Partizan će izgledati još bolje, da li je ovo tim za Evropu?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.07.2019.
10:22
Izvor: Sportske.net

Crno-beli savladali Bordo i dokazali da su spremni za velika dela.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Ekipa Partizana izgleda sve bolje na pripremama, a dokaz toga je i pobeda protiv Bordoa koji je izašao u veoma jakom sastavu sinoć u Austriji.

Partizan je slavio sa 2:1, odigrao odličnu utakmicu, a Savo Milošević je bio zadovoljan, iako je istakao da ne želi nikakvu vrstu euforije pred početak prvenstva i izlazak u Evropu.

Istakao je Sašu Zdjelara koji je oddigrao odličan meč, a odličan je bio i novajlija Sadik koji je u napadu zamenio Rikarda Gomeša koji čak nije ni bio u protokolu jer se očekuje skorija prodaja.

Dakle, izgleda da nam je situacija u napadu jasna, istureni napadač će biti Umar Sadik, a sve je izvesnije da i Sejduba Suma cementira svoje mesto iza napadača. Potpuno je iznenadio, pronašao je sebe na ovim pripremama i jedino što se nadamo jeste da će zadržati tu formu i na početku sezone.

Ko još ima sigurno mesto u timu Partizana?

Naravno, Stojković, kao i Nemanja Miletić, a sudeći i po meču protiv Bordoa, tu je i Nemanja Zdjelar. Nemojte se iznenaditi ukoliko tokom sezone sve više priliku bude dobijao Lutovac koji je veliko pojačanje Partizana, a najveća nepoznanica za nas u ovom trenutku jeste štoperski par.

Očekuje se odlazak Strahinje Pavlovića, što bi moglo da znači će da će Partizan potražiti još jednog štopera u nastavku prelaznog roka pošto je i Svetozar Marković otišao iz kluba. Igor Vujačić je stigao, na Valijentea se ne računa, a Dominik Dinga i Bojan Ostojić su igrači koji će najverovatnije biti starteri na početku prvenstva i u evropskim utakmicama, naravno, ukoliko ode Strahinja Pavlović.

Mesto uz levu aut liniju pripada Brežančiću koji se polako uklapa u tim, tu je i Urošević na koga, ipak, računa Milošević, a ne zaboravimo i Zlatana Šehovića kojeg nije bilo veći deo prošle sezone zbog povrede. Desno će biti Nemanja Miletić, sve je izvesnije, tako je bilo i protiv Bordoa.

Dva zadnja vezna su Šćekić i Zdjelar, šansu čeka Smiljanić, a verovatno će crno-beli krenuti u još jedno pojačanje na ovoj poziciji.

Ofanzivni red bi mogao da izgleda ovako:

Ivanović levo, Suma u sredini i Tošić desno, tu je i Lutovac koji bi na startu sezone uskakao po potrebi, a u samom napadu je Sadik.

Evo kako bi to izgledalo:


Stojković,
Miletić, Pavlović (Ostojić), Dinga, Brežančić,
Zdjelar, Šćekić,
Tošić (Lutovac), Suma, Ivanović,
Sadik.


Dakle, pored Pavlovića i Gomeša, Partizan planira da proda i Đerleka, "Telegraf" jutros piše da crno-beli traže čitavih milion evra za ovog fudbalera. Goran Zakarić je u pregovorima sa drugim klubovima, kao i Nemanja Nikolić.

Do kraja prelaznog roka treba očekivati štopera, zadnjeg veznog, a možda i još jednog napadača.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 11.07.2019
21:23

Dinga je 4. opcija na štoperu, a i ako proda Strahinju Partizan će dovesti opet boljeg od Dinge. Partizanu su najpotrebniji gol-igrači na levom krilu i još jedan u špicu bez obzira što je startna postava s jednim špicem, znam dobro šta pričam. Sve ostalo može da sačeka, ali za bolje rezultate i centralni vezni. Mnogi ne mogu da se pomire da je Partizan najjači u Srbiji pa izmišljaju razne priče kako bi ga uniziline bi li sebe uzdigli, a navijači Partizana ne bi trebalo da nasedaju na takve priče već da misle svojom glavom.

avatar
ŠDanilo
Thursday, 11.07.2019
23:01

Pa ne mogu da lažem sebe kad ne vidim pomak što se kadra tiče od prošle tužne sezone. Nama su hitno potrebna 2-3 proverena igrača.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 13.07.2019
14:14

Sezona je tuzna zato sto je Partizanu brutalno ukradena titula. Kup nisu uspeli iako su uradili sve sto su mogli. Partizan je samo u drugom delu jaci za jednog najboljih srpskih defanzivaca koji je toliko napredovao posle ovih priprema da moze da igra skoro u bilo kojem klubu na svetu, a to je Pavlovic, napredovali su i ostali igraci poput Zdjelara, vratio se Ostojic jos bolji, pojavio L.Pavlovic, F.Stevanovic, dovedeni su Brezancic, Lutovac, Vujacic koji sigurno mogu bolje od prethodnika, Suma se vraca bolji nego pre, Sadik je doveden koji ce sigurno biti bolji od Rikarda, Rikardo je jos uvek tu...ako Partizan nije bolji nego prosle sezone onda stvarno ne gledamo istim ocima na fudbal, a to da treba da dovede jos 2-3 pojacanja za to se svi slazemo, a radi se na tome i u klubu. Ali ne moze zbog toga da se kaze da je sve lose kada realno nije tako, ne moze Partizan da bude bolji od Bordoa, a onda da bilo ko kaze kako ne moze protiv Surdulice.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Thursday, 11.07.2019
20:03

