Partizan - Dve poslednje dileme oko sastava za Viktoriju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.02.2018.
09:38
Izvor: Sportske.net

Partizan danas ima poslednju proveru na pripremama na Kipru, posle koje će biti jasno opredeljenje trenera crno-belih na koje će igrače računati za prvi meč sa Viktorijom Plzenj.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Deluje da je već sve jasno, ali danas crno-beli imaju generalnu probu, koja bi mogla da donese i par eventualnih promena u startnoj postavi, planiranoj za naredni četvrtak i dvoboj sa liderom šampionata Češke.

Ono što je u dosadašnjem toku priprema uticalo na izbor šefa struke Partizana Miroslava Đukića, jesu povrede pojedinih igrača (Ostojić, Ožegović, nedovoljno oporavljeni Kosović), suspenzija Nemanje G Miletića za prvi meč sa Česima, ali i promenljiva forma pojedinih igrača na pripremnim utakmicama.

Činilo se da je poziciji levog beka najbliži Nemanja Antonov, pogotovo posle prve provere na Kipru protiv Gornjika, ali je u poslednjoj utakmici protiv Liepaje (0:1) pokvario utisak i jasno je da novajlija Slobodan Urošević sada ima prednost, pogotovo posle asistencije Ivanoviću u pobedi nad Teplicama.

Ipak, i Urošević i Ivanović se još uvek privikavaju na Partizanov sistem igre, Ivanović je u par navrata i priznao da mu je u početku bilo veoma teško, u šali je prokomentarisao da je razmišljao i da se ''vrati kući'', ali polako sve dolazi na svoje mesto.

Ipak, slika o njihovim mogućnostima biće mnogo jasnija danas od 14:30h, kada Partizan bude odigrao poslednju utakmicu na pripremama na Kipru, protiv Šahtjor Soligorska.

Očekuje se da Đukić izvede trenutno najjaču postavu, a jedine dve dileme bi mogle da budu baš oko pomenute dvojice novajlija.

Urošević danas treba da potvrdi utisak da je u prednosti u odnosu na Antonova, a Ivanović za mesto u timu ima konkurenciju u sve zapaženijem i motivisanijem Sejdubi Sumi.

Najskuplje Partizanovo pojačanje je u proteklim mečevima nastupao u, uslovno rečeno, rezervnoj postavi (Ermis, Liepaja), pokazao je veliki voljni momenat, shvatio je ono što mu se zameralo tokom jeseni, tu nonšalantnost, pa je protiv Letonaca bio i najagilniji fudbaler crno-belih na terenu.

Utisak je da je zaslužio da zaigra među najboljih 11, a da li je u to ubedio i Đukića, videćemo i danas, ali pre svega narednog četvrtka u Humskoj protiv Viktorije Plzenj.

sastav

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 08.02.2018
11:52

Jankovic je totalno van forme, Ivanovic levo, a Suma u sredinu.

avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 08.02.2018
11:44

Može li Ivanović igrati po boku (npr umesto Jankovića)? Ako može,tako bi se otvorila mogućnost i da Suma zaigra na svojoj prirodnoj poziciji i da pokaže da li je Partizan bacio pare ili ipak nešto vredi

avatar
Vladimir Tepes
Thursday, 08.02.2018
11:37

Suma je mnogo pokazao u pripremama, a pričam za one koji su stvarno ispratili svaku utakmicu. Ako danas dominira Ivanovic, on i treba biti starter, ali uz opasku da Suma uđe već od 60 min a ne u 85. Smatram da Pantic treba po levoj strani da deluje kad je vec na toj poziciji.

avatar
IgorGiska
Thursday, 08.02.2018
11:30

Po meni Jankovic mora na klupu decko je skroz van forme a Suma je polako onakav kakvog smo hteli ,Tosic desno levo Ivanovic u sredini Suma ,u ovom sastavu treba napasti Plzen svi zeljni dokazivanja !

avatar
Thursday, 08.02.2018
10:47

Mislim da ce Pantic ipak igrati blize levoj strani, a ne razumem zbog cega uporno igramo sa Tosicem i Jankovicem, zar nije logicno da im se zamene mesta ili da Ivanovic igra po levoj strani, a da Suma deluje iza te isturene -devetke-, ma ko to bio?

avatar
SaleNs91
Thursday, 08.02.2018
13:22

Zato sto sigurno nece dvojicu uz Tavambu najboljih ofanzivaca u LE ove sezone pomerati zbog novog jos uvek nedokazanog JSL igraca...

avatar
RIP KOBE
Thursday, 08.02.2018
15:06

da ali ne pitas se ti brate