Ovo je razlog Matićeve odluke, problem u reprezentaciji još ozbiljniji?

Autor: Darko Mitrović
subota 29.08.2020.
10:04
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Očekivalo se da će odlaskom Krstajića i dolaskom Tumbakovića za selektora makar ti problemi unutar tima biti rešeni, ali izgleda da se neke stvari ponavljaju.

Epa/Nigel Roddis
Epa/Nigel Roddis

Povezane vesti

Nema mira u reprezentaciji Srbije, iako se još nije ni okupila pred mečeve sa Rusijom i Turskom u Ligi nacija.

Nemanja Matić je doneo definitivnu odluku da stavi tačku na reprezentativnu karijeru, ne iznoseći tačne razloge u javnost, ali u medijima se već pojavljuju informacije o tome šta će to preko čega Matić nije mogao da pređe.

''Žurnal'' danas prenosi svoja saznanja da je kap koja je prelila čašu zapravo najnovija odluka selektora Tumbakovića da ne pozove Luku Milivojevića u reprezentaciju, iako se krajem prošle godine činilo da je problem sa njim rešen.

Matić je i ranije, dok je Milivojević bio u sukobu sa prethodnim selektorom posle Mundijala u Rusiji navodno držao stranu vezisti Kristal Palasa, koga Tumbaković ovoga puta nije video u ulozi startera u naredne dve utakmice koje bi ujedno trebalo da posluže i kao generalna proba za oktobarski meč baraža sa Norvežanima.

Dakle, umesto premijerligaških igrača Matića i Milivojevića, vezni red našeg nacionalnog tima od sada će započinjati Lukić, Gudelj ili Maksimović.

Podsetimo, nisu ovo jedni problemi u nacionalnom timu, setimo se i slučaja Luke Jovića, za koji se takođe čini da je uspešno rešen razgovorima, ali sada se postavlja pitanje i njegovog dolaska, iz nekih drugih razloga...

Početkom sledeće nedelje slika bi mogla da bude nešto jasnija.
-
baner



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Van Sebe
Saturday, 29.08.2020
13:56

I naravno, nijedan od bundžija (pretpostavljam da tako i u svojim klubovima prete treneru) nije iz Partizana, već suprotno. Iskreno, ne trebaju nam!

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Saturday, 29.08.2020
13:50

1.FSS nema predsednika, ima poslušnika. 2. FSS nema IO već ima poslušnije. 3. FSS nema direktora već ima poslušnika. 4. FSS nema selektora nego poslušnika. Nema ni ljude koji rade u ineresu srpskog fudbala ni u drugim strukturama FSS, već samo slušaju i rade kako im se naredi. Onaj koji naređuje ima više interese od srpskog fudbala tj. FSS tj. reprezentacije tj. koristi FSS za svoje poslovne interese i svoje lično zadovoljstvo. U takvoj atmosferi prilikom izbora igrača za nacionalne selekcije preovladavaju razni lični i grupni interesi, a ne pravi kriterijumi prema kojima bi trebali da se biraju igrači, samim tim ne igraju najbolji, a i oni koji igraju ne igraju žarom koji bi trebalo da se igra za reprezentaciju, već prvenstveno gledaju svoj i interes svoje grupe pa tek onda reprezentaciju. Neki igrači ne igraju jer im nisu zadovoljeni interesi, neki ne dobijaju poziv jer ne zadovoljavaju interese ljudi koji se pitaju, a treći pak neće zbog takve situacije. Svi napolje iz FSS!

avatar
Petar Petar
Saturday, 29.08.2020
13:20

Samo mi nije jasno kakve veze ima Luka Jovic sa celom ovom pricom. Znaci decko ne moze da se spoji. Ovo sa Lukom je vec neka ozbiljna prica.

avatar
Dorotej
Saturday, 29.08.2020
12:22

Raspad sistema u našem fudbalu, na klubskom nivou i nivou reprezentacije.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 30.08.2020
12:43
avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 29.08.2020
12:06

Stvarno velika sramota ste se radi u FSS pod komandnom palicom pocasnog Predsednika.

avatar
Petar Petar
Saturday, 29.08.2020
13:22

Jeste, jeste, a sve u interesu Partizana pretpostavljam. Jadni li ste vi i nezastupljeni. Bitno je da si ti izbotovao za kokezu i fufaru, samo da vi i vasi "napredni" kadrovi niste krivi za nesto.

avatar
Momcilo Stojanovic
Saturday, 29.08.2020
10:21

Molim Vas samo nemojte u kontekst stavljati Luku Jovića.Čovek godinu dana nije odigrao utakmicu,a i sam se ne seća kada je poslednji put dao gol.Za Milivojevića ne razumem,osim ako nema neki dogovor sa selektorom.Inače Tumbaković je kasno postao selektor ,tako da ova njegova misija je poslušnička i bez energije i karaktera,osuđena na neuspeh.