Partizan bacio "poker" - Majstorije Sume i Jovanovića, prvenac Đerleka!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.02.2018.
15:57
Izvor: Sportske.net

Nakon remija za Gornikom i poraza od Slovana fudbaleri Partizana upisali su prvu pobedu u sklopu priprema na Kipru. Rekovalescenti ponovo na terenu, Suma izveo majstoriju i konačno igrao fudbal.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana odigrali su u četvrtak treći kontrolni meč u sklopu priprema za prolećni deo sezone, a četvrti ako se računa i trening meč sa Teleoptikom u Beogradu.

Šampion Srbije savladao je kiparski Ermis rezultatom 4:0 (1:0) i tako upisao prvi trijumf na Kipru.

Partizan: Stojković, Cucin, Miletić (R) Nemanja (od 46' Marković), Miletić (G) Nemanja, Urošević (od 46' Bošnjak), Zdjelar (od 46' Ilić), Radin (od 59' Pantić), Đerlek, Suma (od 64' S. Jovanović), Tavamba (od 46' Đilas), Ožegović (od 46' Đ. Jovanović);

Osmoplasirani tim kiparskog prvenstva poslužio je crno-belima kao dobar sparing partner ali je bilo jasno da domaćin kvalitetom neće biti u stanju da parira ekipi Miroslava Đukića.

Šef stručnog štaba beogradskih crno-belih konačno je mogao da računa na igrače koji su prethodne mečeve propustili zbog raznih vrsta povreda pa smo tako na terenu videli golmana Stojkovića, Ognjena Ožegovića, Sejdubu Sumu ali i novajliju Sašu Zdjelara.

Dešavanja iz prvog poluvremena sumirali smo OVDE, a ukoliko kratko rekapituliramo prvi deo igre treba izdvojiti kolosalnu šansu za domaće iz 15. minuta i majstoriju Sejdube Sume koja je usledila tri minuta kasnije.

Reprezentativac Gvineje postigao je jako lep gol iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora ali treba reći da je Suma danas konačno odigrao utakmicu na nivou i prikazao da od njega zaista treba da se očekuje mnogo više od onoga što je dao u prvom delu sezone.

Partizan sastav

U nastavku utakmice Miroslav Đukić je pružio priliku igračima koji su meč počeli na klupi za rezerve, a posebno je bio raspoložen Đorđe Jovanović koji je postigao prelep gol i upisao asistenciju.

Nakon devet minuta igre u nastavku Sejduba Suma spaja sa golom Nemanju G. Miletića koji šutira dovoljno snažno da golman Panai ne uspeva da uhvati loptu tako da je Armin Đerlek natrčao i zakucao istu u mrežu!

Strelac drugog gola istakao se do kraja meča sa još dobrih poteza na terenu. Prvo je Đorđa Jovanovića spojio sa golom ali ovaj ne uspeva da pogodi iz zicer situacije. Minut kasnije preslikana akcija, Đerlek ka Jovanoviću, ali ovoga puta mladi napadač nesebično dodaje loptu Vladimiru Đilasu koji je samo ubacuje u nebranjenu mrežu.

U poslednjih petnaest minuta još tri dobre prilike za crno-bele i jedan gol. Strahinja i Đorđe Jovanović našli su se u izglednim prilikama, baš kao i Svetozar Marković koji je glavom tukao tik pored stative.

Na kraju je stigla nagrada za odličnu partiju Đorđa Jovanovića koji lob udarcem uspeva da pogodi mrežu Ermisa i postavi konačan rezultat za prvu pobedu Partizana na Kipru.

Beograd:
PARTIZAN - Teleoptik 3:0 (2:0)
/17' i 36' Đ. Jovanović, 61' Cucin/
Kipar:
PARTIZAN - Gornik 0:0
PARTIZAN - Slovan Liberec 1:2 (0:1)
/88' Tavamba - 6' Kerbr, 77' Grajčiar/
PARTIZAN - Ermis 4:0 (1:0)
/18' Suma, 54' Đerlek, 75' Đilas, 90' Đ. Jovanović/

Narednu utakmicu na Kipru crno-beli igraju u subotu protiv češkog prvoligaša Teplica. Do kraja priprema Partizan će odmeriti snage i sa Liepajom (6. februar) i Šahtjor Soligorskom (8. februar).