Potrebna su pojacanja, ako se NE dovedu nema nista od titule

avatar
k.na.bicikli
Thursday, 11.07.2019
17:05

Ne verujem da ce Ivanovic moci u ovom timu da igra..realno je najslabija karika.Treba na njegovo mesto dovesti nekog ultra brzog igraca i lukavijeg u svakom slucaju..

avatar
RIP KOBE
Thursday, 11.07.2019
14:40

nemanja zdjelar hahahaha

avatar
ŠDanilo
Thursday, 11.07.2019
13:37

Trebaju nam Ivan Obradović, Everton i Jojić da bismo bili ozbiljan tim.

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 11.07.2019
18:39

Kakav Obradovic, brate? Em nas je hiljadu puta do sada ispalio, em je dosao Brezancic, em je Obradovic otisao u Legiju.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 11.07.2019
21:27

Kako je Obradović igrao u Amderlehtu on ne bi bio pojačanje za Partizan u ovom sastavu. Everton je uvek dobrodošao, a Jojić se ne uklapa s Tošićem i Sumom jer je sličan njima i samo bi gušili jedni druge, a osim toga dosta promašuje. Partizanu trebaju golgeteri, nedostaju mu već 2 sezone.

avatar
Mutherfunker
Thursday, 11.07.2019
12:36

Dino Dolmagic, desni bek javora;
Raca Petrovic, Leonardo, Skuletic, i neki spretniji stoper priblizno Pavloviceve visine(ako ode naravno)

avatar
Peđa3
Thursday, 11.07.2019
12:21

Nema krštenog kreatora igre, neko ko ima pregled igre i dobar pas.

avatar
magister
Thursday, 11.07.2019
12:19

Ovaj tekst otprilike odslikava ono što vidimo, odluke ko ne ide na pripreme, sastave na pripremnim utakmicama i izjave ljudi iz kluba o pokušajima prodaje.

Meni ukupno stanje izgleda ovako:
1. Stojković je nesporan na golu, dao bih prednost Kljajiću, mislim da bolje čita napadače, da se bolje postavlja, dok se Stevanović više oslanja na refleks i možda ima brže reakcije.
2. Miletić praktično nema konkurenciju, a trenutno i nije u nekoj formi. Dovedeni Pešukić za sada pokazuje manje od Cucina i Radmanovca, koje imamo iz škole.
3. Izgledalo je da je Šehović na pol poziciji, jer je svakim svojim nastupom pokazao izuzetnost, ali izgleda da nije Savi po ukusu, pa ga nismo videli nijednom u ovim poslednjim probama. Čini mi se da se veštački pravi gromada od Brežančića koji je - dobar igrač, iskusan, limitiran, sa slabijim karakteristikama od konkurenata.
5, 6. Ostojić je najviše pokazao na desnom stoperu, Vujačić je protiv Olimpije imao sjajno prvo poluvreme i ispadanje kod gola u drugom. Levi je za sada Pavlović, valjda i ostane, Dinga je alternativa, bilo bi ludilo dovoditi još jednog stopera.
4, 8. Pokazalo se, nerado priznajem, da je bolji rezultat sa tandemom zadnjih veznih. Za sada Zdjelar Šćekić, mislim da je i Lola blizu. Meni bi ipak bilo interesantno na poziciju drugog zadnjeg veznog postaviti igrača koji ima iskustvo igranja centralnog veznog, pod uslovom da ima dobre defanzivne karakteristike, da ume da čita protivničku igru, da je oštar, brz, disciplinovan. Mislim da bi to najbolje odigrao Đerlek, ali i L. Pavlović. Svaki od njih bi znatno ubrzao igru, učinio da imamo znatno bolju tranziciju, više kontri i polukontri, verovatno i više izgubljenih lopti. Sa Šćekićem imamo tu - ziher igru, dodavanje najbližem i unazad, što - sprečava kontre ili tera stopere i bekove da daju duge lopte, koje onda često postaju plen protivničke odbrane.
7, 10, 11. Deluje da je Savo za sada opredeljen za 4 2 3 1, tako da su u toj formaciji, kao u reprezentaciji, ovde jedan do dva pakera i jedno do dva probojna krila. Ivanović je van forme. Fizički spreman, tehnički i taktički daleko ispod potrebnog. Tošić je najbolji igrač Partizana, ali teško izdržava 90 minuta, najviše daje kad uđe oko 50-og. Suma pokazuje više na ovoj poziciji, ali ima i grešaka. Priča se o Pantiću i to da igra levo? Opet sa nekim pozajmicama? Mislim da taj dečko ne zaslužuje tu pažnju, pa zar da Partizan Čelsiju plaća to što ga je školovao do seniora, pa ga školuje i sad?
Lutovac pokazuje kvalitet, ali je još daleko od forme za LE nivo igre. Vraćanje Zakarića i Nikolića bi znatno pojačalo konkurenciju i nadam se da će se to i dogoditi, jer njihovi transferi za male sume ne mogu da se porede sa potencijalnim plasmanom u grupnu fazu LE i prihodima kroz LE. A konkurencija bi sa njima bila znatno jača, samim tim i cilj bliži i realniji.
9. I ovde bih naglasio da osim Sadika i Ožegovića, koje smo videli na poslednje dve utakmice imamo i Gomeša, koji nije prodat i za koga se pregovara o sve manjem iznosu. Bolje je da se i Gomeš vrati u konkurenciju i da se možda proba sa tandemom Gomeš Sadik, makar kroz kvalifikacije (a zašto ne i u grupnoj fazi? Zar ne bi Gomeš na taj način došao do znatno bolje cene i za Partizan i za sebe?). Takođe, Arambašić bi morao da se pripoji prvom timu i da pojača konkurenciju, ako/kad ode Gomeš, ali i da stasava uz fizički jače, jer mu fale fizička snaga i taktički pristup, a to bi sve znatno bolje stekao tu nego u juniorima ili Teleoptiku.

