Ovo je Partizanov plan za prelazni rok!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.04.2015.
10:32
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan nalazi se vrlo blizu overe šampionske titule a imajući u vidu da će nova sezona početi već sredinom jula trener Zoran Milinković već ima plan kada je prelazni rok u pitanju.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Vicešampion Srbije vrlo brzo bi mogao da se oslobodi epiteta "vice" u ovom zvanju pošto na pet kola pre kraja šampionata ima pet bodova prednosti u odnosu na "večitog rivala" i nalazi se pred osvajanjem šampionske titule.

Ako sve bude teklo onako kako zamišljaju u Humskoj, titula će biti vraćena na stadion Partizana a već početkom jula crno-beli će početi pripreme za novu sezonu i učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

S tim u vezi, trener Partizana Zoran Milinković u saradnji sa čelnicima kluba planira i prelazni rok tokom kojeg će fokus biti na jačanju "razvojne grupe" a čini se da će strategija crno-belih ponovo biti vraćanje bivših igrača u klub.

"Ukoliko budemo uzimali igrače iz Superlige, doveli bismo momke za, da tako kažem, 'razvojnu grupu'. Razmišlja se i o povratnicima, pričamo i na tu temu ali nismo opterećeni" objašnjava Milinković a prenosi "Sport".

Još uvek nije poznato ko su igrači iz Superlige koji imaju kvalitet za igranju u Partizanu, premda postoji nekolicina mlađih fudbalera koji su od ranije bili na meti kluba iz Humske.

Sa druge strane, već neko vreme sa Partizanom trenira Milan Smiljanić i već se može naslutiti da bi upravo on mogao da spada u kategoriju "povratnika", a u sredu je u Humskoj viđen i Marko Šćepović.

"Pauza će biti kratka i sve će se raditi u hodu. Mada, najiskrenije, verujem da neće biti velikih promena kadra" zaključio je Milinković.

Strateg Partizana ovom prilikom se nije dotakao pitanja odlazaka fudbalera koji se trenutno nalaze u ekipi ali je i navijačima jasno da pojedinci nemaju perspektivu u Humskoj, kao i da klub sigurno napušta Danilo Pantić kome na kraju sezone ističe ugovor sa crno-belima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 30.04.2015
12:19

Marko Jovanović, Milan Smiljanić (za koga su pisali da je potpisao ugovor sa Ujpeštom) i Marko Šćepović su povratnici? Nemojte da se šalite, napisao sam da je Rendulić rešenje i bolji je igrač od Marka Jovanovića. Milan Smiljanić je igrač koji može dobro da odigra ali je pretežno u jednom pravcu igre, u defanzivi, u napadu je to tanko za Evropu. Marko Šćepović kratko rečeno ne dolazi u obzir!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 30.04.2015
14:09

Zašto ne Šćepovića ? Igrao je za Olimpijakos, nije loš igrač.

avatar
Grobari Kanada
Thursday, 30.04.2015
15:05

igrao je za Olimpijakos i to ga odma cini dobrim igracem? pa da je iole dobar, i sad bi igrao u Olimipijakosu

avatar
Thursday, 30.04.2015
14:29

Zbog lošeg karaktera, slabe igre glavom i zato što ima boljih igrača u opticaju (Kleo, Abubakar, Nikolić, Frajdej). Za Olimpijakos odigrao 13 utakmica i dao 4 gola i to na jednoj 3 što znači da zna da bljesne, a nema kontinuitet. Frajdeja obavezno moramo da dovedemo, dosta je napredovao ove sezone, dao je 12 golova na 21 utakmicu i to za Mladost L u našoj defanzivnoj ligi gde je većina terena katastrofalno. Ima odlične karakteristike i odavno mi se neki napadač nije sviđao iz naše lige, a da ne dolazi iz Partizana.

