Partizan dobio dramatično upozorenje, navijači ovo večeras NE SMEJU da rade! U suprotnom, sledi drakonska kazna!?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 08. avgust 2019.

  • 13:39

  • Izvor: Sportske.net, partizan.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Nekoliko sati pre početka večerašnje utakmice protiv Malatije u Humskoj, Partizan objavio hitan apel svojim navijačima.

Partizan dobio dramatično upozorenje, navijači ovo večeras NE SMEJU da rade! U suprotnom, sledi drakonska kazna!?
Foto: Beta/Miloš Miškov/Mo
Večeras od 21 čas u Humskoj, ekipa Partizana dočekuje tursku Malatiju, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Očekuje se veliki broj navijača crno-belih na tribinama i sjajna podrška ekipi Sava Miloševića, ali kada su u pitanju navijači, Partizan je danas dobio veoma ozbiljno upozorenje, pogotovo što su crno-beli i dalje pod uslovnom kaznom i svaki novi incident mogao bi da dovede do drastičnih posledica.

Tim povodom klub iz Humske se danas oglasio zvaničnim saopštenjem koje u nastavku prenosimo u celini.

''Na redovnom organizacionom sastanku koji fudbalski klubovi imaju pre svake evropske utakmice u prisustvu izaslanika evropske kuće fudbala, FK Partizan je upozoren da UEFA ima saznanja da je običaj da se na utakmicama koju crno-beli igraju sa turskim klubovima peva pesma za koju smatraju da je rasistička.

Turska policija je upozorila MUP Republike Srbije i UEFA kao i predstavnike najviših državnih organa naše zemlje, tražeći da se u slučaju da se ta pesma čuje na tribinama stadiona Partizan primeni UEFA procedura u tri koraka za rasističke ispade.

Posebno je istaknuto da na mečevima pod okriljem UEFA nema mesta politici.

Molimo sve navijače Partizana kao i simpatizere kluba da pre, tokom i nakon utakmice na stadionu Partizana ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesmama ili parola koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje ( zakolji, ubij, smrt, mrzim,balije….) kao i sve ono što može uvrediti grupu ili pojedinca koji je akter ili prisutan kao posetilac jednog fudbalskog događaja.

FK Partizan se već tri godine nalazi pod uslovnom kaznom i svaki incident ovog tipa na našem stadionu neće dovesti samo do plaćanja velike novčane kazne ili igranjem pred praznim tribinama već i mogućim izbacivanjem kluba iz daljih evropskih takmičenja!

Apelujemo na sve navijače koji će večeras biti na stadionu da zbog rigoroznih pravila UEFA i pomenute uslovne kazne poštuju sve procedure vezane za ulaz na stadion, da ne sede ili stoje na ogradi, da ne zakrčuju prolaze na tribinama, da ne ubacuju predmete na teren i ispuštaju krike koje asociraju na pojedine životinje i sl.!

Nepoštovanje reda i bilo koje od navedenih stavki može dovesti do drakonskih mera po naš klub sada kada rezultatima, željom i motivom možemo da se izborimo za mesto pod evropskim fudbalskim nebom!

Budimo jedinstveni samo u jednom, da Partizan večeras pobedi'',
navodi se u saopštenju.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari