Partizan će verovatno na nekadašnju "Rosundu", ali kada komšije igraju između sebe, sve je moguće!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 23.07.2018.
14:50
Izvor: Sportske.net

Šveđani su na papiru i veći klub i jača ekipa od Danaca. Ali potencijalni Partizanovi protivnici su timovi koji zaista mogu i prijatno i neprijatno da iznenade...

EPA/JOSE COELHO
EPA/JOSE COELHO

Povezane vesti

Duel Šveđana i Danaca bi mogao možda da bude izjednačen, kada Skandinavci igraju jedni protiv drugih sve je moguće, radi se o sličnim stilovima.

AIK je veće ime, Šveđani su dugo bez nekog uspeha, jednom u ovoj deceniji su igrali u Ligi Evrope, obično bi stali u drugoj ili trećoj rundi.

Recimo, prošle sezone su pali protiv Brage u produžecima, ove eliminisali Šamrok posle velike borbe.

Ne radi se o strašnom timu, kao i svuda Srbin je u ekipi, Budimir Janošević bivši golman Čuke, Jagodine, Voše i Rada.

Od poznatijih imena tu je kapiten Goitom, zatim Sebastijan Larson koga se sećate iz Sanderlenda, Aleksander Milošević koji je igrao za omladinsku selekciju Srbije, kasnije odabrao Šveđane, nastupao za Bešiktaš, sada se vratio u domovinu.

U svakom slučaju na papiru deluje da su bolji od Danaca, koji su bili treći u prošlom šampionatu, slabiji su od tima koji je svojevremeno pre pet godina igrao Ligu šampiona. Dobili su amaterski Kliftonvil u oba meča u prethodnoj rundi, imaju četiri Senegalca u klubu, Hrvata Bartoleca koji je igrao za mladu selekciju "Vatrenih", radi se o ekipi koja nema neku tradiciju, ali kako rekosmo, iako je AIK favorit, sigurno je da Danci imaju svoju računicu.

Videćemo kako će se završiti, Partizan mora da odradi svog protivnika, prođe dalje, neće biti lako, ali je uvek dobro prolazio protiv Skandinavaca.

AIK igra na slavnoj "Rosundi" u Solni, stadion je promenio ime, ali atmosfera ume da bude sjajna, 50 000 ljudi, inače u Švedskoj je prvenstvo u jeku, AIK je prvi na tabeli, ima šest bodova prednosti u odnosu na Hamarbi, ali dva meča više, neporaženi su ove sezone.

U Danskoj su odigrana dva kola, dva remija za Nordsjeland, tu Partizan što se tiče fizičke spreme ne bi trebalo da je u zaostatku, ali kako rekosmo u ovom dvomeču komšija, AIK je favorit.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke