Ožegović progovorio o preživljenom ''paklu'' zbog Bate Mirkovića! A zašto Zvezda ''nije dobra''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.07.2019.
10:36
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Ovog leta se vratio sa pozajmice silno motivisan, hoće li se izboriti za mesto startera?

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Posle godinu dana ne baš uspešnog boravka u ruskom Arsenalu iz Tule, Ognjen Ožegović se vratio u Partizan, gde ovog leta pokušava da se nametne treneru Savu Miloševiću.

Posle dva gola protiv Beltinaca, u pobedi od 6:0, juče je bio starter protiv ljubljanske Olimpije, mogao je možda i da ''zacementira'' mesto u startnoj postavi, ali je propustio dve velike prilike, što je na kraju kažnjeno od strane domaćina i Partizan je ovaj meč izgubio sa 1:0.

Sada će imati i novog konkurenta za mesto u timu, Umara Sadika koji je stigao iz Rome, ali motiva mu ne nedostaje, pre svega, jer je kod trenera Miloševića osetio bolji odnos nego što je to bio slučaj kod prethodnog trenera.

Šta se, zapravo, dogodilo prošlog leta kada je iznenada otpisan i poslat na pozajmicu, Ožegović je otkrio u razgovoru koji prenosi ''Informer''.

''Konkretno na primer sa Đukićem nisam imao nekih problema, ali prosto sam od početka bio sklonjen i polako sam se na pripremama istakao i izborio za priliku koju sam iskoristio na pravi način. Zaigrao sam protiv Vranja i postigao sam gol, onda i ona utakmica protiv Rudara iz Pljevalja i opet gol.

Mislim da sam tada polako počeo da ulazim u tim, a onda je došao Bata Mirković i krenuo je pakao. Od starta sam bio odbačen iz nepoznatog razloga. Niko mi ništa nije govorio, samo su me sklonili od ekipe.

Na treningu 25 igrača na jednoj strani, ja sam na drugoj, bez ikakvog obrazloženja. To je stvar u Partizanu koja će mi uvek ostati u ružnom sećanju. Nisam ja Leonardo ili Đurđević, ali mislim da sam svojim požrtvovanjem zaslužio da mi se takve stvari ne događaju.

Imao sam sreće da nađem klub u dva dana iz Rusije i izvučem se iz porblema u kojem sa se bez sopstvene krivice našao. Bez obzira na sve to, Partizan je uvek bio moj klub i biće, a to što se desilo neće uticati na moju sliku o ovom klubu'', istakao je Ožegović i naglasio da mu je sada ''mnogo drago'+' što radi sa Savom Miloševićem.

Od ostalih tema zanimljiv je njegov komentar kada je u pitanju odnos kvaliteta Partizana i Crvene zvezde. Iako je Zvezda ubedljivo osvojila novu titulu prvaka, Ožegović je u finalu Kupa koje je Partizan  dobio na ''Marakani'' sa 1:0, video Zvezdine brojne slabosti.

''Lično sam bio na 'Marakani' I video svojim očima da Zvezda nije dobra, prosto nisu uputili niti jedan šut, to sve govori. To sve što se medijski pumpa da je Zvezda bolja od Partizana, poslednja četiri derbija su dokazala da nije. Najveći problem su nam te male utakmice.

Lako ćemo mi naći motiv za Evropu ili derbi, stvar je u utakmicama sa manjim timovima, u tim utakmicama se osvaja prvenstvo. Nama su te manje utakmice u poslednje dve godine uzele titulu, ni derbi ni bilo ko, samo utakmice gde smo bili na papiru apsolutni favoriti.

Mislim da ko skupi više bodova u prva dva mesecca, dok se igra I Evropa I Kup I prvenstvo, taj osvaja titulu. U tih dva meseca odlučujuća je fizička snaga, a to je ono što se dobije za vreme priprema'', objašnjava Ožegović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gorango
Sunday, 07.07.2019
18:30
avatar
trifun
Monday, 08.07.2019
11:43

Jok,nego ti!!!

avatar
gorango
Thursday, 11.07.2019
22:31

Ko ti drma kavez?

avatar
Sasha_Voj
Sunday, 07.07.2019
16:22

Lol
Pa da benu nije poništen čist gol na početku primili bi petardu.
Što se tiče kupa nedaj boze više ni jednim ni drugim onakve utakmice. Vi dali gol iz greške golmana i posle bunker (kao i ostali derbiji kad date prvi gol) a mi igrali kao da vodimo 10 - 0
Zato ih milojević sad i kažnjava, raspuštena banda

