Partizan - Đukić se još nada Zvezdinom kiksu, nova povreda pred meč sa Vojvodinom

Autor: Darko Mitrović
subota 28.04.2018.
19:00
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

A za to vreme, crno-beli žure da što pre osiguraju bar tu vicešampionsku poziciju.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Posle dve vezane pobede, protiv Čukaričkog (2:1) i Radničkog iz Niša, Partizan sutra od 18:30h gostuje u Novom Sadu protiv Vojvodine.

''Lale'' su čitavo proleće provele na osmom mestu, nemaju više šansi za plasman u Evropu, ali žele da poprave utisak posle prethodnih par poraza. Svestan je toga i Miroslav Đukić i zato upozorava na kvalitet protivnika.

''Nema lakih protivnika, u plej-ofu još manje, Vojvodina će ući rasterećeno, da se prikaže što bolje protiv nas. Na nama je da što pre obezbedimo to drugo mesto i čekamo eventualni kiks Zvezde.

Vojvodina je nezgodna ekipa, to je teško gostovanje, znate već i ove sezone kada je Ostojić dao gol u finišu posle kornera i doneo nam tri važna boda.

Svi pokušavaju da odigraju utakmicu života protiv Partizana ili Zvezde, da bi popravili svoj status u klubu i da bi se neko zainteresovao za njih'',
objašnjava Đukić na početku konferencije za medije.

Ponovo neće moći da računa na sve igrače, sada se povredio i mladi Đerlek, ali se vraćaju dvojica oporavljenih defanzivaca.

''Stojković, Tavamba, kao i Đerlek će takođe preskočiti ovu utakjmicu, jer i on ima malu povredu ligamenta i nećemo rizikovati sa njim. Bek Miletić i Ostojić su trenirali juče, Mitrović nije zbog virusa, videćemo kakvo je stanje sa njim, svi ostali su spremni'',
izjavio je Đukić.

Novinare je zanimalo i ko će biti njegov izbor na pozicijama štopera.

''Tu je Jevta koji igra u odličnoj formi, mali Sveta takođe, tako da imamo tu više opcija'',
kaže Đukić i objašnjava šta se očekuje i od golmana Jovičića.

''U moje vreme nije bila velika važnost igranja nogom golmana, ali kada se pojavila ta tiki-taka Barselonina, javila se važnost da golman igra, da daje prevagu u izlasku od nazad. Bitno je da imate golmana koji zna da igra, a ne da se ispucava lopta nasumično, sve velike ekipe imaju te golmane'', kaže Đukić.

Partizanu je u narednom periodu najvažniji revanš meč polufinala Kupa protiv Čukaričkog, gde će juriti dva gola minusa iz prvog susreta, ali to ne znači da će crno-beli opušteno ući u meč na ''Karađorđu''.

''Partizan uvek ima obavezu da igra dobro, sa pobedničkim mentalitetom. Ne može jedna utakmica ovako, jedna onako. Mora uvek da daje maksimum, moramo da uđemo motivisani. Ne može 100 posto protiv Čukaričkog, a da se malo odmorimo protiv Vojvodine. Ako vi radite nešto polako, vrlo je teško da to promenite i da sledeće nedelje igrate kako treba'', konstatovao je Đukić.

Na insistiranje novinara, Đukić se posebno osvrnuo na igru nekolicine svojih igrača. Za početak - talentovani vezista Armin Đerlek.

''Đerleka možete da čekate da nadođe u tom ofanzivnom delu, ali on radi mnoge stvari koje se možda ne vide, to kod nas u Srbiji prođe neprimećeno. Ali kad trener gleda, vidi da je on edukovan dobro, radan, sa dobrim predispozicijama. Treba da popravi statistiku koju mu daju golovi, centaršutevi i sigurno će napredovati. Vredan je, radan, odgovoran i pred njim je velika budućnost'', ističe Đukić.

Još jedan iz mlađe garde je i napadač Đorđe Jovanović, koji za razliku od Đerleka još uvek nije uspeo da se izbori za značajniju minutažu.

''Đole je mlad igrač i žao mi je što nisam imao više mogućnosti, ali ima ispred sebe i Ožega, Tavambu, Ivanovića, svi imaju veću specifičnu težinu od njega. Nije lako dati mladom igraču šansu na toj poziciji, Partizanu trebaju golovi, on treba da bude strpljiv i šansa će doći'', objašnjava Đukić.

U poslednjih par mečeva posebno se istakao Đorđe Ivanović.

''On je u nekim momentima prepošten, hoće svuda da pomogne, mnogo stvari da uradi i u tom trošenju gubi koncentraciju i nema je kad je najpotrebnije. Velika je perspektiva, ali najbitnije mu je da selektira kad šta treba da radi, da se ne troši toliko koliko se troši. Treba mu i ta mirnoća koja dolazi sa utakmicama'', zaključio je trener Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke