Partizan bi pojačanje iz Čukaričkog - Nije Bogosavac, cena ''prava sitnica''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.04.2019.
15:11
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Još je neizvesno ko će pregovarati u ime Partizana tokom letnjeg prelaznog roka, ali prva meta se, izgleda, već zna.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

U Humskoj jedva čekaju kraj tekuće sezone za dvadesetak dana, posle čega će neminovno uslediti velika rekonstrukcija Partizanovog igračkog kadra.

Pojačanja su neophodna crno-belima uoči novog izlaska na evropsku scenu, koji, doduše, još uvek nije ni obezbeđen, ali za očekivati je da će se do kraja sezone Partizan popeti bar za jedno mesto u odnosu na aktuelnu petu poziciju.

Znate već da je Partizan i dalje bez sportskog direktora posle ostavke Ivice Ilieva, ali ''Telegraf'' danas otkriva da bi prva meta crno-belih tokom leta mogao da bude krilni napadač Čukaričkog Samjuel Ovusu.

Ovaj 23-godišnji fudbaler iz Gane je još kao tinejdžer došao u Srbiju, gde je najpre nastupao za surdulički Radnik, potom je imao kratku epizodu u turskom Genčlerbirligiju, a onda ga je u leto 2017. angažovao Čukarički, sa kojim ima ugovor do leta 2020. godine.

Ove sezone je odigrao 30 utakmica za ''Brđane'', postigao šest golova, uz devet asistencija.

Imajući u vidu njegov važeći ugovor sa Čukaričkim, jasno je da bi Partizan za njegov angažman morao klubu sa Banovog brda da plati određeno obeštećenje, a pomenuti izvor navodi da Čukarički ceni Ovusua na - oko milion evra!

(Ne)moguća misija za Partizan?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Tuesday, 30.04.2019
22:22

Dok je bio u Radniku vidio sam da ima kliker za fudbal, ali Ilijev je onda dovodio neznalioce i zujare, vise im se ni ime nezna...

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 30.04.2019
19:33

Iz Čuke, jedino Bogosavac, eventualno Miladin...

avatar
petar000
Tuesday, 30.04.2019
19:00

Znaci sad smo se za ovog zakacili. I na kraju kad ga dovedemno posle pet neuspesnih pokusaja pokazace se za dva meseca da je promasaj. Kakav bre Ovusu? Koga vi zezate?

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 30.04.2019
16:43

milion lol-a mozda

avatar
magister
Tuesday, 30.04.2019
16:13

Ispravke grešaka (u dugačkom tekstu, ako ga objavite):
- svoj glavni izvor prihoda;
- Da je Pantić potpisao kao dete, kad je ulazio u klub, da će po izlasku iz škole potpisati, kao i svaki igrač, petogodišnji ugovor, a ako neće - da plati punu cenu školovanja (a to bi trebalo da je nešto što svaki klub na Zapadu ima kao otkupnu klauzulu - npr 10mil evra), ne bi Pantić za siću otišao u Čelsi, pa sad igrao na pozajmici, pa ako mu poraste cena - opet ide Čelsiju
Dodatak: Partizanova škola fudbala se stvara više od 7 decenija. Retki su klubovi koji su zahvaljujući sopstvenoj školi stigli do finala KEŠ (nekadašnja LŠ). Retki su klubovi koji su imali i imaju takav sportski kompleks, koji su stvorili takve uslove i imaju takvu tradiciju. Ali, poslednjih godina, sve prihode od toga, u šta se ulagalo godinama i ideja i truda i znanja i novca, sve prihode sad ubiraju Vazure, Vučele, Đure, Tole... i menadžeri s kojima oni šuruju. Da, imaju i podršku onih kriminalaca što batinaju, ubijaju, pale... a što sami sebe zovu - navijačima. Svi oni kao *vole* Partizan!? Ma nije moguće, keve vam? Nemojte više da volite Partizan, molim vas, sklonite se od Partizana.

