PALA ODLUKA - Manje stranaca u Superligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 20.03.2017.
18:13
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo je u ponedeljak odluku o smanjenju broja stranaca u Superligi.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza istrajao je u nameri da se smanji broj stranaca u domaćem šampionatu što potvrđuje i današnja odluka Odbora za hitna pitanja.

Pomenuto telo je na današnjoj sednici donelo odluku da se od naredne sezone broj stranaca koji imaju pravo nastupa u Superligi smanji sa ŠEST na ČETIRI!

To znači da će superligaši od naredne sezone u protokolu za utakmicu moći da imaju najviše četiri stranca što će najviše osetiti "večiti" rivali, prenose "Večernje Novosti".

Pored pomenute odluke donesene su još nekolike koje bi trebalo da dovedu do unapređenja srpskog fudbala:

Da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Super i Prve lige Srbije u skladu sa preporukama Sudijske komisije UEFA.

-Da se smanji broj delegata Super i Prve lige Srbije i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama.

- Da se izvrše odgovarajuće izmene i dopune disciplinskog pravilnika FSS u smislu uvođenja disciplinske odgovornosti klubova po osnovu neispunjavanja finansijskih obaveza prema FSS.

-Da se uveća minimalni broj igrača koji nastupaju u reprezentativnim selekcijama FSS sa dva na četiri kao razlog za odlaganje prvenstvenih mečeva Prve lige Srbije.

-Da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Super i Prve lige Srbije da se prvenstvene utakmice ubuduće odigravaju i petkom i ponedeljkom. I to tako što će se jedna utakmica Superlige igrati petkom, a utakmice Prve lige Srbije po jedna petkom i ponedeljkom, a sve u cilju povećanja broja gledalaca na fudbalskim stadionima. Odbor je zadužio stručnu službu FSS da sve stavove i zaključke ugradi u odgovarajuće propise i dokumenta za takmičarsku sezonu 2017/2018.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

58 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Scholes
Tuesday, 21.03.2017
16:18

Dobro ste se setili.. Dovlacite neke nesposobne afrikance, a nasi klinci came u B timovima.

avatar
Blek stena
Tuesday, 21.03.2017
13:35

Nešto konačno da bude doneto a da je pametno.Jer ja nekapiram šta nama znači 6 stranaca kad naši klubovi su u buli i nemaju pare za strance.Spominje se nekakva evropa kakva bre crna evropa ovi dovedoše fibela iz mordovije.I sad je kao on pojačanje ili mouče pa zatim edison ili tako neki indijanci.Bolje naši klinci pa kakvi god da su. Takođe neće svi klinci ucenjivati jer mislim da su videli ovima što su pobegli šta im se dešava.Jedino živković gura.A jedan pantić sada nema mesta ni u viteseu.I šta mu znači što je sa 18 potpisao za celzi kad će maltene još malo morati u kinu.Daj bože da grešim.Ili janković koji je bio strašan talenat ali porodici bilo malo što je zvezda nudila i vidim sad gde je.Niko nezna ni dal je živ.Ovako naši pa šta bog da.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 21.03.2017
10:21

Ne bih ulazio u to da li je to dobra odluka ili ne, to vise niko ne moze znati. Smeta mi to sto je odluku donio neki 'odbor za hitna pitanja'. Dakle, jedna odluku koja bi trebalo da ima dugorocne posljedice u smislu poboljsanja lige je hitna stvar? Sutra ce opet, kad neko izlobira, po hitnom postupku vratiti na 6, ili na 3, kako vec kome odgovara. Nema analize kako se to pokazalo u drugim prvenstvima, kako su se kod nas pokazala dosadasnja ogranicenja, nista, samo udri napamet, a u skladu sa necimim trenutnim interesima.

avatar
Tuesday, 21.03.2017
02:29

Obzirom ko nam vodi fudbal nisam ni ocekivao neko pametno resenje.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 21.03.2017
18:37

Nije valjao Tole a sad nevaljaju Kokeza i Šurdilović...Šurbatović ...ko će vama ugoditi....

avatar
Nikola Nikolic
Tuesday, 21.03.2017
01:36

Da bi se povecao broj gledalaca igrace se petkom i ponedeljkom, pa ko tu koga zeza. Prosle nedelje ofka-borca u 14h. To je sigurno povecalo broj ljudi na stadionu

