Pantelić na novom zadatku u UEFA, dobio i značku, razgovarao o VAR-u...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.11.2019.
12:08
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Kako unaprediti VAR tehnologiju? Svoje mišljenje na ovu temu izneo je i Marko Pantelić u UEFA.

FS Srbije
FS Srbije

Povezane vesti

Naš nekadašnji reprezentativac, a sada potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić izabran je i u ''Fudbalski komitet UEFA'', čiji je član od leta, a ovih dana mu je u Nionu uručena i prigodna značka.

Na najnovijem sastanku pomenutog komiteta, razgovarano je o mogućnostima daljeg unapređenja fudbala, između ostalog i o usavršenju VAR tehnologije.

''Detalji razgovora nisu za iznošenje u javnost, ali je tačno da smo dobar deo diskusije posvetili video-tehnologiji i načinu na koji se ona sprovodi tokom utakmica.

Uopšte nema dileme da li je ona dobra ili loša za fudbal. Svi smo se složili da je VAR prava stvar i da je značajno doprineo regularnosti takmičenja.

Procenat greške se sveo na minimum, sve je manje skandaloznih sudijskih odluka koje imaju uticaj na konačan rezultat. Sada se samo traže modeli kako da VAR tehnologija bude još brža i efikasnija.

Ima tu određenih finesa, videli ste da se njena primena razlikuje od šampionata do šampionata. U Engleskoj je recimo drugačija u odnosu na Italiju i Španiju. To ne sme da se dešava'', izjavio je Pantelić, a prenosi ''Žurnal''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 17.11.2019
17:04

Kako se kao član komisije u UEFA-i slažeš da je VAR dobar za fudbal, a kao potpredsednik FSS se ne zalažeš da se uvede u SL? Jel se vratio Milan Karadžić s obuke o primeni VAR-a iz inostranstva dok mu se raspada komisija jer su pojedini članovi komisije doživeli da ih sinovi prozivaju s tribina zbog onoga što rade u srpskom fudbalu ili će da se vrati s VAR-om kada mu istekne mandat na mesto predsednika Sudijske komisije. Čeferin, Laković, Kokeza, Stanković pa još i Pantelić...to dovoljno govori kakva je UEFA,.

avatar
REVØLT
Sunday, 17.11.2019
13:13

kokeza, surbatovic, pantelic, binic, stankovic, lakovic- pravi ljudi na pravom mestu, nema sta! Necu tu da ubrojim i ovog koji je dosao umesto kovacevica sto ne znaci da se i on nece staviti na tu stranu...

avatar
KostolomacLB
Sunday, 17.11.2019
13:35

Na koju stranu? Sta samo kukate? Miletic ne treba da igrq beka ni u Partizanu a vi kukate da igra za reprezentaciju, a isto mislim i za Gobeljica. To sto Zeks kuka da S.Pavlovic igra za A selekciju nema veze sa kvalitetom, jer mozda je veci potencijal, ali nije bolji stoper od Milenkovica, Veljkovica, Spajica, Nastasica. Zeks ga zeli u reprezentaciji da bi ga sto skuplje prodali vec u januaru...

avatar
KostolomacLB
Sunday, 17.11.2019
14:30

Niko iz nase lige trenutno nema mesta u reprezentaciji, ali niko, osim mozda Rodica i to je za analizu, ali realno bolji je od Mladenovica i Bogosavca... Sta ce Zdejelar u reprezentaciji, jel on bolji od Matica, Grujica, Radoje, Gudelja, Maksimovica, Lukica, SMS? To sto si reko za S.Pavlovica je smesno, decko tek sad poceo za mladu da igra, a i mlada nam blista.. A Milenkovic je sam reko da prvih 3 meseca je jedva treninge izdrzavao u Fiorentini, da mu se povracalo tokom treninga..

avatar
REVØLT
Sunday, 17.11.2019
13:48

Sto samo ubacujete svoje kadrove na tako vazna mesta i svoje igrace u reprezentaciju? Vasi da vode racuna o VAR-u i njegovoj implementaciji ovde i primeni? Stvarno urnebesno. Gde je Bleki bio dok nije otisao u Italiju, nije ga bilo ni u mladoj! Ako mogu cetiri vasa igraca da budu pozvana iako nijedan od njih osim mozda Rodica ne zasluzuje poziv, onda valjda moze i jos neki nas (a i taj jedan je tu samo zato sto je velika oseka na toj poziciji), da ne kazem isto cetvorica jer bi bio red da i Zdjelar opet dobije poziv kad su vec mogli Jovicic i Jovancic (Krsticic je vec imao kvalitet i za neke vece domete iako je spor), a mali Straja nije nista slabiji od vaseg Milunovica, a mozda i od Nastasica koji sad nije tu zbog povrede kao i od Maksimovica koji je kritican i veoma nepouzdan.