Ožegović: "Sale ima najbolji završni pas u Srbiji, znao sam da me video"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 23.10.2017.
13:53
Izvor: Sportske.net

Napadač Partizana oduševljen igranjem sa Ilićem, ali i nastupom celog tima.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan se posle 0:0 u Elbasanu vratio na pobednički kolosek trijumfom nad Bačkom. Strelac drugog gola bio je Ognjen Ožegović i to posle dodavanja žive legende crno-belih Saše Ilića, kojeg neki već nazivaju pasom godine.

Sale je uputio loptu u prazan prostor sa svoje polovine, Ožegović je stigao loptu, oslobodio se čuvara, prešao golmana i povisio na 2:0. Delovalo je uvežbano.

"Jeste, vežbamo na treninzima da kad Sale primi loptu svi napredujemo u prostor, jer je on igrač koji ima najbolji završni pas u Srbiji. To prosto moramo da iskoristimo kada je on u igri. Toga sam bio svestan i u tom trenutku. Čim je primio loptu, ja sam utrčao, nisam ni morao da ga zovem jer sam znao da me video. Posle sam pretrčao golmana i završio posao", rekao je Ožegović za Sportske.

Partizan je na kraju taj meč dobio 3:1, iako je efikasnost postala problem šampiona Srbije u poslednje vreme. Protiv Bačke je ispunio sve što je želeo.

"Odlično je to što ispunjavamo zadatke koje šef traži od nas, jer je baš to tražio od mene koji sam, hajde da kažem, pokretljiviji napadač. Uradio sam to i dao sam gol", rekao je on.

Na poluvremenu je dobio aplauz i pohvale navijača na tribini, dok su uvrede sve ređe.

"Stvarno mi je drago što je publika počela da me podržava, mogu samo da obećavam da ću se truditi da budem što bolji i da ću uvek davati svoj maksimum", kaže napadač crno-belih.

U Elbasanu je bilo 0:0, Radnik je pobeđen 2:0 sa dva gola iz penala, dok je protiv Čukaričkog takođe bilo 0:0. Koliki je bio pritisak pred Bačku?

"Očekivali smo tešku utakmicu, jer je Bačka mnogo bolja nego što je bila prošle godine. Kad smo radili analizu, videli smo da se radi o ekipi koja je dobra u svim segmentima i napred i u sredini i pozadi. Očekivali smo tešku utakmicu, ali smo dali maksimum. Sigurno da moramo da popravimo neke stvari, ali ja sam zadovoljan", rekao je on.

Bačka je uspela da smanji na 2:1 i Partizan je tada delovao malo pogubljeno.

"Nije bilo straha ni tada, verovao sam u tim. Videla se dominacija u posedu, bilo je samo pitanje vremena kada će pasti još jedan gol", otkrio je centarfor crno-belih.

Iako je prošlo četiri dana, nekako ostaje utisak da je Partizan mogao više u Albaniji protiv Skenderbega.

"Sigurno i jeste. Ostaje žal za pobedom jer mislim da smo bili bolji i pružili više. Za sledeću utakmicu ćemo se pripremiti što bolje i nadam se da se ovde neće izvući", rekao je Ožegović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke