Partizan dobio dramatično upozorenje, navijači ovo večeras NE SMEJU da rade! U suprotnom, sledi drakonska kazna!?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.08.2019.
13:39
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Nekoliko sati pre početka večerašnje utakmice protiv Malatije u Humskoj, Partizan objavio hitan apel svojim navijačima.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Večeras od 21 čas u Humskoj, ekipa Partizana dočekuje tursku Malatiju, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Očekuje se veliki broj navijača crno-belih na tribinama i sjajna podrška ekipi Sava Miloševića, ali kada su u pitanju navijači, Partizan je danas dobio veoma ozbiljno upozorenje, pogotovo što su crno-beli i dalje pod uslovnom kaznom i svaki novi incident mogao bi da dovede do drastičnih posledica.

Tim povodom klub iz Humske se danas oglasio zvaničnim saopštenjem koje u nastavku prenosimo u celini.

''Na redovnom organizacionom sastanku koji fudbalski klubovi imaju pre svake evropske utakmice u prisustvu izaslanika evropske kuće fudbala, FK Partizan je upozoren da UEFA ima saznanja da je običaj da se na utakmicama koju crno-beli igraju sa turskim klubovima peva pesma za koju smatraju da je rasistička.

Turska policija je upozorila MUP Republike Srbije i UEFA kao i predstavnike najviših državnih organa naše zemlje, tražeći da se u slučaju da se ta pesma čuje na tribinama stadiona Partizan primeni UEFA procedura u tri koraka za rasističke ispade.

Posebno je istaknuto da na mečevima pod okriljem UEFA nema mesta politici.

Molimo sve navijače Partizana kao i simpatizere kluba da pre, tokom i nakon utakmice na stadionu Partizana ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesmama ili parola koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje ( zakolji, ubij, smrt, mrzim,balije….) kao i sve ono što može uvrediti grupu ili pojedinca koji je akter ili prisutan kao posetilac jednog fudbalskog događaja.

FK Partizan se već tri godine nalazi pod uslovnom kaznom i svaki incident ovog tipa na našem stadionu neće dovesti samo do plaćanja velike novčane kazne ili igranjem pred praznim tribinama već i mogućim izbacivanjem kluba iz daljih evropskih takmičenja!

Apelujemo na sve navijače koji će večeras biti na stadionu da zbog rigoroznih pravila UEFA i pomenute uslovne kazne poštuju sve procedure vezane za ulaz na stadion, da ne sede ili stoje na ogradi, da ne zakrčuju prolaze na tribinama, da ne ubacuju predmete na teren i ispuštaju krike koje asociraju na pojedine životinje i sl.!

Nepoštovanje reda i bilo koje od navedenih stavki može dovesti do drakonskih mera po naš klub sada kada rezultatima, željom i motivom možemo da se izborimo za mesto pod evropskim fudbalskim nebom!

Budimo jedinstveni samo u jednom, da Partizan večeras pobedi'',
navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 08.08.2019
18:29

Šta mislite, zašto nas kažnjavaju kad grupa navijača napravi incident? Ja mislim da je pre svega radi toga što očekuju da se takav incident spreči, a ako nastupi, da se brzo prekine. Na primer, nije li logično da u blizini kriminalnih grupa navijača bude kordon policajaca, koji će štititi i normalne navijače od njih i igru, teren, stadion. Čim započne incident, takva se grupa cela potisne prema izlazu i izbaci sa stadiona. Da smo tako radili - nikad ne bismo bili kažnjeni. Sumnjam da se sve to namerno pušta. Isto mislim za reprezentaciju. Osoba koja je pustila onog što je u Italiji bio u zatvoru, da dođe na stadion protiv Albanije, pa da još i izađe na teren, zar stvarno mislite da je taj to slučajno uradio. Stvarno mislite da su taj što ga je pustio i Bogdanov vrhunske patriote? Ja mislim da su to kriminalci, divljaci, koji našem društvu nanose niz užasnih problema, da ih se sve mora držati na oku i sprečavati da rade ono što uobičajeno rade. Oni mene nikad nisu i ne bi iznenadili. A vas?

avatar
Dorotej
Thursday, 08.08.2019
16:24

Tu još može svašta da bude. Njihov centarfor Adis Jahovič je provocirao publiku u Ljubljani. Oni će tako da krenu i u Beogradu. Biće puno padanja, simuliranja. I ako sam navijač Zvezde, podržavam Partizan kao srpski klub. Glupo bi bilo da dođe u situaciju da plaća drakonsku kaznu.

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 08.08.2019
16:08

Dajte kurdima drzavu! Btw od kad je turcin rasa ili musliman ?!?!

avatar
Brat Pogba
Thursday, 08.08.2019
15:34

Svaki turcin zna

avatar
ubipacijentic
Thursday, 08.08.2019
14:44

Pevace se pesma Svaki Turcin zna svaka bula zna da je Miloš Obilic ......Murata!!

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.08.2019
14:10

Pa dobro, zbog iste te pesme smo i u Srbiji bili kažnjeni u košarkaškoj Super ligi.

avatar
REVØLT
Thursday, 08.08.2019
13:45

Osoba koja je to pisala na nasem sajtu je ponovo demonstrirala ekstremnu nepismenost, zvezda to sebi ne bi dozvolila.

avatar
REVØLT
Thursday, 08.08.2019
13:42

Prema tome, ovo je i vise nego prigodna pesma koja bi cak mogla i da nas malo ujedini (vec sam je jednom vec poslao pre nekoliko godina): https://www.youtube.com/watch?v=WrlnW4vL2OA

avatar
REVØLT
Thursday, 08.08.2019
13:41

Pise se evropskim, a taj klub je iz mesta u kojem pretezno zivi kurdski zivalj.

avatar
Südkurve München
Thursday, 08.08.2019
14:25

Ali je Turska liga pod okriljem UEFA, jer je jedan deo Turske u Evropu, a nazalost, ne bi smeli tu biti klubovi Jermenije, Azerbejdzana i Izraela

avatar
REVØLT
Thursday, 08.08.2019
23:35