Partizan bacio sve karte na Evropu?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 27. novembar 2017.

  • 00:07

  • Izvor: Sportske.net, TV Arena Sport

  • facebook
  • twitter
  • email

Šta će biti prioritet crno-belima u nastavku sezone?

Partizan bacio sve karte na Evropu?
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Partizan je od večeras na ''minus šest'' u odnosu na Zvezdu, ali posle plasmana u evropsko proleće sve je ipak mnogo lakše za ljude iz Humske.

''Ako posmatramo samo tekuću polusezonu, ja sam zadovoljan, a ako bismo uzeli celu godinu, dolazmo do još većeg zadovoljstva, jer je ova godina možda i najkvalitetnija u istoriji kluba. Kolo pre kraja smo se plasirali u narednu fazu Lige Evrope.

Jedan minus je današnji rezultat, ne može sve da bude savršeno, ali mi smo sve karte bacili na Evropu i u tom pravcu ide onako kako smo zamislili'',
istakao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev tokom gostovanja na TV Arena Sport.

On je na pitanje voditelja napravio kratak osvrt na protekle dve godine na poziciji sportskog direktora Partizana.

''Imali smo trnovit put, trenutrak kada sam došao nije bio sjajan za klub. Mnogo unutrašnjih previranja, bili smo u zaostatku od 26 bodova u odnosu na Zvezdu, a s druge strane bila je korektna sezona u LE koja se završila tragično, porazom od Augsburga.

Imao sam 4 prelazna roka, u prvom je trebalo sanirati sve rane, a nisu mogle da budu sve sanirane. Imao sam sreću da sam u ta prva tri prelazna roka doveo ključne igrače, koji su bili pogodak. Kako je klub rastao, neki igrači koji su tada bili pomoćno rešenje, više ne mogu da budu pomoćno rešenje, sada igramo na višem nivou'', istakao je Iliev.

Posle pobede nad Jang bojsom snažno je odjeknula njegova poruka kritičarima, a ni večeras nije želeo da otkriva njihova imena.

''Ovakve akcije na nivou Barselone i pobede me čine srećnim'', počeo je Iliev, dok je gledao pogodak Ožegovića protiv Švajcaraca u četvrtak, a onda nastavio:

''Mnogo je osporavanja. Ja sam osoba sa posebnim karakterom i volim direktno da pričam. Od prvog dana sam rekao da sam najodgovorniji ako bilo šta krene loše. Ovo je pozicija na koju svi žele da dođu i to je njihovo pravo, ali viteški, a ne otvorenim đonom.

Nemojte konstantno da osporavate nešto što je dobro. Mi kao klub obećavamo jednu, drugu, petu stvar. Nećemo o imenima. Kad se pojavi neko ko prozove, onda ću ja da odgovorim tom koji prozove.

Izgubili smo samo jednu utakmicu, i to nesrećno, dominantno smo prošli grupu, mogli smo i posle četvrtog kolla da prođemo. Konstantna osporavanja, ja to nosim, ali ne želim kad je sve super da ćutim. Hteo sam da pokažem moj karakter, moju želju da se suprotstavim svakom ko govori protiv Partizana.

Ja nisam čuo nijedan zvižduk sa Juga, a kada  dođemo na tribinu sa, nažalost 50-100 ljudi, onda se čuje 'Đukiću odlazi', ili 'Ivice odlazi'. Nije to masa, nije to najveći deo Partizanove armije navijača.

Ja sam konstantno u narodu i nemam taj osećaj. I ja sam ponekad nezadovoljan, ali najveći broj navijača ne podržava tu priču'', uverava Iliev.

-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari