Pamti Anćeloti '88: "Ta utakmica je lako mogla da bude finale"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 17.09.2018.
18:42
Izvor: Sportske.net

Veliki italijanski trener se jako dobro seća duela sa Zvezdom, koju ne otpisuje u grupi

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Karlo Anćeloti jako dobro poznaje i Crvenu zvezdu i stadion "Rajko Mitić" i vrlo dobro se seća "maglovite" utakmice od pre 30 godina. Ne isključuje Crvenu zvezdu iz konkurencije u grupi Lige šampiona.

"Igrao sam 1988. sam došao i vrlo dobro se sećam magle. Bilo je neverovatna utakmica, ali je dobro prošlo. Onda je 2006. takođe bilo teško, ali se dobro završilo. Grupa je izuzetno teška, ali ćemo uraditi sve da pobeđujemo", rekao je Anćeloti.

Čega se još sećate iz te 1988?

"Sećam se da je bila vrlo teška utakmica, Zvezda je imala fantastične igrače i to je lako moglo da bude finale. Najviše se sećam poništenog gola, ali i dalje ne znam zašto je poništen", rekao je Anćeloti.

Pari Sen Žermen i Liverpul su favoriti za prolaz dalje, kako vi vidite stvari?

"Svi kažu da je najteža grupa i kako je teško igrati ovde. Zvezda super igra u prvenstvu i, što je još važnije, dobili su Salcburg, koji je prošle godine daleko otišao. PSŽ i Liverpul jesu favoriti, ali su i Napoli i Zvezda.

Liga šampiona je vrlo bitna za sve, za navijače, igrače i fudbal sam za sebe. Ja sam tri puta osvajao Ligu šampiona, ali sam samo sa Real Madridom imao osećaj da ćemo stići do kraja, ni sa jednim drugim timom. Daćemo sve od sebe
", rekao je Anćeloti.

Da li je u subotu je počeo Anćelotijev Napoli?

"Mnogo se priča o svemu, ali ne mogu da oborim šta je napravljeno prošlih godina, ja samo mogu da dodam. Priča se o identitetu, ali ja neću da moj Napoli ima samo jedan identitet, nego više njih", odgovorio je veliki Anćeloti.

Šta ste rekli ekipi pred sutrašnji duel?

"Nemam šta da kažem igračima, znam koliko im pomaže atmosfera. Bitno je da igrači igraju svoj fudbal i drago mi je što je predsednik ovde. Svi osećamo utakmicu, kompletan Napoli", rekao je Karlo Anćeloti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Апис
Tuesday, 18.09.2018
11:53

Година мог рођења... Знам из ћалетових прича. Те године, Милан предвођен холандским триом Рајкард, Гулит и Ван Бастен био је јак као Земља. И дан данас, када се ћале сети те утакмице, увак каже: ,,Магла је спасила Милан". После миланских 1:1 (гол за Звезду тамо је дао Пикси) реванш се играо на ,,Мари". Утакмица у Београду је прекинута у 60 и неком минуту. Звезда је водила 1:0 (стрелац Савићевић), 2. гол Милану је ,,висио у ваздуху"; Дејан Геније Савићевић је одучио од фудбала комплетну екипу Милана. Пошто је утакмица прекинута, у року од 48 сати требало је да се игра нова која почиње 0:0. Та поновљена је завршена 1:1, па је Милан прошао на пенале. Иначе, те сезоне је Милан био првак Европе...

avatar
Kilavi Milojko
Tuesday, 18.09.2018
08:30

Prva medjunarodna utakmica na koju sam isao sam, bez pratnje oca. Magla, prekid. Spavao kod tetke, koja nije imala fixni. Roditelji poludeli nacisto. Javio se tek sutra popodne, posle utakmice. Nostalgija..... ;)

avatar
Amar Zornic
Monday, 17.09.2018
20:49

Brojimo sitno do sutra jos 24 h tacno

avatar
Südkurve München
Monday, 17.09.2018
19:32

Ja te godine ni u planu nisam bio