Partizan - Da li će ovo biti Đerlekova sezona?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.06.2018.
15:11
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

U protekloj je pokazao potencijal, sada je vreme za nadogradnju i konkretniji učinak na terenu.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Govoreći o Arminu Đerleku, 18-godišnjem ofanzivnom vezisti Partizana, trener Miroslav Đukić je nedavno posebno istakao njegovu taktičku disciplinu na terenu, naglasio da dobro izvršava postavljene zadatke koji se možda na prvi pogled i ne vide sa tribina, ali da mu još nedostaje - statistika.

U prošloj sezoni odigrao je ukupno 14 utakmica, nije uspeo da se upiše u strelce, a ostvario je jednu asistenciju u Superligi.

''Zadovoljan sam svojim učinkom prošle sezone, imao sam dobre utakmice, osvojili smo Kup, prvenstvo nismo uspeli.

Sa velikim ambicijama smo počeli pripreme, klub kakav je Partizan uvek ima najviše ciljeve.

Najvažnije je da igrače zaobiđu povrede.

Što se tiče kvalifikacija za Ligu Evrope, biće to novo iskustvo za mene, prvi put se srećem sa tim takmičenjem'', istakao je Đerlek.

Navijači će od njega sada očekivati više, period prilagođaanja je prošao, a baš ovog leta ima i sjajan primer Nikole Milenkovića koji je za godinu-dve dana veoma napredovao i sada ga očekujemo kao startera u ''A'' reprezentaciji Srbije na Mundijalu.

''Bleki je najsvežiji primer kako se u fudbalu sve brzo dešava. On je prosto eksplodirao, sada je sa reprezentacjom na Svetskom prvenstvu i to nama mladim igračima pokazuje da ništa nije daleko i da napornim radom možemo mnogo da ostvarimo'', poručio je Đerlek u izjavi za TV Partizan.

O svom znatno mlađem saigraču pohvalno se izrazio i Zoran ''Bambi'' Tošić, koji očekuje uspešnu sezonu crno-belih. Za početak, u Evropi.

''Dug je put, ima dosta utakmica, ali momci su prošle godine to izgurali na pravi način. Treba dobro da se spremimo, idemo korak po korak, sve su to ozbiljne ekipe čim su se plasirale u evropska takmičenja, ali Partizan uvek ide na najviše domete.

Partizan kao i svake godine izbacuje veliki broj talenata, i Armin i Sveta su dobili svojih pet minuta i iskoristili ih maksimalno. Imaju ogroman potencijal, a vidim da imaju i želju da rade, disciplinovani so.

Sve to ide svojim putem, a na nama starijima je da im pomognemo. Biće nam čast i da ih jednog dana gledamo u reprezentaciji'', izjavio je Tošić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
poljskikupanjac
Monday, 11.06.2018
18:23

ma kakav djerlek deckojeisuvise dobar nema potreban bezobrazluk

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Monday, 11.06.2018
17:45

Tačno je da je disciplinovan u igri i da mu nedostaju golovi/asistencije ali nije tačno da je bez učinka, dao je 2-3 čista gola koja su mu poništile zvezdicine sudije. Pa ako zvezdici treba da se non-stop dižu ofsajdi igračima Partizana onda možda Đerlek ni ove sezone po zvezdicinim pravilima ne bude imao statistiku.