Pao dogovor - Živković preuzima šampiona Srbije

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.06.2018.
17:08
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Rukovodstvo Crvene zvezde pronašlo je rešenje za mesto šefa struke omladinske selekcije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Novi trener omladinske selekcije fudbalskog kluba Crvena zvezda biće Bratislav Živković.

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde brzo je postigao dogovor sa čelnicima voljenog kluba i prihvatio ponudu da preuzme kormilo omladinske selekcije.

"Iz razgovora sa ljudima iz omladinske škole shvatio sam da je stav kluba da je najvažnije afirmisati igrače. Naravno, želim da budem vrlo jasan, ne bežim od toga da ćemo se boriti za titulu. Crvena zvezda uvek juri prvo mesto, u kojoj god kategoriji ili takmičenju da učestvuje", kazao je Živković nakon stupanja na dužnost.

Crveno-beli su u prethodnoj sezoni osvojili titulu u spektakularnoj završnici šampionata i stekli priliku da se takmiče u Ligi šampiona za mlade.

"Prioritet je afirmacija i priprema igrača za prvi tim. Imamo priliku i sada da se uverimo da to dobro funkcioniše poslednjih godina, i treba to nastaviti. Spremaćemo se i za tu Ligu šampiona koju smo dugo čekali, a kroz evropske i domaće utakmice pre svega ćemo pokušati da pripremimo i adaptiramo te momke za prvi tim", dodao je Živković.

Bratislav Živković okupiće Zvezdine omladince nakon lekarskih pregleda koji su zakazani za 6. i 7. jul.

"Još uvek nismo imali vremena da sednemo i napravimo plan, ali prihvatio sam ono što su mi rekli: lekarski pregledi su zakazani za 6. i 7. jul. Sad u ponedeljak ćemo sesti da se izdogovaramo i napravimo detaljan plan priprema, ali datum pregleda je siguran", zaključio je novi trener Zvezdinih omladinaca.

Živković će na klupi naslediti Milana Lešnjaka koji je ekipu vodio do titule, a potom prihvatio ponudu iz inostranstva. Bratislav Žiković nastupao je za Crvenu zvezdu od 1994. do 1998. godine i odigrao 134 zvanične utakmice.

Po završetku karijere Živković je obavljao funkciju predsednik Dubučice iz Leskovca, a zatim je radio kao trener pionira Crvene zvezde sa kojima je osvojio titulu. Bio je asistent Zdenjeku Zemanu, Aleksandru Jankoviću i Slaviši Stojanoviću, a samostalno je vodio ekipu Voždovca i Radnika iz Surdulice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 14.06.2018
17:27

sa prvog tima vozdovca na rezervni tim czv...pao je nisko a obecavao je mnogo dok je vodio vozdovac

avatar
gemathegreat
Thursday, 14.06.2018
21:07

Pitaj njega da li tako misli. Prvaci Srbije ukljucujuci i zensku selekciju. Lesnjak ode na dobar ugovor. To ti sve govori.