Partizan - Da li je ovo tim za duplu krunu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.02.2015.
19:02
Izvor: Sportske.net

Iako još ima vremena da se neke stvari promene, čini se da sada trener Partizana Marko Nikolić ima potpuno jasnu sliku na koga može da računa u prolećnom delu sezone. Može li taj tim da ostvari ambicije crno-belih u nastavku sezone?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Današnjom promocijom novog štopera Gregora Balažica, utisak je da u Humskoj mogu da podvuku crtu kad je zimski prelazni rok u pitanju.

Crno-beli su ove zime angažovali Stefana Babovića, Bugarina Ivana Bandalovskog i Slovenca Gregora Balažica. Svi oni su u Humsku stigli kao slobodni igrači, a klub je napustio jedino štoper Vojislav Stanković, kome je istekao ugovor, dok će 18-godišnji Danilo Pantić proleće najverovatnije provesti u iščekivanju da i njegov ugovor istekne, kako bi mogao da ostvari transfer u inostranstvo. Ismail Beko Fofana, koji je i jesenas dobijao šansu ''na kašičicu'', otišao je na pozajmicu u Kinu.

Naravno, još uvek postoji mogućnost da Danko Lazović ipak odluči da prihvati primamljivu ponudu iz Kine, ali s obzirom da već dugo okleva, kao i da je zajednička želja svih u Humskoj da iskusni napadač ostane i na proleće u Partizanu, čini se da su šanse za njegov odlazak sve manje.

Takođe, kad je u pitanju Danilo Pantić, iako su u Partizanu potvrdili da više ne računaju ozbiljno na ovog igrača, ne bi trebalo odbaciti mogućnost da mladi fudbaler ipak postigne nekakav dogovor sa svojim još uvek aktuelnim klubom, koji mu je, za sada bez uspeha, ponudio potpisivanje novog ugovora.

Bilo kako bilo, kada pogledamo aktuelni sastav jesenjeg šampiona, uzimajući u obzir aktuelnu situaciju oko navedenih igrača, kao i sliku tima iz prvog dela sezone, već se može naslutiti koja bi to jedanaestorica fudbalera mogla da iznesu najveći teret tokom proleća.

Milan Lukač je neprikosnoven na golu. Odbrambena linija je konačno kompletirana, pa bi na desnom beku trebalo da igra novajlija Ivan Bandalovski, centralni defanzivci biće Slovenci Branko Ilič i Gregor Balažic, a na levoj strani ćemo, najverovatnije, i dalje gledati Vladimira Volkova, koji je odbio ponudu Hjundaija iz Južne Koreje.

U veznom redu, Marko Nikolić će imati veliki izbor igrača, s obzirom da je Stefan Babović pojačao konkurenciju. Nikola Drinčić je već odavno siguran na poziciji defanzivnog veznog, a ispred njega će Partizanovu ''vezu'' najverovatnije činiti još Stefan Babović, Andrija Živković i Nikola Ninković. Naravno, i kapiten Saša Ilić će davati svoj ogroman doprinos, kao i do sada, ali u ovom trenutku izgleda da će 37-godišnji kreetaor igre češće dobijati priliku sa klupe.

I na kraju, u napadu nema dileme, ukoliko ostane Danko Lazović. Uz njega, to će biti prvi strelac Partizana i Superlige Petar Škuletić.

Na kraju, da bude preglednije, to bi bio ovaj sastav: Lukač - Bandalovski, Ilič, Balažic, Volkov - Drinčić, Babović, Ninković, Živković - Lazović i Škuletić.

Ako imamo u vidu da uz pomenutog kapitena Sašu Ilića, trener Nikolić može da računa i na oporavljenog Brašanca, pa Grbića, Luku, Kojića, Markovića, Ivana i Nemanju Petrovića, Pauljevića, Marinkovića, Šaponjića i ostale, šef struke crno-belih više nema razloga da bude nezadovoljan kadrovskim stanjem u ekipi.

Uz šest bodova prednosti u startu prolećnog dela sezone, kao i činjenicu da će za razliku od Crvene zvezde igrati u polufinalu Kupa Srbije, utisak je da crno-beli na dobrom putu da se domognu bar jednog trofeja na proleće.

Da li i duple krune?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke