"Parni Valjak" u nižem stepenu prenosa

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.03.2019.
20:08
Izvor: Sportske.net

Nije zamerio ništa Zoran Mirković svojim izabranicima nakon poraza od Radničkog, a evo kako je analizirao viđeno na terenu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Strateg Partizana Zoran Mirković doživeo je večeras prvi prvenstveni poraz sa crno-belima. Radnički je u derbiju 25. kola Super lige savladao crno-bele sa 1:0 i tako praktično izbacio Partizan iz borbe za titulu bez obzira što tek treba da usledi deljenje bodova i plej-of.

Trener crno-belih čestitao je posle meča ekipi Nenada Lalatovića i rekao da su gosti stigli do trijumfa iz jednog šuta na gol.

"Čestitao bih Radničkom na pobedi, ispostavilo se da smo iz jedne šanse primili gol. Imali smo neke svoje šanse u drugom poluvremenu ali ih nismo iskoristili i zbog toga je rezultat ovakav kakav jeste", rekao je Mirković.

Utakmica sa Radničkim došla je za "Parni Valjak" tri dana nakon 159. "večitog derbija" i veliko emotivnog i fizičkog pražnjenja.

"Plašili smo se ove utakmice, došla je posle derbija gde se ekipa iscrpela emotivno i fizički i činilo mi se da nismo mogli da ubacimo u brzinu više", zaključio je Mirković.

Partizan posle poraza od Radničkog ima 11 bodova manje od svog večerašnjeg protivnika, a čak 18 u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delije Sever 021
Wednesday, 06.03.2019
21:54

Lepo sam rekao Terzi da premira partizan,ovi nam se opasno priblizili iz Nisa a on ne slusa. -11 nije strasno,dele se bodovi

avatar
petar000
Wednesday, 06.03.2019
21:45

Kao prvo, da ce ovako nesto da se desi je bilo nacrtano, po meni. Znaci, toliko su ljudi iz uprave, na celu sa Panticem velicali sebe posle derbija kao da da su igrali na Kamp Nou i razbili Barsu, ali eto nisu pobedili. Pa ja ne vidim kao vanserijski uspeh da te Zvezda ne dobije, a oni su to predstavljali kao nesto nesvakidasnje. Dalje, vec sam pisao, mi utakmicu mislim da nismo dobili kada su Tosic i Djerlek starteri. Ovaj prvi je ocigledno pogubljen u prostoru i od njega nema ozbiljnog fudbala vise, a ovaj drugi... ne znam, kad bi mi neko objasnoo sta se konkretno ocekuje od tog decka? Na kojoj ga poziciji vide? Koji je to njegov kvalitet? Ja stvarno nisam mogao za ovih par sezona da zakljucim sta je to sto njega cini biserom? Koja tacno uloga u timu? Koji vanserijski kvalitet? Jeste on mlad, to stoji, ali bi on morao da pokaze naznake u cemu je on dobar. Ja ne vidim to. Slab je u duelu, spor, nema neki sut, nema neki pas, daleko od toga da ima dribling, premalo ucestvuje u igri, nekako se ne namece da moze biti tako bitan igrac. Kada njima dvojici dodas Kosovica koji se, po meni, plasi lopte i jednostavno je igrac na proseku ove nase lige ti nemas sta da trazis protiv ekipe kao sto je Radnicki. Oni jeste da nemaju kvaliteta da kazes vauuu kakav tim, ali jednostavno moras mnogo da se trudis i mnogo da znas da bi ih nadigrao. Da se razumemo, nije ni Radnicki veceras zasluzio da pobedi, ali ne moze se reci da je nezasluzeno jer je tragicno da napravis jednu sansu na utakmici gde zelis da pokazes da si bolja ekipa od nekog. Sve u svemu, Partizan trenutno ima vrhunskog golmana, vrhunskog stopera, ovog Spanca, dva solidna beka sto se defanzive tice, napred su prilicno tanki i jedan i drugi, ova dva zadnja vezna Scekica i Zdjelara koji takodje nisu fenomenalni, ali su dobri (da nije bilo veceras Scekica mi bi primili jos golova) i ima dva napadaca koji su, ne znam, solidni, ali ni blizu nekih koji bi trebali da budu udarna snaga Partizana. Znaci, sve ostalo osim ovog bi trebalo menjati, cak i ovi sto sam ih nabrojao bi realno trebali biti neka bekap varijanta. Ovo sto se ovi iz uprave pale mladi su cudo bla-bla ne prilici Partizanu. Znaci, da mladi, ali ne mladi po svaku cenu. Da rezimiram, ako si nesposoban da ovbezbedis lovu da klub funkcionise normalno, a ne tako sto ces ocekivati da ce svake sezone da se pojavi klinac od koga cete ziveti sezonu onda je vreme da se pozdravimo. Ne moze se desiti da Partizan dve godine nema desnog beka, ne moze se dogoditi da Partizan dve godine nema ni levog ni desnog spoljneg igraca, ne moze se desiti da Partizan dve godine nema kreativnog igraca u vezi, a ti ocekujes da ces pobedjivati iz kola u kolo. Ne mozes ostati na Kosovicu i Panticu kao glavnim kreativcima dve sezone a ne zna se ko je gori, cekajuci da Djerlek, ne znam, za sezonu izraste deset centimetara, nabije deset kilograma i postane ono sto ocigledno on nije.

avatar
Delije Sever 021
Wednesday, 06.03.2019
21:29

Prestao doping da deluje. Nema veze ako budete 4. na tabeli bicete domacini u sledecem derbiju

avatar
Old_school
Wednesday, 06.03.2019
21:26

Sad se vidi da oni ginu protiv Zvezde i pokazu vise od 200 posto svojih mogucnosti, koje su veoma skromne. I onda se zavaravaju kako su ih sudije sprecile, kako se sila urotila protiv njih, a ne vide i nece da vide da dva krstena igraca nemaju. Kao ni trenera ni upravu. I tri frakcije navijaca.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Wednesday, 06.03.2019
21:16

Pa STA ima da Im zamera kada je los kao I oni sta ce covek, a pazite izjavu, plasili smo se ove utakmice, pa ako se plasis podnesi ostavku ocito nisi za Partizan

avatar
Gogi-11
Wednesday, 06.03.2019
21:24

Igrali ste za 4 mesto cilj je da derbi sledeci bude na jna kako vam nije jasno

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Thursday, 07.03.2019
20:41

To je I meni proslo kroz glavu, ali ne verujem iskreno