Ovo su sume koje su zaradili Zvezda i Čukarički do sada od Evrope!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 18.07.2019.
12:20
Izvor: Sportske.net

Ukoliko nastave da igraju dobro, očekuju ih još veće sume novca.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Bonusi za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu šampiona su daleko od zanemarljivih. Crvena zvezda je prošle godine uradila mnogo plasmanom u Ligu šampiona kada je svoja dugovanja svela na daleko nižu sumu, a ove sezone bi mogla da ponovi rezultat i da se dodatno približi pozitivi.

Koliko je Zvezda do sada zaradila?

Ono što je sigurno, to je zarada od 280 hiljada evra za učešće u prvoj rundi kvalifikacija i dodatnih 380 hiljada evra za učešće u drugoj rundi kvalifikacija. Dakle, do sada je Crvena zvezda profitirala 660 hiljada evra. Ukoliko savlada HJK, crveno-beli će dobiti dodatnih 480 hiljada evra, a dostizanje plej-of runde značilo bi i učešće u jednom od dva takmičenja po grupama što bi donelo ogroman novac.

Učešće u LŠ donosi 15,250,000 evra, a u Ligi Evrope 2,920,000 evra.

Koliko je Čukarički do sada zaradio?

Pošto je učestvovao u prvoj rundi, to mu je donelo 240 hiljada evra, a učešće u drugoj rundi mu donosi dodatnih 260 hiljada evra, što znači da je Čukarički do sada zaradio pola miliona evra od UEFA.

Ukoliko bude igrao treću rundu, Čukarički će zaraditi dodatnih 280 hiljada evra, a eventualno ispadanje iz plej-ofa donosi 300 hiljada evra.

Dakle, Partizan takođe ima zagarantovanih 260 hiljada evra, a Radnički iz Niša je već inkasirao 240 hiljada evra od samog učešća u kvalifikacijama.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke