Partizan čeka ''pakleno'' gostovanje, evo gde su Danci najjači, a gde je šansa crno-belih

Autor: Darko Mitrović
subota 04.08.2018.
09:28
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Srpski reprezentativac odlično poznaje ekipu Nordsjelanda i uverava da će crno-belima prvi meč u Danskoj biti veoma težak.

EPA-EFE/Anders Kjaerbye
EPA-EFE/Anders Kjaerbye

Povezane vesti

Srpski reprezentativni golman Aleksandar Jovanović posle odlaska iz niškog Radničkog već nekoliko godina brani u Danskoj, u ekipi Arhusa i naravno, prava je osoba za ''skeniranje'' i narednih protivnika Partizana i Spartaka u trećem kolu kvaifikacija za Ligu Evrope - Nordsjelanda i Brondbija.

On je svoju analizu izneo u intervjuu ''Večernjim novostima'' i za početak se osvrnuo na Partizanovog rivala, ekipu Nordsjelanda.

''Danci igraju u formaciji 3-5-2, koje se skoro slepo pridržavaju. Dva klasična beka su često tokom utakmice klasični napadači i konstantno su pred protivničkim golom. To je ekipa koja voli da je stalno u ofanzivi.

Igraju na gol više i ako prime neki, trudiće se da vrlo brzo odgovore istom merom. Partizanova velika šansa je prekid igre, a naglašavam da će prvi meč u Danskoj biti mnogo težak za crno-bele'', istakao je Jovanović.

Crno-beli se u Litvaniji nisu dobro snašli na terenu sa veštačkom podlogom, a loša vest je da ih ista takva čeka i u Danskoj.

''Bilo bi dobro da se naš tim malo bolje spremi za tu podlogu'', upozorava Jovanović.

Jedan od najboljih igrača Norsjelanda, 22-godišnji Matijas Jensen je i dalje povređen, ali Nordsjeland je i bez njega u timu oba puta savladao ekipu švedskog AIK-a.

Što se tiče ekipe Brondbija, koja će odmeriti snage sa Spartakom, Jovanović im daje ulogu velikog favorita.

''Brondbi je baš veliki favorit pred ovaj dvomeč, ali Spartak je protiv češke Sparte dokazao da je spreman za iznenađenja. Danski tim igra u formaciji 4-4-2, a prva zvezda je nemački internacionalac Hani Muktar. Težak posao je pred Subotičanima'', zaključio je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 04.08.2018
11:22

Partizanova šansa nisu prekidi jer nema dobrog izvođača kornera. Janković u Litvaniji izveo 10-ak kornera i nijedan nije bio dobar, čak ni onaj kad je N.R.Miletić dao gol jer je Valijente morao da je prebaci na drugu stativu. Nadam se da će se promenom trenera konačno promeniti besomučno izvođenje kornera na prvoj stativi godinama unazad.

avatar
Saša Ilić
Saturday, 04.08.2018
10:50

Ovi danci će nas uništiti, igraju moderan brz fudbal bez puno dodira sve ono što mi ne igramo.Veštačka trava na kojoj mi ne umemo da igramo pokazali smo u litvaniji.Bojim se da ćemo doživeti debakl u prvoj utakmici jer ova ekipa je stvarno smešna.

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 04.08.2018
10:01

I ovde da ponovim da, iako smo treći ispod crte povlašćenih timova, nećemo preći u nosioce za izvlačenje parova play-off-a Liga Evrope, iz prostog razloga što se žrebanje vrši PRE odigravanja trećeg kola. Dakle, sve i da nosioci ispadnu to neće značiti puno jer je play-off već žreban, a na tom žrebanju mi, tj. bolji u duelu Nordsjeland - Partizan, će biti nepovlašćen.