Partizan - 'DVD pojačanja' ne dolaze u obzir!

 • Autor: Beta

 • 23. decembar 2013.

 • 13:49

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Govoreći o nadolazećem prelaznom roku i potezima svog novog kluba, trener Partizana bio je više nego jasan kada je u pitanju odrešena praksa dovođenja igrača na osnovu DVD snimaka.

Partizan - 'DVD pojačanja' ne dolaze u obzir!
Foto: partizan.rs
Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je prioritet tog kluba u januarskom prelaznom roku dovodjenje napadača i da tu crno-beli nemaju pravo na grešku.

"Ja bih najviše voleo da imam četiri napadača, a apsolutni minimum su tri, i to da budu različitih karakteristika - da nam pruže širok dijapazon mogućnosti u pripremi taktike. Ta pozicija jeste jedan od prioriteta u ovom prelaznom roku i tu nemamo pravo na grešku", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Nikolić koji je prošle nedelje na klupi Partizana zamenio Vuka Rašovića, rekao je da će u njegovom stručnom štabu raditi sa dugogodišnjim asistentima iz Rada i Vojvodine - Radojem Smiljanićem i Bojanom Leontijevićem, kao i s kondicionim trenerom Goranom Basarićem.

Od članova stručnog štaba Vuka Rašovića, ostaće Zvonko Varga i trener golmana Radiša Ilić.

Mediji su prethodnih dana spekulisali da je Partizan zaineresovan za dovođenje napadača River Plate Andresa Riosa, Petra Škuletića iz Vojvodine i Sašu Stojanovića iz Radničkog iz Niša, a Nikolić je rekao da su mu ti igrači zanimljivi.

"Klub radi ozbiljno i zna svoje prioritete - dva napadača, zadnji vezni, štoper i desni bek", rekao je Nikolić i dodao da od finansija zavisi da li će novi napadač biti stranac.

"Niti je moj stil, niti je stil ovog kluba da govori o imenima. Bićete obavešteni o svemu, možda ćemo ove nedelje imati jedno ili dva pojačanja. Prelazni rok je živa stvar i situacija se menja iz sata u sat", rekao je Nikolić i dodao da se sa agentom fudbalera Erika Đembe Đembe pregovara o sporazumnom raskidu ugovora.

Nikolić nije želeo da otkrije koji igrači će napustiti klub, ali je rekao da će biti takvih.

"Mora da se poštuje redosled poteza, treba prvo sa njima da razgovaramo, da vidimo kakvi su njihovi planovi. Ali, u svakom slučaju mislim da postoje igrači kjoji bi mogli da odu na kaljenje ali to zavisi od prelaznog roka", rekao je on.

Partizan je prvi deo sezone završio sa dva napadača Nemanjom Kojićem i Ismailom Fofanom.

Nikolić, koji je u Radu dugo trenirao Kojića, rekao je da zna karakteristike Fofane i da je detaljno upoznat sa njegovim zdravstvenim stanjem.

Na pitanje novinara da li gledao video-snimke potencijalnih pojačanja, Nikolić je rekao:

"Ne volim di-vi-dijeve, niti mislim da klub ove veličine sme sebi da dozvoli da na takav način dovodi igrače. Snimci mogu biti samo jedan od koraka ka upoznavanju pojačanja, ali mi imamo i druge službe koje su zadužene za pojačanja. Voleo bih kada bismo dovodili igrače na delako ozbiljniji način, da ih pratimo i duže vreme ako treba", rekao je on.

Trener srpskog šampiona rekao je da neće dovoditi zamenu za golamana Vladimira Stojkovića, pošto ima puno poverenja u Milana Lukača, Živka Živkovića, Nikolu Petrovića i njihovog trenera Radišu Ilića.

Kapiten Partizana Saša Ilić i defanzivac Milan Obradović su najstariji u ekipi Partizana sa po 36 godina, a trener Nikolić od njih je mladji dve godine.

"Radio sam i ranije sa igračima koiju su stariji od mene i sa njima sam najbolje saradjivao. Imam dovoljno asistenata, tako da mi oni neće biti asistenti na terenu, već samo fudbaleri. Ilić je ključan igrač, nisam baš najsrećniji kada javno hvalim, ali Sašu znam već dugo godina. On je sastavni deo Partizana, ali i mnogo više od kapitena", rekao je on.

Fudbaleri Partizana okupiće se 13. januara na priprema za prolećni deo prvenstva.

"Važno mi je da igrač želi da bude u Partizanu, kada se budemo okupljali 13. januara hoću da imam igrače koji su spremni da daju seve od sebe za tim"
, rekao je Nikolić.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari