Partizan - Dolazi Đoletovo vreme...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.09.2017.
20:44
Izvor: Sportske.net

Da li je gol na Banjici ujedno i njegov zalet za Evropu?

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan je dobio još jednog aduta pred meč drugog kola Lige Evrope protiv Dinama iz Kijeva.

Naravno, za veliki potencijal Đorđa Jovanovića znalo se mnogo ranije, ali ovaj 18-godišnji momak je od početka sezone bio u senci najpre Uroša Đurđevića, a sada Ognjena Ožegovića i Tea Solomona.

Tokom letošnjih priprema, Jovanović je pokazao da se na njega mora ozbiljno računati, pogotovo posle one sjajne partije protiv Kopenhagena, kada je pobedi crno-belih od 3:2 doprineo sa dva postignuta gola.

Potom je, međutim, usledilo svojevrsno zatišje. Od početka sezone dobijao je priliku ''na kašičicu''. Najveću minutažu imao je protiv Javor Matisa u Humskoj (2:1) i Vojvodine u Novom Sadu (1:0), kada je na terenu provodio otprilike po pola sata, ali posle prvog meča sa Videotonom u Beogradu (0:0), kada je odigrao 11 minuta, u narednih šest utakmica ga nije bilo u igri.

Čak u četiri uzastopne utakmice pre jučerašnjeg gostovanja Radu nije bio ni u protokolu, pa je na Banjici bio ''gladan'' i igre i golova. Samo pet-šest minuta pošto je zamenio Ožegovića, Jovanović je uspeo da probije bedem ''Građevinra'' i postigne ključni pogodak u pobedi od 4:2.

Utisak je, sjajan tajming za prvi Jovanovićev prvenstveni gol u seniorskoj konkurenciji, četiri dana pred duel sa kijevskim Dinamom u drugom kolu Lige Evrope.

Teško je očekivati da bi Miroslav Đukić mogao da ga ''baci u vatru'' već od prvog minuta, ali čini se da se veliko Jovanovićevo samopouzdanje i ogromna želja mora iskoristiti u ovom meču, kao ''kec iz rukava'' u duelu sa Ukrajincima.

Naravno, odlično je za Partizan što su pred utakmicu sa Dinamom proradili i Ožegović i Tavamba, pa bi odbrana gostiju mogla u četvrtak da bude na velikim mukama, iako će crno-belima u ofanzivi mnogo nedostajati povređeni Zoran Tošić.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 26.09.2017
10:07

Ni ne moraju da se bore, sad ima mesta za sve.

avatar
AlexPFC
Tuesday, 26.09.2017
00:00

Pa sigurno da Đoletovo vreme dolazi, da ide po loptu i da ide po protivnika. Ali kažem, voleo bih da potpiše profi ugovor sa nama pa da bude i Partizan :) Powered by Miroslav Đukić!

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 25.09.2017
21:22

Onda se samo Ilic ili Solomon bore za tu jednu nazovi poziciju, jedno mesto na klupi:-D

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 25.09.2017
21:16

A nisu prijavljeni ni El Munir ni Marjanovic (bio sam u pravu), blago nama...

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 25.09.2017
21:07

Nema sta da se ceka njemu i Evertonu novi ugovori sto pre! Bio sam rezervisan oko Solomona i Ozega upravo zato sto se znalo da ce to uticati na Djoletove minute.

avatar
Povratak kralja 57
Monday, 25.09.2017
21:02

Sve bi bilo bajno da su mu tek prvi meseci petogodišnjeg profesionalnog ugovora, a ne poslednji meseci stipendijskog ugovora ili u šta ne želim da verujem poslednji meseci u Partizanu.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 25.09.2017
20:59

Stojkovic- Vulicevic, Ostojic, Mitrovic, Antonov- Everton, Radin- Jankovic, Suma, Tavamba- Jovanovic. Klupa: Jovicic (budi Bog s nama kakav gosa), Nema Miletic, Marjanovic (ako je i prijavljen uopste), Djurickovic, Pantic, Ilic, El Monir ili Solomon, broj 51.