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Tuesday, 21.03.2017
00:29

Glupost.. Bitan je kvalitet a ne ime na dresu.. Ovako su nas direktno osakatili za Evropu.. E moj Blokeza..

avatar
Maja Babić
Monday, 20.03.2017
23:21

Važno je da je ove godine bilo dozvoljeno šest i to baš zato što je Zvezda ta koja je imala veliki broj stranaca. Partizanu to neće smetati jer i ove godine nema više od četiri u timu.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 21.03.2017
11:59

Smetace nam jos kako jer bismo na leto doveli barem jos jednog ili dvojicu, a mi umemo da pogodimo sa kvalitetom.

avatar
Monday, 20.03.2017
22:57

Totalno pogrešna odluka koja forsira mlade igrače koji će opet biti u prilici da ucenjuju klubove. A kad je jača konkurencije sa više stranaca onda se oni stavljaju u funkciju kluba da bi uopšte dobili mesto u timu da treniraju. Uz to teže će biti našim klubovima u Evropi jer naši najbolji igrači su mnogo daleko od naših klubova.

avatar
MarkoSi
Tuesday, 21.03.2017
11:23

Nisu problem srpskog fudbala stranci, već hohštapleri u upravama. U pravu si potpuno za konkurenciju, ali vidiš valjda da ni ta konkurencija nije pravilo. Igraju oni koji moraju, koji u ugovorima imaju klauzulu o broju odigranih mečeva/minuta i na kojima mešetari iz uprava mogu da zarade (na ovaj ili onaj način). Pa gledaj samo Zvezdu i ko je sve prodefilovao kroz klub. Pa ako u omladinskom pogonu Zvezde nema boljih od Fibela, Edsona, Parkera onda bi trebalo rasformirati i omladinsku školu i klub i preorati brazdu preko stadiona.

avatar
i.sarajevo
Monday, 20.03.2017
21:56

Neko hoce da nas ubijedi da su engleske francuske i dr lige nekvalitetne .Ponekad u tim ligama na mecu od dvadeset dva igraca dvadeset stranaca.Ok kazu s tim hoce da vrate publiku kako smanjenjem stranaca,pa valjda publika se vraca kvalitetom igraca ,a samim tim i fudbala.Nisam znao prosjek po utakmici petsto navijaca krivi stranci.Neko rece nek igraju nasa djeca ok samo ta djeca s osamnaest odose,a igrace oni koji nemogu otici ili propali povratnici

avatar
Стефан Стојанчевић
Tuesday, 21.03.2017
00:48

upravu si samo sto bi ja uz ovu odluku doneo i to da nasi igraci mogu da napuste srbiju tek kad napune 24 godine jer jedino tadace ce ova odluka imati smisla

avatar
Стефан Стојанчевић
Wednesday, 22.03.2017
13:07

da al kako obuzdati omladinu i urazumiti da ne idu odma cim ih neko pozove od vecih klubova da ne jure pare i kola odma nego da sacekaju malo jer ko ce da budu legende partizana i zvezde u buducnosti saponjic i jovic nisu odigra 15 utakmica a vec su napustili klubove,za primer dajem milijasa i s. ilica vidi kad su oni otisli i u koje klubove bili, i opet su stvorili mnogo vece karijere nego sto ce ova dvojica koji igraju za benfiku b

avatar
dejanera2
Tuesday, 21.03.2017
16:02

A sta cemo sa zakonima? Sta sa pravilima EU? Sta sa pravom na slobodno trziste rada i pravom na kretanje? To nekada moglo i vise nikada u istoriji! Ranije je bilo da sa igracem potpises ugovor pa kad on istekne a igrac nece da potpise novi ti kao klub opet imas pravo na obestecenje a sada nemozes da ga nateras da potpise. Bilo i to pravilo o nemogucnosti da napusti zemlju pre 27-e ali to bilo za vreme SFRJ a da sad to previlo (ili bilo kakvo slicno koje ogranicava odlazak) uvede FSS automatski bi bilo iskljucenje iz UEFA

avatar
Monday, 20.03.2017
21:07

Ostade pola Afrike bez leba...

avatar
ugaseni zivoti
Monday, 20.03.2017
20:57

Neka idu Ruiz,Orlandic,La Talek,Jovovic I oni sto su na pozajmicu o ofk.

avatar
Kokorayko
Monday, 20.03.2017
20:50

Ovakvim odlukama, se samo smanjuje ionako katastrofalno loš nivo fudbala u Srbiji.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 20.03.2017
20:43

