Partizan, dan posle - I poraženi i ispovređivani, sa kojim timom na Litvance?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.07.2018.
09:41
Izvor: Sportske.net

Loše da možda lošije nije ni moglo da počne novo prvenstvo za ekipu Partizana.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Tek što se među navijačima pojavila nada da je ekipa Partizana ovog leta doživela kvalitativni napredak u odnosu na prošlu sezonu, posle dve ubedljive pobede u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Rudara iz Pljevalja, sinoć je usledio povratak u realnost.

Crno-beli su ponovo pokazali prepoznatljive slabosti koje ih prate već nekoliko sezona unazad, čak i u onoj šampionskoj, kada su neretko Leonardo ili Đurđević ''čupali'' Partizan iz teških situacija.

Tim iz Humske se opet muči sa superligaškim bunkerima, deluje bezidejno u napadu i već na startu naleteo je na ''minu'' u Surdulici, ali možda još više od izgubljenih bodova (0:1), brinu povrede nekolicine igrača, pogotovo imajući u vidu da već u četvrtak crno-bele očekuje novi evropski izazov, protiv litvanskog Trakaija.

Najgore je sinoć prošao Ognjen Ožegović, koji je nekoliko trenutaka bio bez svesti u finišu utakmice i sa terena je kolima Hitne pomoći odvezen u bolnicu na ispitivanja. Srećom, tokom večeri stigle su ohrabrujuće vesti, ali posle svega teško je očekivati da će Đukić moći da računa na njega za meč sa Trakaijem.

Kada tome dodamo i povredu Nemanje Nikolića, kao i da je Leandre Tavamba otišao u Al Tavun, da je situacija oko Đorđa Jovanovića i dalje nedefinisana, jasno je da će trener Đukić u četvrtak imati veoma sužen izbor kada su u pitanju napadači.

Spisak problema se tu ne završava. Zoran Tošić je sredinom drugog poluvremena izašao takođe zbog povrede, do kraja meča držao je led na kolenu i veliki je znak pitanja i u vezi njega, pogotovo što je i tokom priprema imao problema sa povredama.

Navijači Partizana su se neposredno pre primljenog gola ''zaledili'' kada se i golman Stojković požalio na bol u kolenu, ali on je odtao na terenu do kraja meča, pa sa njim ne bi trebalo da je nešto ozbiljno.

Ali, prema informacijama koje smo čuli u TV prenosu sinoć, ni Sejduba Suma nije potpuno ''fit'', on sada ima nekih problema sa leđima i zato ga nije ni bilo u startnoj postavi, a u nastavku kada je dobio priliku nije mnogo toga pokazao.

Trener Miroslav Đukić je u najavi meča konstatovao da je i Ostojić povređen, uz pomenutog Nikolića, pa bi to trebalo da znači da se bar Marko Janković oporavio.

Ukoliko je to tačno, možda bismo crnogorskog reprezentativca mogli da vidimo u četvrtak na terenu u vezom redu, zavisno od stanja Sume i Tošića...

Naravno, nisu samo povrede ono što će odrediti startnu postavu u četvrtak, nego i igra pojedinih prvotimaca. Partizan je kao i sezonama unazad, sinoć na primer opet bio bezopasan po bokovima iako se tokom priprema težilo napretku u tom segmentu igre. Enake sa jedne i Šehović sa druge strane nisu bili na nivou igara iz prethodnih mečeva, nisu ni mnogi drugi, pa će biti zanimljivo videti kojih 11 igrača će u četvrtak izaći na teren u Humskoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Gogi Vidanovic
Monday, 23.07.2018
15:49

Pa to si pricao i prosle godine u leto pa u zimu.aman vise.Uz duzno postovanje prema tebi,ja licno mislim da dobro radis svoj posao ali Djukic ne moze da se uklopi i tacka.On treba da ide.Evo Ivice jos jednom se ponavljam:Prosle godine smo na srecu dobili dosta utakmica ,iskreno nismo odigrali nista osim Macve cinimi se i Olimpijakos u revansu kada je sve bilo reseno.Zvezdu nismo uspeli da nadigramo ni u jednom mecu,gubili smo mnogo bodova kod kuce,igri sa dva zadnja vezna igraca i protiv znatno slabijih protivnika.U Evropi smo Videoton prosli zahvaljujuci sreci (Stojke u Beogradu odbranio zicer),u revansu smo sve sanse pretvorili u golove a oni su imali prvi zicer da povedu (igra nikakva),protiv Skendije isto egal i igra nikakva,Dinamo Kijev nas ubio,Yang boys vise sansi i bolja igra od nas realno.E sad ko je ta Skendija,Videoton i Yang Boys?Jer oni pripadaju Evropskoj eliti?Da se ne lazemo u rangu su sa nama ili cak ispod.Alo se ne varam niti Albanci,ni Madjari nisu imali predstavnike u Ligi sampiona.Protiv Plzena katastrofa.To je sto se tice Evrope ali u prvenstvu igrati kukavicki i ne dozvoljavati da se tim uigra i gubiti od Radnickog,Napretka,Spartaka,Radnika, i vise ne znam kog sve.Pa ko nam je kriv?Treba da igramo napadacki u nasoj ligi jer mislim da smo uz Zvezdu najkvalitetniji u ligi.Suma treba da igra iza napadaca i to da veze nekoliko utakmica pa ako ne zna zbogom.Treba licem prema golu a ne ledjima.Pantic mi deluje da mnogo hoce a malo daje.Da ne pricam o igracima jer mislim da su za nase potrbe ok.ali uz trenera koji nema igru dve sezone ali Ivice dve sezone pa aj pustite ga da izgubi jos koju pa pricajte onda kako je kriv Terzic ili Kokeza a mi gubimo od Radnika bez igre koja je ocajna.TI radis dobro svoj posao ali Djukic NE.

avatar
Zoran Vukic
Monday, 23.07.2018
11:34

dogledno vreme bez dukica i ilijeva i vazurs koji kaze 'svi ma prmanja na vreme"a ko god ode nesto oprstio duga KO OVDE LAZE?

avatar
Matara
Monday, 23.07.2018
10:36

Dokaz da imamo loseg kondicijonog trenera.

avatar
Grobar977
Monday, 23.07.2018
12:34

Miša smrt Filipović. Covek kad god dodje da bude kondicioni igrači su nespremni i non stop se povredjuju.

avatar
ДАНАС ИГРАЈУ ДЕЛФИНИ
Monday, 23.07.2018
09:53

Stojkovic- Enake, Miletic, Valiente (Ostojic), Miletic- Zdjelar- Jankovic/Tosic (Ivanovic), Kosovic (Suma), Pantic- Rikardo, Ivanovic. Nista Markovic, nista Sehovic, nista Djerlek.