Po mom ukusu: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Šehović - Zdjelar, Pavlović (Đerlek, Šćekić, Smiljanić) - Zakarić (Tošić od 50-og), Suma (Nikolić) - Gomeš, Sadik.

avatar
Tas123
Thursday, 11.07.2019
19:21

Sta mislis o ovoj formaciji?
      
STOJKOVIC (Stevanovic)
______________________
       MILETIC (Pesukic,
drugi klinac)
       PAVLOVIC (Ostojic)
       VUJACIC (Dinga)
       SEHOVIC (Brezancic,
Urosevic)
______________________
       SDJELAR (Scekic,
Smiljanic
       SOUMAH (da igra
ofanzivnog,
zam. Pavlovic)
       TOSIC (Lutovac, Zakaric)
      
????????? (stranac, zam.
Kokir)
______________________
       GOMES (Nikolic)
       SADIQ (klinac)

Ostalo rasprodati (uzeti neki dinar ako su mogucnosti) i ubaciti jos par decaka iz omladinske na kalenje.

avatar
magister
Friday, 12.07.2019
01:12

Da, i meni se više dopada sa jednim zadnjim veznim i sa dva špica, ali se plašim da je to daleko od Savine ideje, tako da je verovatnije da na mesto znakova pitanja dođe neko iz zagrade iza Zdjelara, a što se tiče ukupnog rostera meni je baš okej, s tim što, priznajem stvar ukusa, ne sviđa mi se Kokir, ali je i činjenica da ga nisam dovoljno gledao. A dopao mi se Đerlek i mislim da Savo kod njega greši. Takođe, pogledao sam Lakčevića, neke stare snimke, iz juniora. Moguće je da je taj mali zaista ozbiljan potencijal, ako je makar malo očvrsnuo: lakonog, dobar dribler i dodavač (čudio sam se otkud odjednom taj, pa sam zato pogledao). Eto, dodao bih u taj roster Đerleka i Lakčevića, a oduzeo Kokira.

avatar
Tas123
Thursday, 11.07.2019
22:00

Startna p. (zamene)
4-4-2
Stojkovic (Stevanovic)
______________________
       Miletic (Pesukic,
drugi klinac)
       Pavlovic (Ostojic)
       Vujacic (Dinga)
       Sehovic (Brezancic,
Urosevic)
______________________
       Sdjelar (Scekic,
Smiljanic
       Soumah (da igra ofanzivnog,
a u zam. Pavlovic)
       Tosic (Lutovac, Zakaric)
       ????????? (stranac, zam. Kokir)
______________________
       Gomes (Nikolic)
       Sadiq (klinac)

Ostalo rasprodati(uzeti koji dinar ako moze)

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 11.07.2019
11:40

Zdjelar se ne zove Nemanja, a Strahinja nije desni centralni bek. Nama trebaju centralni bek (ili desni ako se Nema vrati u sredinu), centralni vezni sa izrazitim kreativnim i ofanzivnim karakteristikama, levo krilo i, naposletku, i centarfor sa primetnim brzinskim sposobnostima kojeg pritom nije i ne bi bilo lako odneti ni u duelu.

avatar
ForzaJuve
Thursday, 11.07.2019
10:57

Jel može da mi kaže neko zbog čega se ne računa na Valijentea i zbog čega je Zakarić na prodaju??

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 11.07.2019
18:42

Mark je stranac, a i tu igra Pavlovic. Tek ako bi on otisao, mozda bi trebali da razmisle o vracanju Komandanta. Ne mozes da igras sa dva levonoga, bro.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 11.07.2019
21:29

Zato što u timu ima boljih od njih i to igrači koji ne zauzimaju mesto stranca.