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
21:19

Da, da, kako da ne. Svaki put pretite i posle lepo prdnete u cabar kao po pravilu. Da je najpre svirana Simiceva ruka, ne bi ni bilo tog gola, a nama nije bio dosudjen cist penal dok je pre onog vaseg gola bio izmisljen faul u napadu u dosta opasnoj kontri. Pre ce biti da smo mi tu bili osteceni...

avatar
Mutherfunker
Sunday, 07.07.2019
15:14

Pakao? Sta je onda ovo sto mi dozivljavamo gledajuci te u prvoj postavi toliko utakmica?
Cuti tamo, bolje nego da spominjes Vranje i Pljevlja!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 07.07.2019
13:58

Stojković i Ožegović najbolje znaju jer su oni bili kod njih i znaju čime se sve bave zato su i najglasniji od svih Partizanovih igrača kada su u pitanju zvezdine ''radnje".

avatar
Südkurve München
Monday, 08.07.2019
13:48

Nema ono Voso zgazi glodare, al bree vi imate Alchajmer

avatar
Dorotej
Monday, 08.07.2019
22:54

Ma nisu oni zato glasni, nego pojedoše se živi od muke što su napustili takav klub pa otišli sa konja na magarca. Zato galame da se ne vidi kako pate. Inače, primetio sam po komentarima da si dobar dečko, šta ti je to trebalo da navijaš z a Partizan!?

avatar
Dorotej
Sunday, 07.07.2019
12:33

Ožegoviću lepo besediš. Kao navijač Zvezde slažem se sa napisanim i ako se samnom neće složiti drugi navijači. Za tvoje dobro bi bilo da sebe ocenjuješ sa istim kriterujem kao Zvezdu, a ne da se gledaš kroz ružičaste naočare. Kvalitet realizacije si juče ponovi pokazao protiv Olimpije. Daleko si ti od nekog kvaliteta dostojnog da igra u Partizanu, a još manje da igra u Zvezdi.

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
14:24

I sve si na kraju ukakio...

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 08.07.2019
18:54

U pravu si za to da je Olimpija bila ostecena za penal, ovde imam opciju da ti odgovorim, tamo mozda neces videti.

avatar
Dorotej
Sunday, 07.07.2019
22:11

Ha, ha. Nasmejao si me. Očekivao sam takve reakcije. I

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 07.07.2019
11:39

Gde si bio na Marakani za vreme derbija, tamo gde si uvek bio najgkasniji, na Severu?
Tek prosecan igrac koji puno prica a malo toga pokazuje na terenu, kada bi na terenu pokazao upola od toga sto pricas, ti bi bio zmaj

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 07.07.2019
14:00

Pusti ti Ožegovića, reci nam gde su vaši igrači bili za vreme debija, ako vam ne računamo sudije?

avatar
Delije Sever 021
Monday, 22.07.2019
01:27

Ne moze Mikoje da ih natera da sa malim timovima na malim utakmicama daju maksimum pa to ti je. Sa Cukom, odigraju extra, sa Radnickim, perfektno sa ovima ispod 3 mesta katastrofa jedna a ne smeju tako, u malim utakmicama se osvaja prvenstvo, moraju da postuju partizan isto kao i javor. Ne brini, pregazice vas kao i ostale

avatar
ZubA
Sunday, 07.07.2019
15:27

Slavili titulu, jos jedne kvalifikacije za LS. A verovatno se i prisecali LS i pobede nad Liverpulom. Mozda su usput bacili pogled na stogodisnjake neke sto su tovarili neki NK Partizao iz Humske 1.

avatar
IDEA ponos severa
Sunday, 07.07.2019
11:35

Ozegovicu ja znam da je sinoc bila prijateljska utakmica i da su dobili golobradi momci šansu da igraju. Al ne razumem da ti tri cista zicera ne ubodes makar jedan gol a kao glumis spica nekakvog!?!?!?!? Sine pa zar trebas deset šansi da ubodes jedan golčić. Pa ovo je Partizan a ne vranje!!!!!A za ovo vezano oko zvezdane je istina da oni kad igraju sa nama njima gace padaju same😊al oni imaju male utakmice sve zatvorene tako da male su nam šanse.A ti malo poradi na realizaciji šansi.

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 07.07.2019
12:55

Vranje je, u ovom momentu, institucija u svakom smislu za partizan. S druge strane je u pravu, i mi imamo problem u malim utakmicama sa malim protivnicima, mi derbije sa Cukom i Radom odigramo na visokom nivou, problem je igrati protiv cetvrtoplasiranih, nema motiva.

avatar
gorango
Sunday, 07.07.2019
18:31

Pa i protiv vas smo zatvorili prosle sezone.

avatar
IDEA ponos severa
Sunday, 07.07.2019
15:25

Prodajem crveno bele majice "dupla kruna" neotpakovane

avatar
Südkurve München
Sunday, 07.07.2019
10:53

Partizan je uvek bio moj klub i biće, a to što se desilo neće uticati na moju sliku o ovom klubu'

Nista ono Voso zgazi Glodare aa ??

