Partizan duguje oko 12 miliona evra - Vazura najavio bolje dane od februara!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 21. decembar 2017.

  • 11:27

  • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

  • facebook
  • twitter
  • email

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura otkrio o kojoj se cifri radi i progovorio o strukturi dugovanja i planovima za nastupajući period.

Partizan duguje oko 12 miliona evra - Vazura najavio bolje dane od februara!
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Fudbalski klub Partizan napravio je fantastične rezultate u godini na izmaku i slobodno se može konstatovati da je 2017. bila jedna od najuspešnijih godina u istoriji kluba iz Humske.

Paralelno sa bitkama na fudbalskom terenu vođena je borba za finansijsku konsolidaciju kluba koja, čini se, ide u dobrom smeru iako crno-beli i dalje imaju obaveza koje će morati da budu regulisane.

O tome kakva je trenutna situacija u klubu i šta su planovi za nastupajući period za "Partizanov vesnik" je govorio generalni direktor Miloš Vazura.

"Što se tiče finansija, mi smo u ovoj godini isplatili sve zarade koje su kasnile, a koje smo zatekli kada smo stigli u klub. Igrači dobijaju plate za prethodni mesec, kada su krenuli na odmor dobili su zarađeno, tako da mislim da finansijska situacija nikada nije bila bolja", rekao je Vazura.

Jedna od stavki koja će biti aktuelna u predstojećem periodu jesu raskidi ugovora sa igračima koji nisu u planovima trenera Miroslava Đukića.

"Ušli smo u fazu dogovora za raskide ugovora sa nekim igračima. Želimo da se oslobodimo igrača koji nisu bili registrovani i nisu igrali, od Alena Stevanovića i El Monira... To su nenormalni troškovi, čist minus za klub", ističe Vazura.

Ono što neće obradivati navijače jeste vest da će u januaru morati da dođe do prodaje igrača koji imaju dobru cenu na tržištu. Sa druge strane, Vazura nagoveštava da će biti angažovane adekvatne zamene.

"U junu smo imali jako dobar prelazni rok, bilo je jako dobrih prodaja i verujem da će tako biti u januaru. Mi jednostavno moramo da prodajemo igrače. Najbitnije je da svaki prelazni rok odradimo finansijski dobro i da napravimo rezultate. Pokazali smo u junskom prelaznom roku da je to moguće", dodao je generalni direktor Partizana.

Veliki balast za Partizan predstavljaju dugovi nastali u prethodnom periodu.

"Mi ne možemo da dišemo od starih dugova, od obaveza koje su nenormalno velike. Ljudi u klubu to dobro znaju. Od dugovanja za plate, preko dugova za struju i vodu, pa do dugovanja menadžerima starih po deset godina. Na sudu smo izgubili nešto za Ljajića, na naplatu dolazi i dug od 600.000 evra Serđu Bertiju za Stefana Savića koji će biti aktuelan u februaru i martu. Tu su obaveze prema Apolonu za Živkovića. Koliko god da napravimo para nama na naplatu dolaze stare obaveze", objasnio je Vazura.

Što se tiče trenutnog stanja duga situacija nije alarmantna ali je jasno da Upravu čeka još mnogo posla da bi se klub postavio na stabilne noge.

"Partizan može da živi normalno, imamo dugove ali možemo da funkcionišemo u tim okvirima. Naš dug je oko 12, 13 miliona evra. Precizan podatak imaćemo u februaru", poručio je Vazura.

Boljitak bi trebalo da se oseti na proleće jer će do tada biti namirene neke obaveze iz prethodnih desetak godina.

"Nadam se da ćemo u februaru da očistimo stare dugove, kad kažem stare mislim na period pre nego što sam ja došao u klub, a 24. decembra će biti tri godine od kada sam tu. Nadam se da ćemo tokom prelaznog roka zaraditi dovoljno da možemo da izmirimo te stare obaveze i da od februara krenemo da funkcionišemo normalno", rekao je Vazura.

Ohrabruje to što se raskrstilo sa starim principima funkcionisanja i što se radi na drugačiji način.

"Mi smo se odgovorno ponašali prema klubu. Menadžere smo isplaćivali odmah po prodaji igrača i to se pokazalo kao dobra odluka. Takođe, rešili smo da odmah isplaćujemo procente klubovima za igrače jer ne želimo da dug stoji i dolazi do tužbi, pa kamate, troškovi advokata...", kazao je Vazura.

Igrači koji su u prethodnom periodu napuštali klub opraštali su dugove ukoliko ih je bilo.

"Uveli smo pravilo da ukoliko igrač iz Partizana odlazi u klub gde će imati finansijski bolji ugovor ima tu neku moralnu obavezu da se odriče dugova. Nažalost, još uvek imamo dugove prema Ademu Ljajiću, Stefanu Saviću, Lazaru Markoviću i prema još nekim igračima koji su bili tu pre deset godina a ne žele da tuže klub. Nadam se da ćemo u slučaju dobrog prelaznog roka moći sve te obaveze da rešimo do kraja februara", zaključio je Vazura.

Generalni direktor crno-belih poručio je navijačima da se po pitanju finansija razmišlja na duže staze ali da u pogledu sportskih uspeha ne treba da bude brige jer će Partizan već na proleće pokušati da napravi novi iskorak u Evropi dok na domaćoj sceni ostaje u trci za oba trofeja.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari