Partizan bacio sve karte na Evropu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.11.2017.
00:07
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Šta će biti prioritet crno-belima u nastavku sezone?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan je od večeras na ''minus šest'' u odnosu na Zvezdu, ali posle plasmana u evropsko proleće sve je ipak mnogo lakše za ljude iz Humske.

''Ako posmatramo samo tekuću polusezonu, ja sam zadovoljan, a ako bismo uzeli celu godinu, dolazmo do još većeg zadovoljstva, jer je ova godina možda i najkvalitetnija u istoriji kluba. Kolo pre kraja smo se plasirali u narednu fazu Lige Evrope.

Jedan minus je današnji rezultat, ne može sve da bude savršeno, ali mi smo sve karte bacili na Evropu i u tom pravcu ide onako kako smo zamislili'',
istakao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev tokom gostovanja na TV Arena Sport.

On je na pitanje voditelja napravio kratak osvrt na protekle dve godine na poziciji sportskog direktora Partizana.

''Imali smo trnovit put, trenutrak kada sam došao nije bio sjajan za klub. Mnogo unutrašnjih previranja, bili smo u zaostatku od 26 bodova u odnosu na Zvezdu, a s druge strane bila je korektna sezona u LE koja se završila tragično, porazom od Augsburga.

Imao sam 4 prelazna roka, u prvom je trebalo sanirati sve rane, a nisu mogle da budu sve sanirane. Imao sam sreću da sam u ta prva tri prelazna roka doveo ključne igrače, koji su bili pogodak. Kako je klub rastao, neki igrači koji su tada bili pomoćno rešenje, više ne mogu da budu pomoćno rešenje, sada igramo na višem nivou'', istakao je Iliev.

Posle pobede nad Jang bojsom snažno je odjeknula njegova poruka kritičarima, a ni večeras nije želeo da otkriva njihova imena.

''Ovakve akcije na nivou Barselone i pobede me čine srećnim'', počeo je Iliev, dok je gledao pogodak Ožegovića protiv Švajcaraca u četvrtak, a onda nastavio:

''Mnogo je osporavanja. Ja sam osoba sa posebnim karakterom i volim direktno da pričam. Od prvog dana sam rekao da sam najodgovorniji ako bilo šta krene loše. Ovo je pozicija na koju svi žele da dođu i to je njihovo pravo, ali viteški, a ne otvorenim đonom.

Nemojte konstantno da osporavate nešto što je dobro. Mi kao klub obećavamo jednu, drugu, petu stvar. Nećemo o imenima. Kad se pojavi neko ko prozove, onda ću ja da odgovorim tom koji prozove.

Izgubili smo samo jednu utakmicu, i to nesrećno, dominantno smo prošli grupu, mogli smo i posle četvrtog kolla da prođemo. Konstantna osporavanja, ja to nosim, ali ne želim kad je sve super da ćutim. Hteo sam da pokažem moj karakter, moju želju da se suprotstavim svakom ko govori protiv Partizana.

Ja nisam čuo nijedan zvižduk sa Juga, a kada  dođemo na tribinu sa, nažalost 50-100 ljudi, onda se čuje 'Đukiću odlazi', ili 'Ivice odlazi'. Nije to masa, nije to najveći deo Partizanove armije navijača.

Ja sam konstantno u narodu i nemam taj osećaj. I ja sam ponekad nezadovoljan, ali najveći broj navijača ne podržava tu priču'', uverava Iliev.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Monday, 27.11.2017
16:24

Pa tebi je jedna od najuspesnijih god. zato sto si direktor! Najuspesnija je bila 2005 god kada smo dosli do 1/8 finala kupu uefa i kad, i jos plus prvi u prvenstvu! To ti je bila jedna od najuspesnijih god, a ne samo da nam zamazujec oci tvojim izjavama!

avatar
DR DRE
Tuesday, 28.11.2017
08:54

I to bez poraza u prvenstvu.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Wednesday, 29.11.2017
09:58
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 27.11.2017
10:32

Kao mogu da osvoje LE, pa bacaju sve karte na to? MIslim da nije iskren i da je to izgovor, jer prvenstvno donosi kvalifikacije za LS, a objektivno ovakav Partizan malu ali realnu sansu da udje (osim ako vec sl. godine ne stupa na snagu novi sistem kvalifikacija?). Jedino ako nisu skontali da je Zvezda prejaka, pa hajd da guramo sto vise u LE, tamo ne mozemo sa Zvezdom do polufinala. :)

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
09:52

Hajde da pretpostavimo da se u SL bas nista sporno nije desilo/desavalo pre ovog osamnaestog kola i da smo mi stvarno zasluzeno bili na -4 - mi smo sinoc cak i smanjili zaostatak jer je zvezdana izgubila od Cukarickog.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 27.11.2017
10:30

...ali bilo je puno toga spornnog, Napredak, Borac... i ne, niste bili zasluzeno na -4, trebalo je taj zaostatak da bude znatno veci. Hajde da ne bude da provociram, bilo je gresaka i na nasoj strani, ali ako uzmes u obzir kako igra Zvezda i kako Partizan, kao i da smo sve utakmice, osim jucerasnje, rjesavali na vrijeme (cak i kad je bilo gresaka to je izgledalo elegantnije nego na pomenute vase 2 utakmice), dok ste vi svaku drugu pocinjali iz minusa pa se cupali i nogama i rukama i sudijama, objektivno-subjektivni utisak je da ste zasluzeno u minusu od -6, priznaj!

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
15:00

Ma, bio je i penal za vas dok lopta nije bila u igri, za sve si ti u pravu...

avatar
Man.United99
Monday, 27.11.2017
13:04

Samo kolika bi bila razlika da Evertonu nije priznat pogodak iz ofsajda u 97. Min ili da Tosic nija dao goliz nepostojeceg prekrsaja? Ja sam vec napisao da je po meni ono bio prekrsaj za Čukarički ali vi nikad necete da priznate da sudije grese u vasu korist. A realno puno vise se gresi u korist Zvezde i Partizana nego protiv njih

avatar
Dzoni Dep
Monday, 27.11.2017
09:45

Korektna izjava.Kao Murinjo,preko lige Evrope u LŠ.Prioriteti ipak mora da se znaju.

avatar
Man.United99
Monday, 27.11.2017
13:06

Ako to ostvare svaka cast. Evo ja im od srca to zelim

avatar
Poznavalac
Monday, 27.11.2017
09:15

kakva bre evropa,samo pukom srecom idemo dalje..sramota je da zaostajemo vec ovoliko za zvezdom..citave sezone nemamo igru,na nista ne licimo..

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
09:01

Sve karte na Evropu? Sve je onda jasno, svaka cast.

avatar
chaki
Monday, 27.11.2017
07:08

Xaxa koje su ovo fore, ni dete nebi poverovalo

avatar
boris96pfk
Monday, 27.11.2017
02:42

Ivice samo naprijed!!

avatar
Vesely
Monday, 27.11.2017
02:35

Mnogi omalovažaju Zvezdine i Partizanovi titule u domaćoj ligi kada već nema rezultata u Evropi. Tako da je logično da će se truditi da maksimalno iskoriste priliku da se pokažu u što boljem svetlu. Naravno, isto to želim i Zvezdi. Jer, svi imamo korist kada imamo dva pristojna evropska kluba.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 27.11.2017
01:51

Cuj sve karte na Evropu,a ispadaju odmah 😂😂😂 Pa stvarno su kraljevi spinovanja 😂😂😂