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
10:51

I ovaj nesto pametno da kaze, mislim na drugi deo ove izjave:-D U prethodne dve sezone smo odigrali sedam meceva protiv drzavnog bankomata i dva puta (zvanicno) izgubili, a pobedili samo jednom mada vredno-m jer su nam otete tri ili cetiri (0:0 u kolektoru i (bar) jedan penal koji nije bio sviran, 1:1 kod nas i priznat njihov gol posle ofsajda i faula u napadu plus pre toga oprastanje crvenog njihovom kapitenu- ovo je bilo pretprosle, a prosle smo osteceni za izmisljen njihov gol iako je po mom misljenju ipak bio penal za njih koji bi Stojkovic vrlo moguce i odbranio i za sijaset odluka u naredna dva Derbija (Derbiji su samo prvenstvene), a to znaci da smo umesto jednog boda iz ta dva meca trebali da najmanje ) tri ili cetiri uzmemo i imamo) pobede. Znaci, umesto skora 1-4-2, trebalo je da bude mozda cak i 6-0-1 ili 5-1-1, hajde da priznam da uvek postoji i ta mogucnost da bi njihov golman odbranio penal (faul nad Tavambom) kao i da ponovim da sam posle drugog Derbija prosle sezone isticao da i jedni i drugi imaju razloga da se zale na sudjenje mada opet ipak vise mi nego oni tako da to eventualno moze da bude 4-2-1. Dalje, u prethodne tri sezone smo odigrali jedanaest i pobedili smo zvanicno tek cetiri puta, a sad vidimo da je to moglo da ide i do 10-0-1 jer smo te sezone opet mi bili zrtve skandalozne odluke, ali, ruku na srce, i nas gol onda kad je bilo 1:1 je bio sumnjiv (mislim da je bilo igranja rukom) i u finalu Kupa je ipak mogao da bude penal za njih. Samo, da li ste primetili da uvek PARTIZAN da (jos) jedan (najcesce (potpuno) regularan) gol i uvek ima barem jedan argument vise u toj vecitoj polemici? BIlo da je taj remi koji nas je odrzao
u borbi za titulu, bilo da je pobeda u finalu Kupa na JNA, bilo da je Derbi u kojem je priznat fantomski gol, mi smo svaki put dali gol, nije bila nula sa nase strane.

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 07.07.2019
11:41

Kraj i tabela. Prosle godine, pa one tamo... Ruku na srce kakve ste igrace doveli i ako vam je Ozegovic prvi spic onda i ove... Kraj i tabela.

avatar
Raky_b
Sunday, 07.07.2019
15:37

Pusti ti tu tabelu iz Kokezine lige, u kojoj vam je 6 klubova filijala, jedan sestrinski, i jos 5 klubova vode treneri koji slave Zvezdine titule....a sve ih finansira napredna Vlada.
Ozegovoc nije ni rekao nesto za tabelu, nego da VI niste nista bolji od Partizana, bar to niste na terenu dokazali....a u (slobodnim) novinama pise kao da ste i dalje ekipa reprezentacije Yugoslavije iz '91.

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
13:05

A i u kosarci smo trebali da imamo 7-3 ili 8-2, cak su i u finalu Kupa onako bezocno pokusali da nam otmu pobedu, ali, cvrc:-D

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
12:23

Skloni to 021 ako Boga znas:-D, iritiraju me tvoji infantilni komentari.

avatar
MixEr
Sunday, 07.07.2019
10:47

Slažem se da Zvezda nije bila dobra u duelu sa Partizanom... Ne motivišu je slabi protivnici i to je problem. Te male utakmice mogu da koštaju Zvezdu da ne bude 15 poena ispred svih već samo 5 pa da onda mora prvi tim da troši

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
11:14

Pusti vodu da mikseri odu...

avatar
Milos90
Sunday, 07.07.2019
13:51

Igras finale kupa posle 2-3 meseca odmora. Odigras sezonu iz snova u Evropi (ako se uzme u obzir kakva je grupa bila) i osvojis prvenstvo mnogo pre kraja. Od tog trenutka je krenulo opustanje igraca i nije ni cudo sto nema nikakve motivacije. Lakse je motivisati klub kome bi uspeh bio i poraz u finalu kupa a pobeda je premija...