Partizan čeka teško gostovanje, ali je Bata ponovo morao da priča o utakmici sa Dinamom

  • Autor: Pavle Knežević

  • 30. novembar 2018.

  • 13:05

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Partizan ide u Lučane, ali u fudbalskoj javnosti se i dalje raspravlja o vranjskom Dinamu.

Partizan čeka teško gostovanje, ali je Bata ponovo morao da priča o utakmici sa Dinamom
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Partizan sutra gostuje u Lučanima protiv nezgodne ekipe Mladosti, ali su novinari instiriali i da Zoran Mirković priča o buri koja se digla u javnosti posle utakmice sa Dinamom, iznevši neke teške reči.

"Sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica protiv teškog protivnika, disciplinovanog, iskusnog. To je prava takmičarska ekipa i u poslednjih par godina se nalazi u vrhu našeg fudbala.

Ako bih pričao o imenima, to je ekipa sastavljena od dobrih iskusnih igrača, koji su prekaljeni. Znamo ih vrlo dobro svi u srpskom fudbalu, odlično su vođeni, to je ekipa koja je na okupu maltene poslednje dve-tri sezone, što je retkost u srpskom fudbalu", rekao je Mirković novinarima u Zemunelu.

Partizan proletos pobedio Mladost 2:1 u finalu kupa, dok je u avgustu bilo 0:0 na stadionu Partizana.

"Ova utakmica se razlikuje od finala kupa, ali pogledajte prvu utakmicu u našem prvenstvu, znamo da su nam uzeli dva boda kod kuće, igrali smo 0:0. To je taj sastav, plus Odita. Čvrsta, takmičarska ekipa, biće teško sigurno", rekao je popularni Bata.

Priča se mnogo o utakmici protiv Dinama, koju je Partizan dobio 6:0. Nakon toga su se čule neke jako teške reči na račun golmana Vranjanaca Đurića, a danas stižu vesti i da je etička komisija UEFA pokrenula istragu povodom tog meča.

"Ja bih poručio da nepoštenje ne stanuje u Humskoj. Ako želi iko da se bavi stvarima kojih ima, neka se obrati na neku drugu adresu", kratko kaže Mirković.

Čuli ste sigurno sve šta se pričalo posle?

"Hteo ne hteo, vidiš, gledaš, opet, u nekim stvarima postoji zid ćutanja i tišine. Kad god neko spomene, a izgleda da se tiče samo Partizana. Ta famozna utakmica od pre dve nedelje (Proleter-Radnički), to izgleda nikoga ne interesuje, odnosno samo je pitanje drugoplasiranog i trećeplasiranog tima. A onda neko pokušava da stavi znak jednakosti...ni malo maštovito", rekao je Mirković.

A kako komentarišete to što je trener Dinama rekao o svom igraču? Vi ste i pedagog, ne samo trener.

"Bilo je priče pre utakmice da ako se izgubi da će im 'leteti glave svima'...Neću da se bavim više tim stvarima, već sam izgubio fokus. Imamo stvarno važnu utakmicu. A opet, šta tu može čovek da promeni?", rekao je Mirković.

Već su počele da stižu vesti o interesovanju stranih klubova za vaše igrače, pa da ne pitamo po imenima, ali da li ste počeli da se možda već bavite prelaznim rokom?

"Verujte, još nisam u prelaznom roku, imamo još četiri utakmice do kraja prvenstva i polušavamo svu energiju da usmerimo ka njima. A to što se interesuju za naše igrače - to je i logično, to su igrači koji imaju potencijal, koji igraju dobro i za klub i za nacionalnu selekciju", rekao je Mirković.

Još se ne zna sasvim kakva je zdravstvena situacija, ali će Mirković verovatno moći da računa na sve igrače.

"Radili smo sedam dana, imali smo problema sa rovitim igračima, mislim i da ću na osnovu toga odrediti sastav, ali prvo da čujemo izveštaj lekara", rekao je Mirković.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari