Palo milionče - Kako će izgledati novi dresovi "Orlova"?

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 21. januar 2018.

  • 13:35

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Nemački proizvođač sportske opreme dao odličnu ponudu Fudbalskom savezu Srbije. Evo kako će izgledati novi dresovi "Orlova" i kada će biti predstavljeni javnosti.

Palo milionče - Kako će izgledati novi dresovi
Foto: Epa/Koča Sulejmanović
Utakmica Srbija - Gruzija na kojoj su "Orlovi" overili direktan plasman na Mundijal u Rusiji označila je završetak saradnje sa kompanijom "Umbro" koja je od 2014. godine izrađivala opremu za Fudbalski savez Srbije.

Plasman na Svetsko prvenstvo omogućio je Fudbalskom savezu Srbije bolju pregovaračku poziciju prilikom potrage za novim tehničkim partnerom, a izbor je pao na renomiranog nemačkog proizvođača sportske opreme - Puma.

Završni pregovori sa predstavnicima renomirane firme zakazani su za početak predstojeće nedelje, a tada bi pored potpisivanja ugovora trebalo da bude utanačeno sve što se tiče dizajna dresova u kojima će Srbija igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Kada govorimo o finansijskom aspektu ugovora koji će FSS potpisati sa Pumom treba reći da će to biti najunosniji ugovor, bolji od onog koji je svojevremeno potpisan sa kompanijom Nike, piše "Informer".

Pomenuti izvor navodi da će Fudbalski savez Srbije prihodovati oko 1.100.000 evra, te da će na taj način biti nadmašena cifra koju je srpska kuća fudbala prihodovala u periodu od 2006. do 2014. godine kada je "Orlove" oblačio Nike.

Kao što je rečeno, detalji vezani za dizajn dresova biće utanačeni u gradiću Hercogenaurahu, koji se nalazi pored Nirnberga, a za sada postoje nagoveštaji kako će izgledati novi dresovi srpske reprezentacije.

Novo "odelo" našeg nacionalnog tima moglo bi da bude slično dresovima koje koristi reprezentacija Italije. Zna se da će kod prve garniture dominirati crvena boja i da bi na dresu mogli da se nađu detalji bele boje.

Italija dres

Druga garnitura će, kao i do sada, biti većinski bele boje, a na rukavima bi trebalo da se nađu plavi ili crveni detalji. Takođe, ostaje da se vidi da li će rezervna garnitura imati kragnu ili ne.

Fudbalski savez Srbije već je obavestio FIFA o tome koje boje će biti dresovi za Mundijal, a do sredine narednog meseca u Cirih će biti poslat izgled dresova u kojima će nastupati "Orlovi".

Reprezentativci Srbije prvi put će nastupiti u novoj opremi u prijateljskoj utakmici sa Marokom koja je zakazana za 24. mart u Torinu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari