Ovo je najjači tim Partizana? Gde je bio do sada?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.04.2018.
18:44
Izvor: Sportske.net

Ako je verovati protivničkom treneru...

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Stojković - N R Miletić, Mitrović, Marković, Antonov - Jevtović, Zdjelar, Pantić, Tošić - Ivanović, Ožegović.

To je ekipa koju je sinoć šef struke Partizana Miroslav Đukić izveo na teren u prvenstvenoj utakmici protiv Čukaričkog, koju je tim iz Humske dobio rezultatom 2:1, golovima Zorana Tošića.

Posle tog susreta, posebno zanimljiv bio je komentar trenera ''Brđana'' Nenada Lalatovića, baš na temu Partizanove startne postave.

''Rekao sam igračima u svlačionici 'oni su danas izveli najjači sastav', mi nismo igrali u najjačem sastavu, a pokazali smo da i ovako osabljeni možemo protiv najjačeg sastava Partizana'', poručio je Lalatović.

Može se, naravno, polemisati da li je Lalatović u pravu ili ne, ali ono što je činjenica, to je da je ovo prvi put u tekućoj sezoni da se Miroslav Đukić odlučio baš za ovih 11 igrača od prvog minuta.

Taj tim je, svakako, ostavio mnogo bolji utisak u odnosu na tim koji je prošle srede doživeo ubedljiv poraz na Banovom brdu u prvoj utakmici polufinala Kupa (4:2). U odnosu na tu ekipu, ovo su promene koje je juče napravio trener Partizana:

Oporavljeni golman Stojković umesto Jovičića
N R Miletić na desnom beku umesto Vulićevića
Milan Mitrović na poziciji štopera umesto N R Miletića
Nemanja Antonov na poziciji levog beka umesto Uroševića
Đorđe Ivanović u napadu umesto Tavambe.

Imajući u vidu šta su crno-beli sinoć pokazali, postavlja se pitanje da li su, na primer, Ivanović ili Antonov bili nepravedno zapostavljeni ovog proleća, kao i Marko Jevtović u poslednje vreme...

Ipak, ono što će biti posebno zanimljivo jeste Đukićev izbor startnih 11 u revanš meču polufinala Kupa, kada će crno-beli pokušati da nadoknade zaostatak od dva gola iz prvog meča.

Da li je sinoćnja postava pravi izbor i za taj duel, ili će se Đukić u revanšu vratiti svojim starim adutima, poput Jankovića, Vulićevića, Nemanje G Miletića, Tavambe...?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Monday, 23.04.2018
20:28

Hoce li neko reci tom bijednom Tralatovicu da ime Partizana ne spominje, on tome nije dorastao i nikada i nece. Partizan je sada bijedan i jadan zato sto su ga raznim podlostima stvorili bolesni umovi upravo iz njegovog tabora. Zna se odakle dolazi ZLO OPSTE PRAKSE.

avatar
NemanjaViidiic No1
Tuesday, 24.04.2018
15:46
avatar
Dača
Monday, 23.04.2018
19:44

I on se sprda sa nama.

