Ovo je uslov da se Veljko Paunović vrati u srpski fudbal!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.05.2018.
12:35
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Nije nemoguće da svetskog prvaka sa ''Orlićima'' iz 2015. na Novom Zelandu gledamo i na domaćoj sceni.

EPA/TANNEN MAURY
EPA/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Nedugo pošto je sa omladinskom reprezentacijom Srbije juna 2015. godine osvojio titulu prvaka sveta, Veljko Paunović je prihvatio ponudu Čikago Fajra i u ovih par godina ga gledamo u MLS ligi.

Prošle sezone je ostvario zapažene rezultate, njegov tim igrao je u plej-ofu, na početku ove koja je sada aktuelna igre i rezultati Čikaga nisu na tom nivu, ali ima dovoljno vremena da se sve to popravi.

U intervjuu za ''Blic'', Paunović je govorio i o aktuelnostima iz Čikaga, ali se dotakao i svojih bivših učenika, svetskih prvaka, od kojih neke očekuje da vidi i na Mundijalu u Rusiji ovog leta.

''Osnovna karakteristika mojih lavova je snažan karakter. To je bio jedan od parametara kada smo stvarali šampionsku generaciju.

Pored tehničkih alatki, talenta i fizičkih sposobnosti, tražili smo momke koji su mentalno jaki. To je ono što poseduju veliki šampioni! Takvi kvaliteti su jako retki!'',
naglašava Paunović.

Nekoliko igrača iz tog sastava, poput Babića, Antonova i Zdjelara nedavno se vratilo u Srbiju iz inostranstva, a mnogi bi, naravno, i njega želeli uskoro da vide u srpskom fudbalu, mada to u ovom trenutku deluje nerealno, s obzirom na Panovićev angažman u Čikagu.

Ipak, kada toj saradnji bude došao kraj, Paunović je otkrio koji bi uslov morao da bude ispunjen da bi se vratio na domaću scenu.

''Ne mogu da kažem da planiram, ali ni da ga ne uzimam u obzir. Moguće je. Ukoliko je projekat kvalitetan i dobar i ukoliko neko može da me podrži i radi sa mnom - voleo bih!''
, poručio je Paunović.

Ono što je takođe ostalo upečatljivo sa tog ''Mundijalita 2015'' jesu i Paunovićevi motivacioni govori, a u intervjuu je otkrio i da nešto slično primenjuje i u Čikagu.

''Pred meč u Njujorku smo imali skup, kombinacija meditacije i taj-čija. Seli smo ukrug i spremali se psihički. Taj dan je funkcionisalo. Nekada ne. Nije sve u psihičkoj spremi, ali velikim delom bude. Volim da pripremam igrače mentalno, dobro to radim i nastaviću to da radim'',
zaključio je Paunović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doroteus
Monday, 14.05.2018
17:01

Pa vratićeš se ako dobiješ nogu u Americi. Bez lažne patetike kojoj smo mi Srbi skloni, dok budeš imao ugovor preko bare, nema šanse da te vidimo, da se ne lažemo.

avatar
Aleksandar Sale Kis
Monday, 14.05.2018
16:02

Ako ce doci u neki klub zbog projekta, u Srbiju se sigurno nece vratiti sledecih 10-15 godina.

avatar
Grobar977
Monday, 14.05.2018
13:35

Postoje priče da ga hoće Partizan, koliko je istina videćemo.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 14.05.2018
12:41

Tehnickih alatki:-D Sta je od tih kvaliteta posedovao Filip Jankovic? Mnogo je vremena proslo otkad je on vazio za veoma talentovanog igraca, ako je nesto bila tvoja greska na tom Mundijalitu, to je bas to sto si njega poveo.

avatar
Amar Zornic
Monday, 14.05.2018
15:41

Pokusavao je da mu da zadnje vestacko disanje , zadnji trzaj za njegovu karijeru ali nije uspelo a nije ni prouzrokovalo neku stetu za nas tim

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 14.05.2018
16:04

Znam, brate, ali, mozda je moglo, ipak nije SP za mlade mesto i prilika za tako nesto...