avatar
Thursday, 30.04.2015
12:15

Golmani: Lukač je reprezentativac, a izgubio je mesto prvog golmana, Ž.Živković kako sada brani pokazuje da je odlično rešenje za Partizan. Ukoliko možemo bilo bi dobro da prodamo Lukača dok bi Ž.Živković bio prvi golman, a iza sebe imao Kljajića za koga i pre nego da dođe u Partizan sam znao da je dobar golman i imamo Babovića iz Teleoptik koga dosta hvale i koji bi ako potpiše ugovor sa Partizanom mogao da bude treći golman, naravno i Ž.Živkoviću ističe ugovor i sa njim obavezno potpisati novi ugovor.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 30.04.2015
17:42

To stoji, ali za Frajdeja treba da se plati obštećenje a ne znam da li PFC ima pare za njega, Oumaru mora da se dovede kako znaju i umeju, mislim da Cleu ne ističe ugovor na leto ali nisam siguran, negde znam da je pisalo do 2016

avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 30.04.2015
12:14

Samo nemoj Scepovica da vracate :D Daj otvorite se jednom u zivotu i dovedite 2 igraca koja su dobra..., dokle mislite za dzaba polovnu robu da vracamo ...pa mora da se uleti malo para .... Inace cemo biti boranija za evropske klubove...Posle se pitate sto bojkutujemo upravu... Ako mi nemamo para da dovedemo 2 igracine onda nek ide sve u pm....

avatar
Thursday, 30.04.2015
12:13

Odbrana: Nadam se da oba desna beka ostaju po mogućstvu da im se produže ugovori, pogotovo to važi za Bandalovskog koji će imati još samo godinu dana ugovora, a isto to važi i za Balažica i nadam se da svi štoperi osim Ostojića ostaju u klubu. Ćirkovića bismo možda mogli i da prodamo ukoliko stigne adekvatna ponuda nakon EP U21, a kao zamenu predlažem opet Rendulića koji je pokazao u Čukaričkog da sam bio u pravu da je dobro rešenje, a mislim da mu ističe ugovor na kraju sezone. Za Ostojića bi bilo bolje da ode iz Partizana. Volkov verovatno odlazi i smatram da nam je potrebniji konstantniji levi bek koji će i biti bolji u defanzivi od njega. N.Petrović ne može da bude standardan levi bek i ukoliko stigne bilo kakva ponuda nakon EP U21 treba ga prodati jer iza njega dolazi talentovaniji i bolji levi bek-Bogosavac koji bi bio drugi levi bek iza pojačanja. Propustili smo šanse u Lomiću i I.Obradoviću da kvalitetno rešimo pitanje levog beka. El Monir i Momčilović su slabija rešenje, nisu loši igrači ali je pitanje da li bi bili pojačanja i za LŠ/LE.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 30.04.2015
14:14

Marko Jovanović bi bio odlično rešenje za štopera, jako pouzdan igrač je, verujem ti na reč za Rendulića, slažem se u svemu što si napisao.

avatar
Thursday, 30.04.2015
12:07

Vezni red: Treba da ostanu Drinčić, Brašanac, Babović i nadam se da će A.Živković. I.Petrović nije dobio pravu šansu, a pitanje je da li je i zaslužio tako da ne mogu da ga ocenim. Markoviću ističe ugovor i smatram da Partizan može i mora da nađe boljeg igrača. S.Iliću ističe ugovor i isto važi kao i za Markovića, razumem da je S.Ilić bitan za tim, za svlačionicu i hijerarhiju u timu i da je specijalista da jednim potezom reši protivničke bunkere u JSL ali on više ne može da pomogne Partizanu u evropskim utakmicama i s obzirom na preveliku platu možda je pametnije uložiti taj novac u igrača koji će dati više nego što može S.Ilić. Grbić i Ninković su dosta nepredvidivi igrači, znaju da bljesnu, a znaju da odigraju i vrlo slabo, nemaju kontinuitet i zavisno od ponuda treba razmatrati po pitanju ostanka/prodaje. Za Ninkovića i dalje verujem da kako bude stariji da će biti sve bolji i bolji igrač dok je Grbić limitiran igrač koji je veoma opasan na širokom prostoru. Za Luku i Marinkovića je bolje da se pronađe rešenje da odu iz Partizana jer ovo što su do sada prikazali nije dovoljno, Luka nema potrebno fudbalsko znanje da se uklopi u igru koju forsira Milinković dok Marinković nije pokazao da može da napravi razliku ni u JSL. Naravno tu je mladi Lukić čiji se napredak očekuje. Iz JSL talentovanim veznim igračima smatram Mihajlovića (Rad), Jovanović (Mladost L), Mirkovića (Donji Srem) i Dražića (OFK). Gaćinović bi bio pojačanje za LŠ/LE ali je nerealna meta nakon prodaje investicionom fondu dok su Bojić i Srnić nerealne mete jer teško da bi ih Čukarički prodao Partizanu, a ovaj drugi i sam zainteresovan za Partizan. Mislim da će Partizan morati bar jednog, kvalitetnog, veznog igrača za Evropu da dovede u sledećem prelaznom roku plus 1-2 igrača koji bi spadali u razvojnu grupu igrača za budućnost.