avatar
Mani2
Tuesday, 30.04.2019
18:19

Ajd ukratko, mrzi me da citam.

avatar
magister
Wednesday, 01.05.2019
15:15

Ukratko: u državi Srbiji, pa i u Partizanu, sprovodi se sistem koji odgovara malom broju ljudi, koji iz tog sistema profitiraju, zato što su u mogućnosti da raspolažu potencijalom koji su stvarale generacije. Zato deca, pa i mladi fudbaleri - beže odavde (ne zbog siromaštva, ne zbog nemanja posla, već zbog prevare, pokvarenosti, lopovluka, koji se predstavljaju kao ljubav prema državi, klubu itd.). Kao što je upropašćen obrazovni sistem, pa mnogi misle da im je pametnije da kupe diplomu nego da je zasluže učenjem, tako je upropašćena i Partizanova škola fudbala.

avatar
magister
Tuesday, 30.04.2019
15:59

Ne znam kako drugi, ali ja sve što dolazi od ove uprave vidim samo kao varijantu unižavanja Partizana. Veliki klub, kakav je Partizan, koji još ima i svetski poznatu školu fudbala, morao bi da ima skaute svuda po svetu, da osmišljava načine kako da privuče talentovanu decu iz sveta u svoju školu, da ta deca znaju da odavde imaju prohodnost - do velikih klubova. Morao bi da ima način - kako da zadrži igrače koje stvori, a kako da naplati - kad ti, zreli igrači - odu iz Partizana. Da je tako - taj Ovusu bi molio, kao mlad, da dođe u Partizan, da nauči da igra i da dostigne cenu. No nije tako. Sama škola se urušava. Igrači, kad ih stvorimo, gledaju da što pre pobegnu. Ne uvodi se nekakav pristupni ugovor, kojim se po ulasku u školu svaki polaznik obavezuje na određen broj godina igre u Partizanu, kojima će da otplati školovanje. Ne uvodi se, jer uprava trgovinu igračima vidi kao svog glavni izvor prihoda. Naravno, bez kontrole, bez pravila, pa da sve bude na onome: dali smo sve od sebe, igrač nije hteo da potpiše... Da je Pantić potpisao kao dete, kad je ulazio u klub, da će po izlasku iz škole potpisati, kao i svaki igrač, petogodišnji ugovor, a ko neće - da plati punu cenu školovanja (a to bi trebalo da je nešto što svaki klub na Zapadu ima kao otkupnu klauzulu - npr 10mil evra). Ovako, sve je na upravi. A roditelji, kad nemaju obavezu, za svakog talentovanog igrača mogu da kažu - potpisaće ugovor s menadžerom, ne s Partizanom. Je'l? Pa nek taj menadžer napravi svoju školu fudbala, nek napravi svoj Teleoptik. Ovako? On ne uloži ništa, a roditelj misli da će preko njega lakše da zaradi. Kad se u to umeša uprava, koja s takvim menadžerima ima svoj dogovor i procente - Partizanu ne ostaje ništa ili vrlo malo, pa i pored 100 prodatih igrača u poslednjih 10 godina, za preko 200 miliona evra i zarada od UEFA - grca u dugovima i pred stečajem je (ali Đura, Tole, Vazura, Vučela i slični nisu u dugovima, naprotiv, njima je dobro). Zato, Partizan treba da uspostavi - sistem, a taj sistem treba da sprovode legende Partizana, koje su i te kako zaradile zahvaljujući Partizanu, pa bi to bila prilika i da se oduže, ali i da nastave da zarađuju, sa normalnim platama i velikim bonusima, vezanim za procente od pozitivnog poslovanja Partizana. A ne neki Vazura ima 20hiljada evra mesečno, direktor je Partizana, a Partizan u sve goroj materijalnoj situaciji. Pa čime on pravda svoja visoka primanja?

avatar
Montekristo
Tuesday, 30.04.2019
20:24

Svaka cast za tekst.