Partizan doneo odluku oko Vakulka

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.07.2018.
19:48
Izvor: Sportske.net

Stigao je u Humsku kao kapiten mlade reprezentacije Ukrajine i epitetom velikog talenta. Šest meseci kasnije Juri Vakulko nije ni blizu startne postave.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Vicešampion Srbije angažovao je prethodne zime kapitena mlade reprezentacije Ukrajine Jurija Vakulka i predstavio ga kao zalog za budućnost.

Prvi Ukrajinac u redovima FK Partizan parafirao je ugovor na četiri godine, a zatim je počeo da se bori za mesto u timu.

Propisi FS Srbije vezani za broj stranaca u timu u mnogome su otežavali posao stručnog štaba i mladog igrača, a šest meseci kasnije došlo se do pozicije u kojoj crno-beli moraju da donesu odluku koja će biti od koristi obema stranama.

"On je došao sa ozbiljnim pedigreom, kao kapiten mlade reprezentacije Ukrajine, ali nije lako igrati u Partizanu. Na mladim igračima je veliki pritisak, i možda je najbolje da ode na kaljenje i dobije minute, da bi se zatim vratio u Partizan kao gotov igrač sa iskustvom", objašnjava trener Miroslav Đukić.

Crno-beli u svojim redovima trenutno imaju četvoricu stranaca koji su projektovani kao starteri i nosioci igre u novoj sezoni. Zbog toga je pozicija Jurija Vakulka dodatno otežana.

"Vakulko je dobar igrač ali je mlad, nema iskustva i trebaju mu utakmice. Zbog toga mislim da je najbolje da ode negde gde će imati minute", zaključuje trener Partizana.

Situacija je jasna, tražiće se najbolja moguća opcija za Ukrajinca kako bi u nastupajućoj sezoni mogao da dobije minutažu i da dokaže svoj potencijal.

U priči je bila novosadska Vojvodina ali i nekoliko stranih klubova. Ostaje da se vidi, izvesno je samo da će Juri Vakulko narednih godinu dana provesti na pozajmici.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Sunday, 22.07.2018
07:26

Nije imao srece Vakulko, nije mu trebalo da dodje u Partizan. Ipak iskreno receno, nije mogao znati jer Partizan igra u LE, afirmisao dosta igraca, a on kapiten mlade reprezentacije Ukrajine i ocekivao je sansu, ali nije znao da je tu tandem Djuka-Ilijev spreman da mu uniati karijeru, a sigurno je bolji od Smiljanica, haha, mislim cak i od Zdjelara

avatar
Nistelrooy
Sunday, 22.07.2018
01:40

Pa mlad je i đerlek i Šehović pa igraju..i sveta isto

avatar
Sunday, 22.07.2018
00:35

Neka dodje u Šabacku Macvu kod Kralja.Igrace sve utakmice,dobro za njega dobro za Macvu.

avatar
Silent
Saturday, 21.07.2018
22:02

Ovo je onaj sto su ga nazvali novi Sevcenko😂

avatar
RG VILI
Saturday, 21.07.2018
22:00

Vojvodini ne davati ni smece iz naseg kluba :)

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Sunday, 22.07.2018
14:33

Taman neka daju onda tebe,ti si najvece

avatar
RG VILI
Monday, 23.07.2018
01:40

Od tebe nema vece,pileci mozgicu 😂

avatar
Matara
Saturday, 21.07.2018
21:10

Decko zasluzuje mesto u startnih 11. Svaki put kad je imao loptu odlicno je odigrao. Bolji je od Kosovic i Zdjelara. Ako ode na pozajmicu to ce ga upropastiti i propasce kao vecina igraca koji su tako otisli.

avatar
k.na.bicikli
Saturday, 21.07.2018
20:45

Iskreno,bilo bi lepo da ga uzme radnicki..tu bi se iskalio sigurno! Svi ostali klubovi u ligi nit smrde nit mirisu..

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 21.07.2018
20:37

Do sada je previše pasova delio u širinu, ne igra prema napred i nije konkretan u napadu. Najbolje bi bilo da ode na pozajmicu pa da nakon većeg broja minuta vidimo da li je za Partizan.