Ovoga su se u Partizanu plašili, na vidiku težak put do Lige Evrope! Još ako i večeras ne bude povoljan ishod...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.06.2019.
12:19
Izvor: Sportske.net

Kao da se Partizanu ne da da na lakši način stigne do Lige Evrope.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Pisali smo u više navrata na tu temu i verovatno ste upoznati sa celom situacijom, ali ponovićemo da će Partizan sigurno biti među nosiocima u drugom i trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, naravno, ako crno-beli na terenu izbore plasman u treće kolo, a neizvesnost vlada oko toga da li će isti status Partizan imati i u poslednjoj, plej-of fazi kvalifikacija.

Do pre nekoliko dana, klub iz Humske je bio u prilično povoljnoj situaciji, bar naizgled, ali stvari su polako počele da se menjaju onako kako crno-belima ne odgovara.

Za početak, Partizanu je odgovaralo da Arsenal osvoji Ligu Evrope, a ne Čelsi - dogodilo se suprotno, pa tako nije ostalo upražnjeno još jedno mesto među nosiocima u kvalifikacijama.

Druga nepovoljna vest za crno-bele stigla je ovog vikenda iz Belgije - Mehelen je izbačen iz elitnog ranga takmičenja, samim tim i iz učešća u Evropi naredne sezone zbog sumnji u nameštanje utakmica, pa će njegovo mesto zauzeti Gent koji ima veći koeficijent i potisnuće Partizan na ivicu prelaska u grupu nepovlašćenih ekipa u poslednjoj runci kvalifikacija.

Doduše, u Mehelenu se ne mire sa ovom odlukom, najavili su žalbu, a njihov advokat se oglasio, ističući propuste u proceduri prilikom donošenja ovakve odluke Fudbalskog saveza Belgije. Ipak, veliko je pitanje da li će biti dovoljno vremena da se stvari promene do početka sledeće sezone.

Zbog toga će sada maksimalna pažnja navijača Partizana biti usmerena na večerašnji duel Šturma i bečkog Rapida u Austriji. Ove dve ekipe se u baražu bore za mesto u kvaliufikacijama za Ligu Evrope, a zbog slabijeg koeficijenta, Partizanu bi odgovaralo da trijumfuje Šturm, koji je prvi meč u gostima dobio sa 2:1.

Revanš je na programu večeras od 17 časova.

Ako Rapid izađe kao pobednik, Partizan pada ''ispod crte'', ali crno-beli neće sve brige prebrinuti ni ako Šturm izbori plasman, jer i dalje postoji opasnost da turski Trabzon bude izbačen iz Evrope zbog sumnji u kršenje finansijskog fer-pleja i da na njegovo mesto uđe Fenerbahče.

Čekamo rasplet...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Sunday, 02.06.2019
23:40

Kad bi se briga, energija i pamet usmjerili na formiranje jakog tima kao na kojekakvu sporednu kombinatoriku , Partizan bi sigurno igrao Evropu

avatar
magister
Sunday, 02.06.2019
21:03

Šturm je dobio. Ostaje još taj proces protiv Trabzona, ali pre svega borba svih učesnika da dođu do plejofa.

avatar
magister
Sunday, 02.06.2019
13:26

Mislim da, kao što je uslov da Partizan dođe prvo do trećeg kola, pa onda i do plejofa, postoji i mogućnost da neki od timova sa većim koeficijentima - ne stignu do plejofa pa da se timovi sa manjim koeficijentom pomeraju naviše. Naravno, vest je o kosturu koji se postavlja i po kome se izdvajaju timovi koji na samom početku kvalifikacija imaju obezbeđenu poziciju, ali retko se dešavalo da svi stignu do završne runde. Nadam se da Partizan hoće, a kad stigne...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 02.06.2019
16:29

Partizan ako ne bude nosioc u plej-ofu za LE nakon 2. kola kvalifkacija onda neće ni biti uopšte jer se parovi za plej-of izvlače pre nego da se završi 3.kolo tako da mu ništa neće značiti ako neko od favorita ispadne u 3.kolu osim ako to nije njegov potencijalni protivnik u plej-ofu.

avatar
paok
Sunday, 02.06.2019
12:58

Koje lose vesti, sta pisete to. Neka uprava napravi dobru ekipu i ne moramo da se brinemo. Uvek se nekoliko favorita oklizne do zadnjeg kola. Sa ovom ekipom i od zadnjeg kola da krecemo kao nosioci ispali bi, tako da ne zavisi od drugih negi samo od nas.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 02.06.2019
16:35

Parovi za plej-of se izvlače pre nego da se završi 3.kolo pa ako i neki favorit ne prođe 3.kolo Partizanu to ništa neće značiti. Sve zavisi od Trabzona, Rapida i eventualno ako iz 2.kola ispadne klub sa jačim koeficijentom od Partizana. Pa da, Partizan je najbogatiji klub u kvalifikacijama za LE pa samo od njega zavisi da li će imati najjaču ekipu. Partizan možda bude i najsiromašniji klub u završnici kvalifkacija, a ako nam uprava pravi i ekipu sigurno ćemo ispasti.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 04.06.2019
18:16

Ti nisi rekao da će dovesti top igrače već si rekao da naprave dobru ekipu i ne moraju da brinu. To znači da Partizan ima para da napravi toliko jaču ekpu od PSV-a, Rome, Sevilje ili ko je već tamo da ne mora da brine kao da ima budžet Real Madrida ili Mančester Sitija. Upravo suprotno, koliko god da napravi jaku ekipu s budžetom koji sad ima brinuće bilo koga da izvuče u plej-ofu pa makar ekipu pravio i najbolji trener ili sportski direktor na svetu.

avatar
paok
Monday, 03.06.2019
12:29

Ja nisam rekao da cemo dovesti neke top igrace, uostalom nikad ih nismo ni doveli. Trazim samo da se napravi normalan tim koji moze da parira ostalima, ne mislim na Juve, Real i slicne.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 02.06.2019
12:52

Kakve to veze ima kad mi svakako idemo u kvalifikacije za Ligu sampiona...

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Sunday, 02.06.2019
14:47

Pahahhahaha kad gde? 😂😂😂 Na igrici 😂😂😂

avatar
Man united
Sunday, 02.06.2019
15:46

Чекај. ниси ваљда озбиљан. Знам за ваше имагинарне табеле, али није ваљда да стварно мислиш да ће неко узимати у обзир Пантићеве табеле?

avatar
nemam pojma
Sunday, 02.06.2019
12:43

Brinite vi više o zvezdi pošto ima niži rejting od Partizana i već od 3. kola nije nosilac. A uglavnom može da se čita kako se očekuje igra u LŠ. Kako sa minama U 3. i 4. rundi?

avatar
dr Milojević
Sunday, 02.06.2019
15:08

Pazi jedino je Zvezda uspela kao nešampion da se domogne Lige Evrope. Zvezda ako ispadne u trećem kolu kvalifikacija za LŠ ide u četvrto kolo kvalifikacija za LE kao nosilac. Zato se toliko piše o Partizanu jer nam treba i Partizan u LE pobogu. To je dobro za srpski fudbal.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 03.06.2019
20:43

Pa šta će jadna kada je uvek nešampion ahahahaha

avatar
Silent
Sunday, 02.06.2019
12:32

Svakako oni nemaju sta traziti ni u drugom kolu dosli su oni tamo gde i pripadaju