avatar
Thursday, 30.04.2015
12:00

Smiljanic i Scepovic ??? tragicna transfer politika... UPRAVA NAPOLJE !!!

avatar
Thursday, 30.04.2015
11:48

Napadači: Partizanu će sledeće sezoni biti potrebna 4 napadača gde će sva 4 biti spremna da zaigraju u prvom sastavu i da se ne oseti razlika bar u domaćim takmičenjima jer će liga biti duža za 7 kola, a planiramo da opet igramo Evropu i napadnemo duplu krunu. Osim toga Šaponjić će verovatno igrati na SP U20 tako da će kasniti sa pripremama i neće imati pravi odmor tako da on neće biti spreman za početak sezone i pitanje je kakav će početak sezone imati, a može da se desi nešto slično kao A.Živkoviću nakon EP U19 i prvog nešto slabijeg dela sezone. Zato su nam pored Šaponjića potrebna još 3 napadača dok Kojića naravno ne računam jer nema kvalitet za Patizan i bolje bi bilo i za njega i za Partizan da ode iz Partizana. Kleo bi bio pojačanje za napad na LŠ. Abubakar kome ističe ugovor na kraju sezone kao dvostruko rešenje i po levom krilu i u špicu, Nikolić (Videoton) kome takođe ističe ugovor kao dvostruko rešenje i u samom špicu i iza špica i obojica bi bili značajni u borbi za LŠ/LE. Mislim da Partizan treba da dovede Frajdeja koji bi verujem uz napredak bio odlično pojačanje.

avatar
baldekeita
Thursday, 30.04.2015
13:57

Apsolutno se slazem za napadace,identicno razmisljamo 3/3 :D Svi bi se lako adaptirali,odmah bi pravili razliku i ako izuzmemo Klea ne bismo morali da placamo obestecenje.Mozda bi imali sanse i za Djurdjica ukoliko ne budemo uspeli da dovedemo Klea,on sad ima jaku konkurenciju i bar pozajmica ne bi bila nerealna opcija.Na pripreme treba pozvati i Sajicica koji odlicno igra za Teleoptik.Ja bih mozda Zivku pojacao konkurenciju sa Borjanom koji je takodje slobodan od juna.Lukaca treba prodati jer ima kakvu takvu cenu,a nece biti prva opcija i plus je Ramadanijev igrac.Na stoperu bih radije Vujadinovica nego Rendulica jer ima vece iskustvo tj. igrao je vise jacih meceva,bolji je u skoku,a pre svega jer je levonog.Ne deluje toliko bitno,ali kada igrac igra kontra nogom pas i sama kontrola/obrada lopte su mnogo losiji/sporiji.Osasusa mozda ispadne i u 3. ligu,a on je takodje slobodan od leta.Na levom beku sve stoji,Petrovic(kao i Cirkovic) treba biti prodat ako se pokaze na EP u21,druga opcija Bogosavac,a prva pa verovatno ponovo Lomic.Ima ugovor do leta 2016-e,ali ga je neki novajlija izbacio iz prve postave i vec mesec i po sedi na klupi,nije nemoguce da ga se odreknu.Neophodan je pravi zadnji vezni koji ce da obavlja prljav posao i tu ce verovatno morati da se juri stranac.Saletova zamena po meni Semir Stilic,naravno isto slobodan od juna.Mislim da ako budemo hteli nesto da napravimo u Evropi moramo da se otvorimo za ne jedno nego dva moderna krila,jako mi je zao sto smo ispustili Simona iz Trencina.Decko je kidao protiv Vose i zimus otisao u Gent za manje para nego sto smo mi nudili za Mijata,a vec ima 6 golova i 4 asistencije.Iz JSL niko nije jos nivo za prvih 11,najblizi jeste Drazic,ali je u Terzicevom vlasnistvu.Mislim da cemo Dzigija prodavati,ne verujem da cemo uspeti da dogovorimo bilo sta sa Ramadanijem oko produzetka ugovora,a da to bude u interesu kluba.Nisam za to,ali ako prodaju Brasanca,Palocevic koji ima uskoro ciste papire ne bi bio losa opcija.Realno je da Darko pokaze najvise na EP i da on bude igrac za koga ce biti najvise ponuda.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 30.04.2015
17:52

