u prolećnom delu sezone dobro obavljao posao u odsustvu startnog desnog beka.

Najveća promena mogla bi da se dogodi u centralnom delu defanzivne linije pošto je Branko Ilić označen kao slabija karika "slovenačkog dubla" pa bi upravo tu trebalo očekivati jačanje konkurencije.

Portugalac Gonsalo Brandao trebalo bi da bude prvi pik za poziciju levog štopera i ukoliko crno-beli realizuju taj transfer situacija bi se značajno promenila kada je raspodela pozicija na terenu u pitanju.

Dosadašnji levi štoper Branko Ilić vratio bi se na matičnu poziciju defanzivnog veznog, i tu bi u paru sa Darkom Brašancem mogao da čini prvu liniju Partizanove odbrane.

Taktika

Bivši reprezentativac Marko Lomić u datom momentu ne deluje kao realna opcija pa će Partizan verovatno morati da potraži novo rešenje kako posle odlaska Vladimira Volkova Nemanja Petrović ne bi ostao usamljen na poziciji kraj leve aut linije.

Bude li Partizan uspeo da ostvari zamišljeno može se konstatovati da bi crno-beli u novu sezonu ušli sa odličnim rešenjima u defanzivi, dok bi onda navalna linija morala da bude osnažena imajući u vidu da je pozicija napadača najdeficitarnija.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari