Pandemija stopirala dva posla, Vazura priznaje - Partizan u gubitku!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 30.04.2020.
12:27
Izvor: Sportske.net, informer

"Crno-beli" će morati da pronađu rešenje.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda će ovog leta biti primorana na prodaju igrača, a čini se da je u Partizanu nešto drugačija situacija.

Umnogome je pomogla i prodaja Strahinje Pavlovića u Monako u januaru, pa generalni direktor "crno-belih" Miloš Vazura u intervjuu za Informer ističe da je klub spreman za posledice pandemije.

"S obzirom na to da mi planiramo budžet od sezone do sezone, za sada neće biti nikakvih promena. Ako je dosad budžet bio 15 miliona, trudićemo se da tako i ostane. Svakako ne može da bude veći u ovim uslovima, može samo da se desi da bude manji. Zbog globalne finansijske krize imaćemo određene gubitke. Tu pre svega mislim na umanjenu vrednost igrača, a Partizan se primarno finansira prodajom fudbalera", rekao je Vazura.

On je otkrio da je Partizan bio u pregovorima oko prodaje dvojice igrača, ali da je sada sve stopirano.

"Ogroman deo našeg budžeta zasnovan je na transferima. Veliki posao smo odradili u januarskom prelaznom roku prodajom Pavlovića. Imali smo i određene dogovore oko dvojice igrača za sledeći prelazni rok. Nažalost, ti poslovi su zasad stopirani. Taj novac koji smo očekivali od novih transfera biće ili manji nego što smo se nadali, a čak se može desiti i da ne prodamo koga smo planirali. Zbog toga moramo uraditi sve da učestvujemo u evropskim takmičenjima, jer nam je to dodatni izvor prihoda", rekao je funkcioner "crno-belih".

Partizan je pre početkom aprila odlučio da fudbalerima, članovima uprave i stručnog štaba prepolovi plate u naredna tri meseca. Vazura priznaje da nisu svi igrači bespogovorno prihvatili tu odluku.

"To su unutrašnje stvari kluba i nema potrebe da se detalji iznose u javnost. Vođeni su razgovori s igračima, oni razumeju situaciju. Neki razumeju bolje, neki ne u punoj meri, ali to su naša unutrašnja pitanja i nema potrebe da se o tome govori van kluba", kaže Vazura.

Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DjoleKG
Friday, 01.05.2020
21:59

Koliko je poznato više od polovine igrača je odbilo smanjenje primanja. Svi stranci su zapretili raskidom ugovora. Jbg,nema više ljubavi kao pre

avatar
Thursday, 30.04.2020
14:16

Zbog svega ovoga, necete morati ni da platite kao pre nastanka situacije jer ce svi klubovi morati da budu malo skromniji, a to si opet zgodno precutao.