Ovo se ne pamti, Pešić piše istoriju u Zvezdi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.04.2018.
19:20
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Dva dana pred derbi Zvezda podsetila na još jedan impresivan podatak u vezi Aleksandra Pešića.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Zvezda je pre nekoliko dana potvrdila da je Aleksandar Pešić prvi njen igrač još od Anta Drobnjaka 1992. godine koji je stigao do brojke od 22 prvenstvena gola u tekućoj sezoni. S obzirom da do kraja sezone ima još sedam kola, Pešić ima priliku da svoj golgeterski učinak i dodatno popravi.

Ali, to nije sve.

Crveno-beli su danas na svom sajtu podsetili i da je Pešić od letošnjeg dolaska u Crvenu zvezdu odigrao SVE zvanične utakmice, u SVIM takmičenjima.

U prevodu, Pešić je ove sezone do sada odigrao ukupno 46 utakmica, od toga 30 u Superligi, 8 u Ligi Evrope, 5 u kvalifikacijama za Ligu Evrope i još tri u Kupu Srbije! Postigao je 22 gola u prvenstvu, 1 u kvalifikacijama za Ligu Evrope i 3 u Kupu.

Naravno, Pešić je ponosan na taj svoj učinak i sada je još motivisaniji da do kraja sezone odigra sve preostale mečee (ukupno još sedam) i dodatno popravi golgeterski saldo.

''To je sa fudbalskog aspekta zaista odlično za mene, treba imati što više utakmica u nogama. Izuzetno mi je drago što šef ima toliko poverenja u mene. On je odlučivao o tome, veoma sam mu zahvalan, a na terenu ću do poslednje utakmice dati sve od sebe da njegovo poverenje i opravdam.

Posle 46 utakmica ne mogu da kažem da nema umora, ali nama fudbalerima je uvek mnogo lakše da igramo utakmice nego da treniramo.

Nekada nedostaje svežine i odmora, ali uvek kažem da kada izađeš na Marakanu i kada čuješ naše navijače nađeš snage da odigraš maksimalno dobro.

Ostalo je još sedam utakmica do kraja, najvažnije mi je da budem zdrav, a naravno da bih voleo da mogu da kažem da sam odigrao svaki meč u sezoni, da se kasnije u životu pohvalim da sam ostavio i lični pečat u Zvezdinoj istoriji'',
istakao je Pešić za klupski sajt.

Prva naredna utakmica je 157. večiti derbi, u subotu od 18:30h na ''Rajku Mitiću''.

''Dosta pričamo međusobno o večitom derbiju, znamo svi koliko je važna i velika utakmica. Još kao klinci smo svi to uvideli i sada nam je izuzetna čast i privilegija što smo deo najveće utakmice u našoj zemlji.

Nama fenomenalne atmosfere ne manjka ni na jednoj utakmici, tako da verujem da će u subotu biti spektakl.

Ne postoji reč kojom bi se opisalo kakvu atmosferu prave naši navijači i koliko to nama igračima znači na teren'',
zaključio je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Friday, 13.04.2018
08:59

Dečko je upao u neverovatnu krizu, ali čini se da je uspeo da izađe iz nje. Napred, Pešiću!

avatar
Don Silvio
Thursday, 12.04.2018
21:54

Jel ovo mediji pokusavaju da izvrse pritisak na pesica...