Ovim zvezdinim strancima već pišu imena ćirilicom pa samo dodati ić i niko neće primetiti...Kangić,Donaldić,Pimpongović,Ruizović,Teleković(ovo zvuči kao da je iz Bosne)Boaći(južna Srpska pokrajina)

avatar
gosfkcz
Monday, 20.03.2017
20:13

Samo cu na jedan primer da podsetim neupucene koji lupaju pisuci kako je to super jer toboze pogadja samo Zvezdu. Pre nekoliko godina za jednog spica su bili zainteresovani i Zvezda i partizan a taj nas klub je znajuci da moraju da kupuju domace lupio cenu od 700k evra i z a jedne i za druge. Mesec dana posle toga prodali su ga poljacima za 120k jer nih nisu imali cime da ucenjuju. Jedini pravi put je totalna liberalizacija po ovm pitanju. Presisali su nam klupski fudbali i Bugari i Rumuni, kako to, zahvaljujuci taktici cetiri stranca ? ? A da li su unistili reprezentaciju? Oni ponekad i odu na EP i SP a mi ne, pa kako to ? Pravi kvalitet ispliva i medju 15 stranaca.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 20.03.2017
20:31

Šta je loše ako su zacepili pa izduvali?Pavkov(ić) nije plaćen uopšte ako ćemo tako pa niko ništa ne može.Ne treba više od četiri stranca u protokolu jer ima kod nas talentovanih igrača koji od njih ne dolaze do izražaja.Ne zanosite se da sa dugom od 60 miliona treba da imaš sedam stranaca koji koštaju 9 miliona a sa njima ni Kairat ne možete da dobijete.Igrači Mordovije ili sličnih Kairata ,Širaka i Astana nisu igrači za grupnu fazu lige Evrope ili lige Šampiona.Ovde pored Glodjovića,Mažića,Maja VuJovića i sličnih mogu i omladinci da igraju.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Monday, 20.03.2017
22:02

Ko sa njima ne dobijr kairat?ko je igrao iz te ekipe koja je osvojila titulu?bravo ta ekipa vam je dala 3 lagana komada nisu im trebale sudije,ne pisi samo da bi trolovao

avatar
Monday, 20.03.2017
20:54

vas ne samo da su Rumuni i Bugari presesali , nego i San Marino , Andora , Gibraltar i ostale fudbalske sile koje su za vas Real Madrid ... Partizan je igrao grupne faze LS i LE dok vi mozete da potpisete novi sponzorski ugovor sa Speedo-m jer vam kupace gace bolje stoje od dresova ...

avatar
Marco Popovich
Monday, 20.03.2017
19:50

Kako ce onda Bozovic u Evropu? :D

avatar
gosfkcz
Monday, 20.03.2017
20:07

Kakve veze ima ogranicenje u JSL sa evropskim takmicenjima ?

avatar
Man united
Wednesday, 22.03.2017
00:46

Pa ima veze. Ne mozes ti kupiti 10 stranaca da ti igraju samo Evropu u kojoj maksimalno mozes da odigras 10 utakmica ako dodjes do grupne faze. Zar se isplati kupiti stranca, baciti pare, a da moze da igra samo nekoliko meseci. I plus za prvenstvo kupiti kvalitetnog domaceg na istoj poziciji. Niti smo u situaciji da se tako bahatimo, niti ce ijedan stranac pristati da igra samo Evropu. Svima trebaju utakmice u nogama, pa makar i u JSL.

avatar
ZubA
Tuesday, 21.03.2017
00:57

Sta oni pa znaju. Bitno da troluju samo.

avatar
Monday, 20.03.2017
20:12

Pitanje je kako ce te vi a ne mi.Mi smo se spremili koliko mladih Srpskih igraca imate vi broji malo.

avatar
Archie
Monday, 20.03.2017
19:49

A šta će sada biti za Zvezdom? Kako će tek sada prolaziti u Evropi? Hoće li u domaćem prvenstvu sudije morati da dodaju još gas?

avatar
Monday, 20.03.2017
20:13

Zvezda ce jos vise da dominira kad se bude smanjio broj stranaca sad ce biti 40 boda razlike.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 21.03.2017
13:45

A bas si hteo da napises, znaci?:-D Nista, nista, izvinjenje prihvaceno, ali nesto te i dalje zeza taj kompjuter:-D

avatar
Tuesday, 21.03.2017
13:03

Izvinjavam se Karadici (Vuce Stefanovicu) hahaha,nisam niprimetio da mi komjuter nije prihvatio ;ov, pa je ispalo boda.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
23:20

Kaze se bodova, Sekspire.

avatar
Dača
Monday, 20.03.2017
22:06

Nije 40 boda nego 40 bodova.

avatar
Predrag Drobnjak
Monday, 20.03.2017
21:19

40 boda nece sigurno, dok 40 bodova tesko.

avatar
BRAT IGI
Monday, 20.03.2017
19:48

pa ovo vise steti velikoj republickoj ljubimici nego nama! mi svakako imamo samo 3 sada a od leta verovatno samo Tavambu tako da nista nije strasno sto se SL tice, ali nasi igraci ne mogu nista da nam donesu u kvalifikacijama.

avatar
Monday, 20.03.2017
20:14

Mislis malo pogledaj pa razmisli ili pitaj nekog ako ti je prazna glava.

avatar
vlaar
Monday, 20.03.2017
19:44

Čista budalaština. Ovim su jedino pogođeni Zvezda i Partizan, jer jedino oni mogu da dovedu kvalitetnije strance. Baš me interesuje kako će da napreduje fudbal u Srbiji posle ove odluke, odnosno kako će da prođu u Evropi kad budu igrali naši buzdovani umesto stranaca.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 20.03.2017
20:40

Kako sad Luka Adžić,Srnić,Petković,onaj malecki od 30 kila,pa Pavkov(ić),Ristić ,Sikimić,Bujaklija,Milijaš buzdovani?Tim u koji kad dodaš Orlandinja,Lukovića i Andjelkovića strah i trepet za Evropu.Maltežani se već znoje i mole boga da ne naidju na njih.

avatar
Joey Barton
Monday, 20.03.2017
19:39

Pozdravljam ovu odluku.

avatar
paok
Monday, 20.03.2017
19:59

A sto je pozdravljas, jel mislis da ce se sa domacim nesto uraditi. Videces kako cemo prolaziti u Evropi. Partizanu su uvek stranci donosli prolaz u grupe, ne mislim samo golovima.

avatar
Lazar Grobar
Monday, 20.03.2017
19:27

I to je mnogo,najviše 2 + 2 iz Bosne,Slovenije i Crne Gore,mislim da je tako bilo pre,samo je moglo 4 ovih drugih stranaca.

avatar
paok
Monday, 20.03.2017
20:00

Najbolje da zabrane strance. Daj nabroj mi samo 20 igraca koji mogu da igraju Evropu a da nisu u prva 3 kluba, naravno domaci. Mozda ima samo nekoliko igraca.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Monday, 20.03.2017
19:23

Strano,vi i vase odluke,sve gore od goreg

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
19:22

BRUKA I SRAMOTA! SVI OSTAVKE POD HITNO, A PARTIZAN DA ISTUPI IZ SL!!!

avatar
Amar Zornic
Monday, 20.03.2017
19:21

Glupost , nikad se kvalitet fudbala nece podici ako nema stranaca . I kad ima dobrih domacih igraca oni odu vec posle dobre polusezone

avatar
Monday, 20.03.2017
23:13

ako tebi kvalitet podizu polovnjaci iz Mordovije i Rostova onda nije ni cudo sto 15 godina niste videli Evropu ... ne treba vama niko da vas unistava , dovoljni ste izgleda vi sami sebi ...

avatar
paok
Tuesday, 21.03.2017
12:30

U tom Rostovu ne igraju polovnjaci nego dobri igraci

avatar
svojnasvome
Tuesday, 21.03.2017
09:35

Uf al si izvukao.... katai grujic....od grdila klinaca iz partizana ti izvučeš kataia...

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Tuesday, 21.03.2017
03:14

ti iz mordovije vas dobise 3:1 :D

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 21.03.2017
00:01

Ne pricaj gluposti , naravno da kvalitet nece podici neki Fibeli i ostali ali stranci tipa Leonarda , Donalda hoce . Ja sam uvek za nase igrace ali njih je nemoguce sacuvati , primer Milenkovic, Katai, Grujic .

avatar
DuskovicSRB
Monday, 20.03.2017
19:20

Jel i dalje razmišljate da l da prodate Kangu?