avatar
petar000
Monday, 23.04.2018
19:30

Djukic nema najjaci tim. On na svakoj utakmici izvodi sasvim drugu postavu, sto zbog problema sa povredama sto zbog njegove neke ideje da je to dobro. A nije. Najjaci tim Partizana mora biti sa boljim desnim bekom, dalje, slazem se da igrac poput Jevtovica mora biti u timu, jer da njega sinoc nije bilo mi bi opet primili tri komada. Dobri su Zdjelar i Pantic, ali defanzivno to bas ne izgleda dobro. Pantic treba ispred Zdjelara i Jevtovica (ili nekog drugog, i tu treba jedan igrac), na strani Suma i Tosic, s tim sto Suma i Pantic trebaju menjati pozicije, a Tosicu zabraniti da iz svake situacije gleda kako ce da opali u gol i nista drugo. I u napadu sa jednim spicom koji ima malo bolje realizatorske sposobnosti od Tavambe. Mislim, meni je Tavamba sasvim ok igrac, ali los je u sesnaest i los gol igrac. Sve u svemu, imamo neke pozicije koje su prenagomilane igracima, ali imamo pozicija na kojima uopste i nemamo igraca. Desni bek, oba krila,,, Dok u vezi imamo dosta igraca slicnih karakteristika, imamo previse levih bekova ( a sto je najtuznije ni jedan od tih mnogih ne igra nista spektakularno). Ovaj tim je los ove sezone iz dva razloga, nismo doveli boljeg desnog beka ni letos, ni zimus, a morali smo i drugi je sto nije otisao Jankovic, a na njegovo mesto dosao igrac koji je prodorniji i kojem se fudbal igra malo vise od ovoga. Jurili smo letos tvrdoglavo produzetak ugovora sa Vuletom (bez razloga), a marka sada tesko da mozemo ikom da uvalimo i figurirace tu i za sledecu sezonu i pored toga sto ne bi trebao. Dalje, celavi je promasaj jer niti je dobar bek, niti je dobar stoper. I sinoc je imao par kikseva da se digne kosa na glavi. Tosic je nedefinisan igrac meni, ne znam koje bi on mesto trebao da igra u timu, spor je za spoljnjeg, slab je za veznog, slicno kao i Jankovic. Ali on bar ima dobru levu za razliku od ovog drugog. U sustini, lose je selektirana ekipa i bice tesko sklepati nesto za sledecu sezonu. Imamo mnogo igraca koji guse jedan drugog.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 23.04.2018
19:58

Ja bih na ovo dodao da smo omanuli i zato sto nismo doveli i centralnog veznog i pravog/adekvatnog centarfora, a malo je reci da nismo pogodili na stoperu...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 23.04.2018
20:38

A ta dvojica su i mogli i trebali da budu Jovicic i Pesic, malog borjana smo lako nadoknadili i doveli i boljeg od njega.

avatar
Kilavi Milojko
Monday, 23.04.2018
20:23

Ја сам пажљиво читао и дошао до неизбежног закључка, после ове твоје анализе : 1 играч средине, 1 одбране и један нападач фале Партизану. Укратко, учинак би био знатно већи кад би сваку утакмицу почињали са минимум 14 играча. Сложио бих се са тобом у потпуности. ;)

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 23.04.2018
19:16

Ivanovic je bio nesto izmedju levog krila i drugog napadaca, upravo ono sto sam i predvideo za njega kao najbolju varijantu, a to je taj tzv. inside forward. Samo Suma umesto Jevtovica i Tavamba umesto broja 51 i to je najjaci tim. Pantic je sinoc bio nesto izmedju desetke i levog veznog, po potrebi je prelazio na bok i tu se smenjivao sa Djordjem. Na leto najpre desnog beka, zadnjeg i (u isto vreme) centralnog veznog- jedan igrac da moze da odgovori zahtevima i jedne i druge pozicije (pored toga, dobro bih razmislio i o otkupu SZ, definitivno mu nedostaje te cvrstine iz cega proizilaze i sve ostale greske u igri i mane na sta sam takodje ukazivao u prethodnom periodu, cak i jos dok nije dosao kod nas pa i (znatno) pre toga) i centarfora pa tek onda stopera i (desno) krilo, Tosica bih pustio i doveo nekog mladjeg i perspektivnijeg. Inace, ostavio bih i Antonova.u narednoj sezoni, u odbrani ionako niko od nasih l. bekova ne briljira, a mislim da su njegovi izleti napred daleko najopasniji i najproduktivniji...

avatar
RIP KOBE
Monday, 23.04.2018
20:46

tacna je nezainteresovan celo prolece tvoje revolte

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 24.04.2018
07:42

Nije moje nego tvoje LOL