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Thursday, 01.02.2018
18:43

Djole i Djerlek pokazuju kakvi su biseri

avatar
Thursday, 01.02.2018
18:36

Skromna provera jer je rival slabasan, ali, Suma je odigrao onako kako se i ocekuje dok se Arminija Djerzelez opasno namece mozda cak i kao neka opcija po desnoj (i levoj) strani. Bekovi su nam uzasni, tu ce bas da skripi.

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 01.02.2018
18:18

mene Cerlek odsevio i Jovnovic dobar prtivnk slab za analizu Sale za peziju

avatar
BODJA
Thursday, 01.02.2018
17:40

Ovaj Jovanovic ce biti igracina

avatar
Thursday, 01.02.2018
17:30

Đerlek i Sumaru odlicni. Klinci dvi takođe. Jos kad im se pridruzi misteriozni mladi spic kojeg najavljuje tviteras @Prof_Agatonovic bice to mnogo ubojitije i opasnije.

avatar
Friday, 02.02.2018
09:22

Sumaru? :-D Sto ne napise malo vise o tom napadacu, a ne da likuje kad dodje npr. Draman i onda napise da je sve vreme pisao da ce pored S.Z. doci i stranac veznjak. Kakav baron, siguran sam da nije mislio na takvog stranog igraca, ali, ko to sad moze da dokaze.

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 01.02.2018
17:22

Slab protivnik, ali dobro ce ovo doci zbog samopouzdanja. Ermis bez ikakvog ofanzivnog potencijala, fizicki slab,odbrana im je posebno u drugom delu jako lose stajala i zato cemo tek protiv Teplica videti da li smo stvarno napredovali. Miletici (a i Stojkovic) krajnje neozbiljni u vise navrata, neverovatno koliko su Markovic i Bosnjak smireniji pod presingom, biraju bolja resenja i imaju prezniji pas. Zao mi je sto Sveta novu odlicnu partiju nije krunisao golom u zavrsnici. Cucin se dosta ponavljao, ali centarsutevi moraju biti ostriji, ove spore balonjare od danas odbrana lako cisti. Ima sjajne predispozicije, ali nije jos zreo za prvi tim. Urosevic- premalo ga je bilo u igri. Radin je iznenadio sa par dobrih ofanzivnih poteza, a Zdjelar vise nego korektna partija posle samo dva dana sa timom. Suma je bio opasan kad god bi usao u sredinu i jasno se vidi da ga Tavamba gusi, valjda ce posle ovog gola da grize jos zesce. Djerlek jos jednom pokazao zasto se toliko prica o njemu, prava 10-ka, apsolutno zasluzio gol i sve je blizi prvom timu. Djole je bio sebican i nerezonski sutirao sa strane u jednoj situaciji, ali se samo par minuta kasnije u slicnoj odlucio za pas Djilasu i iskupio za gresku. Mnogo se trudio i onda majstorija na kraju, definitivno zasluzuje vecu minutazu na prolece.

avatar
Black-White Head
Thursday, 01.02.2018
17:31

Tawamba guši mnoge,nije to samo Soumah

avatar
RIP KOBE
Thursday, 01.02.2018
19:07

bas to za tavu zato i jesam pricao celo vreme da je trebao da ide

avatar
Loris Karius
Thursday, 01.02.2018
17:06

Ne bih da kvarim utisak ovako lepe pobede ali šta ovaj poluamaterski napadač Đilas radi još uvek u Partizanu?

avatar
Black-White Head
Thursday, 01.02.2018
17:30

Bolji od Tawambe hahaha

avatar
Loris Karius
Friday, 02.02.2018
21:49

Ljuta borba ko je gori ovaj bolji :)

avatar
Milos Radovic
Thursday, 01.02.2018
18:15

Ko je Dramanu Salou kazu da je potpisao ugovor sa Partizanom.