Napisi nesto vise o Stilicu ako nije problem:-D

avatar
Thursday, 30.04.2015
11:40

Vratiti Malbasica, podhitno!!!

avatar
Thursday, 30.04.2015
13:29

Zašto Malbašića ako to nisi ironično napisao? Malbašić je bio prosečna na pozajmici u Partizanu, a nije se naigrao ni u Lehu zbog teške povrede, odigrao 2 utakmice u sezoni. Očigledno je da imamo problem sa realizacijom, Partizanu trebaju gol igrači i u samom špicu i iz drugog plana ako pričamo o ozbiljnim pojačanjima.

avatar
Friday, 01.05.2015
15:04

Ako ne Malbasica, onda Trajkovica, obavezno!

avatar
Marco Popovich
Thursday, 30.04.2015
11:36

Scepovic hahaha :D Znaci prelazni rok ide ovako: Scepovic,Smiljanic,verovatno i Miljkovic (igraci koje nece niko) + neki klinci kome cemo prodati Ramadaniju za zvake + neki matorci da ozive svoju karijeru da bi posle godinu dana otisli da igraju za velike pare + pozajmice.

avatar
Thursday, 30.04.2015
11:02

Neeeee Smiljanić i Šćepović!!!! Al ćemo imati ekipu za LŠ...Babović,S.Ilic, Šćepović i Smiljanić...Uz Grbića,Kojića i Luku pada i Real

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 30.04.2015
19:14

Pokorice vise splavova nego sto ima ekipa u Superligi.

avatar
Thursday, 30.04.2015
10:51

NEDAJ BOZE da nam se vrate Smiljanic i M.Scepovic. UPRAVA NAPOLJE!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 30.04.2015
10:45

Drugim recima, vracaju se Lola i Scepa, mozda i Mare (OK, nije sporan, ali pitanje je koliko je pauza ostavila traga na njega)- dokle vise ovako, ljudi?!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 30.04.2015
17:45

Šta fali ovim 3 igrača, Smlijanić (mislim da igra negde u Mađarskoj, barem su tako rekli) ali Jovanović je odličan štoper, dokazao je to 2010 godine, Šćepović koliko god osporavan bi trenutnom timu Partizana predstavljao pojačanje + šansu da ponovo zaradimo na njemu jer je u najboljim fudbalskim godinama, bolji je od Kojića + ako dobijemo još Oumarova + Šaponjić koji je trenutno u top formi, imaćemo odličan tim, na levom beku mislim da može Petrović solidno da igra, a na desnom boku može Vuličević uz uslov da Bandalovskog gurnemo na krilo i to je to :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 30.04.2015
18:14

Mare, tebi su Lola i Scepa prihvatljivi, meni nisu, to nikako nisu pojacanja za Evropu. Ne mogu da kazem ni da ce Mare biti ono isto kao i pre par godina, videcemo.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 30.04.2015
18:12

Brate, ne mogu ja tako...