Partizan bira trenera - Ima li pravih rešenja?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 11. mart 2019.

  • 21:11

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Partizanov sledeći trener moraće da bude veoma hrabar i uporan, pre svega kvalitetan, naravno.

Partizan bira trenera - Ima li pravih rešenja?
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Ekipa Partizana od sinoć je bez šefa struke posle ostavke Zorana Mirkovića. Sa ekipom su ostali da rade njegovi dosadašnji pomoćnici, Žarko Lazetić i Gordan Petrić i ono što je u ovom trenutku jedino sigurno, to je da će ovaj tandem voditi crno-bele sa klupe u sredu, u četvrtfinalu Kupa protiv Napretka u Kruševcu.

Tokom dana, pojavile su se različite spekulacije oko toga koliko dugo će Lazetić i Petrić ostati u ovim novim ulogama.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, Žarko Lazetić ima velike šanse da do kraja sezone dobije poverenje da bude na čelu stručnog štaba, a druge spekulacije govore da bi neko novo rešenje trebalo očekivati tokom prvenstvene pauze, od narednog vikenda, što znači da bi Lazetić i Petrić vodili ekipu još protiv Spartaka, u nedelju, u prvenstvenom susretu.

Naravno, mnogo će zavisiti i od učinka Partizana na pomenutim utakmicama, pogotovo onoj u Kruševcu za dva dana.

Postavlja se pitanje koga bismo sa strane mogli očekivati da preuzme u ovom trenutku veoma tešku i nezahvalnu ulogu šefa struke Partizana.

Ilija Stolica se nameće kao najlogičnija opcija, s obzirom da je aktuelna uprava Partizana (sa sada već bivšim sportskim direktorom Ilievim), u par navrata ozbiljno razmišljala o bivšem treneru Voždovca, Vojvodine i ljubljanske Olimpije.

Ko osim njega?

Vladimir Vermezović bi možda bio najdostupniji, ali posle drugog, za njega ne baš prijatnog iskustva koje je imao u ulozi trenera Partizana, pitanje je da li bi se on usudio da se u ovakvim uslovima prihvati tog posla. Podsetimo, on je prethodno sa crno-belima izborio ''evropsko proleće'' 2005. godine, a bio je i na pragu ulaska u Ligu šampiona, kada je Partizan na penale ispao od slovačke Artmedije.

Vermezović je prošlog proleća bio trener podgoričke Budućnosti, ali se tamo nije proslavio, pa se na toj funkciji zadržao tek nekoliko meseci.


"Milan Ristić je budućnost Partizana, na njega se najozbiljnije računa, kao i na veliki broj igrača u Teleoptiku. On ima sve preduslove da bude odličan trener", istakao je Iliev u oktobru 2016.

Milan Ristić je i sada trener Teleoptika, ali mu ove sezone ne ide dobro sa ovim timom u Prvoj ligi Srbije, jer se ''Optičari'' bore za opstanak posle serije poraza koja je tek danas prekinuta. Zbog toga, bilo bi veliko iznenađenje da se ova najava Ilieva baš sada ostvari, iako je Ristić tada rekao jednu zanimljivu rečenicu:

''Ja osećam Partizan, znam šta je Partizan, šta traži Partizan''.

Ne treba potpuno odbaciti ni ideju o nekom strancu, ali možda tek od leta. Pitanje je i može li Partizan u aktuelnim finansijskim uslovima moći da plati kvalitetnog inostranog stručnjaka.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari