Partizan čeka meč sezone, a Đumi poručuje: "Od nas zavisi!"

Autor: Pavle Knežević
utorak 14.05.2019.
13:00
Izvor: Sportske.net

Pomoćni trener Partizana veruje da će sutrašnja utakmica biti znatno drugačija od prvenstvene u Nišu.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Partizan se sprema za možda i najvažniju utakmicu sezone, protiv Radničkog u polufinalu kupa. Iako su Nišlije favoriti, pomoćni trener crno-belih Milan Đuričić ocenjuje da sve zavisi od njegovog tima.

"Mi smo ostvarili primarni cilj, kada smo dolazili pred nas je bilo zacrtano da izborimo Evropu. To smo uradili, ali mi radimo u Partizanu, zahtevi su uvek veći i očekujem da u dobroj i kvalitetnoj utakmici zauzmemo pobednički stav i plasiramo se u finale, a onda i da odbranimo Kup Srbije", rekao je "Đumi" Đuričić.

Prvi trener Partizana Savo Milošević nije bio na sastanku sa novinarima zato što se nalazi na sednici skupštine Fudbalskog saveza Srbije u svojstvu delegata. Crno-beli su u prvom meču pobedili 1:0, ali Đumi ne očekuje da Radnički može da dobije sa dva gola razlike.

"Ne želim nikoga da potcenjujem, pogotovo jer sam bio trener Radničkog, ali ako mi pružimo ono što možemo, kao što je bilo u prvoj utakmici, nije objektivno očekivati da nas Radnički pobedi sa dva gola razlike. Naravno, u fudbalu je sve moguće, videli ste svi Ligu šampiona. Bilo bi neozbiljno ne misliti da ne može drugačije. Nismo sigurni, ali imamo pravac koji je dobar", rekao je Đuričić.

Trener Radničkog Nenad Lalatović rekao je posle prve utakmice da je teren ono što pravi razliku, jer je Partizan navikao da igra na "tepihu". Odmah posle te utakmice odigran je i prvenstveni duel u kome su Nišlije slavile 3:1.

"Mi igramo kod kuće na sjajnom terenu, a u Nišu, naravno, nije tako. Mi, jednostavno, moramo da se prilagodimo uslovima igre. Oni su navikli na takav teren, to je istina, ali onaj ko hoće da pobeđuje ne sme da se obazire na te stvari.

Ja moram da kažem suštinsku stvar. To nije bila ista utakmica, mi ni tim nismo izveli koji je bio adekvatan, pre svega zbog derbija, iz straha da neki igrači ne dobiju kartone, da budem potpuno otvoren. Ali, naravno da mi izlazimo sutra da se plasiramo. To je velika razlika i očekujemo to svi u klubu
", rekao je Đuričić.

Partizan je tri puta uzastopno osvajao Kup Srbije, a ove sezone je ostao bez titule, tako da je ovo jedina prilika za trofej crno-belima. Koliko taj pritisak utiče na igrače? Đumi ima filozofski odgovor.

"Pobednik je model, a takmičenje kriterijum vrednosti. Idemo da se takmičimo. Mi se vrednujemo kroz to, kroz takmičenje. Da li je lako? Nije lako, ali šta je u životu lako? Ko je u životu nešto napravio a da se nije namučio?", odgovara trener.

Mnogo se među navijačima priča o faktoru sudija, šta vi kažete na to?

"Mi se ne bavimo time, niti nas oni interesuju ni na koji način. Neka rade svoj posao, mi ćemo svoj", kaže on.

Đuričić je rekao da očekuje Radnički kao i do sada i izdiktirao je standardnih 11 Nišlija.

"Očekujem Radnički koji će da igra kao i do sada. Oni su napravili ozbiljan rezultat i mi to poštujemo i respektujemo. Imaju tim koji je vrlo respektabilan...Može da napravi neke izmene, ali to nama ne znači mnogo, ali sutrašnja utakmica će mnogo zavisiti od nas", kaže Đuričić.

Vežbate li penale?

"Kako da ne, zašto da ne? Bilo bi neodgovorno da ih ne vežbamo. Druga stvar je što ih ne očekujemo, ali nema razloga da se ne vežba", kratko odgovara trener.

Milošević sutra neće moći da računa na Nikolića, koji ima povredu trbušnog zida. Ostali igrači su svi u funkciji i konkurisaće za tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke